Ontbijtkoek toast met pompoen

Ontbijtkoek toast met pompoen

Het leuke van samenwerken met een magazine als Foodies zijn de diverse opdrachten. Je krijgt een bepaalde groente of een product toegewezen, en maak daar maar eens wat lekkers mee. En dan wel een beetje “outside of the box”, want ontbijtkoek met roomboter, tja dat kennen we wel. Passend bij het thema van deze editie koos ik voor pompoen en pumpkin-spice ricotta. En daarmee maken we een ontbijtkoek toast met pompoen. een heerlijk ontbijtkoek recept.

Ontbijtkoek toast met pompoen
Heerlijk met gekarameliseerde nootjes erop gestrooid.

Ontbijtkoek toast met pompoen

Deze ontbijtkoek toast met pompoen is een prima lunch-gerechtje, of weer eens een verrassend hapje bij een borrel. Ontbijtkoek is natuurlijk al zoet dus de pompkin spice kruiden en de pompoenpuree passen daar perfect bij. Ik heb ricotta gebruikt, maar je zou ook Hüttenkäse kunnen gebruiken. De nootjes karameliseren is een klusje van niks. Deze kun je wel in een afgesloten doosje een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Ontbijtkoek toast met pompoen

Door de ontbijtkoek nog een keer te bakken in de oven wordt hij krokant. Een beetje zoals een toastje dus. Ik zou je wel aanraden om het daarna op te eten. Op deze manier kun je het daarna niet nog dagen extra bewaren, maar goed ik kan me zo voorstellen dat je gelijk al je toastje opeet!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Ontbijtkoek toast met pompoen

Ontbijtkoek toast met pompoen

Ontbijtkoek op een hele andere wijze klaargemaakt.
5 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: ontbijtkoek, pompoen, pumpkin spice, ricotta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 67kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram pompoen - geschild en in blokjes
  • 100 gram ricotta
  • 1 tl pumpkin spice kruidenmix
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gemengde noten - fijngehakt

En zo maak je het:

  • Kook de pompoen tot de blokjes zacht zijn in een minuut of 10 tot 12. Laat goed uitlekken en stamp ze daarna tot een zachte puree.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schenk de olijfolie en 1 el honing in de koekenpan en voeg de fijngehakte noten toe. Laat op laag vuur karameliseren. Zodra het geheel goudbruin is schep je het op een stuk bakpapier ( loeiheet!!) en laat je het afkoelen, hierdoor worden de nootjes lekker crispy.
  • Besmeer een aantal plakken ontbijtkoek met wat honing en verkruimel 1 plak tot kruimeltjes. Leg deze op je bakblik en bak 8 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen, hierdoor wordt het lekker krokant!
  • Klop de ricotta los en mix met de pumpkin spice kruidenmix.
  • Besmeer de toast eerst met wat pompoenpuree en daarop schep je de ricotta. Bestrooi met wat ontbijtkoek-kruimels en de gekarmeliseerde nootjes.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook fan van pompoen? Maak dan eens een andere lekkere recept met deze veelzijdige groente:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Ontbijtkoek toast met pompoen

ontbijtkoek recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept