Op reis naar Parijs

Op reis naar Parijs

Geschatte leestijd: 12 minuten

Voor wie denkt dat ik in dit reisverslag een hele lijst aan restaurants en allerlei foodtips ga geven, die komt een beetje bedrogen uit. Ik ging drie dagen naar Parijs met mijn dochter en dié is nog niet echt fan van haute cuisine. Desalniettemin heb ik wel super veel leuke en handige tips voor als jij op reis naar Parijs wilt gaan! Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk uit onze trip “op reis naar Parijs” te halen en hebben een geweldige tijd gehad.

Kan en mag niet ontbreken natuurlijk: De Eiffeltoren!

Het vervoersmiddel

Als je vanuit Nederland naar Parijs gaat kun je dat op meerdere manieren doen. Je kunt vliegen, met de trein of zelf met de auto rijden. Ik heb voor dat laatste gekozen omdat ten tijde van ons reisje een treinticket 144 euro pp voor een enkeltje zou gaan kosten. En dan zouden we vanuit ons dorpje binnen Nederland ook nog eens helemaal naar Amsterdam moeten rijden om daar op een trein te stappen. De bijkomende parkeerkosten alleen al zijn dan belachelijk. Goed de auto dus, wat moet je daarover weten? Waar parkeer je, hoe moet je rijden in Parijs, wat kost het?

Met de auto in Parijs rijden

Je hebt voor Parijs een milieusticker nodig. Deze kun je online aanvragen, ik deed dat bij deze website. Heb je die sticker niet riskeer je een boete van 65 euro. Als je de sticker hebt besteld krijg je een tijdelijk bewijs in je mail. De Franse RDW stuurt je per post je officiële sticker op. Dit kan wel even duren, dus bestel op tijd. Je mag trouwens wel met je tijdelijke bewijs rijden.

Als je de Franse grens bent gepasseerd duurt het niet al te lang voordat je het eerste tolstation voorbij komt. Tot aan Parijs hoef je maar 1 keer tol te betalen. De kosten bedragen rond de 16.50 op de heenweg, en dan nog een keer op de terugweg. Als je vaker in Frankrijk komt doe je er slim aan om een tolbadge te regelen bij de ANWB. Je kiest dan bij het tolstation voor de meest linker of rechter tolpoortjes waar een T van télepeage boven hangt. Je krijgt dan achteraf je rekening. Hierdoor sta je nooit meer in de file en kun je met 30 km p/u door de poortjes rijden.

Parkeren in Parijs

Parijs is een drukke stad, altijd van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De Fransen kijken niet zo nauw op een deukje meer of minder dus blijf opletten! Je kunt je auto op straat parkeren maar dat raad ik je ten zeerste af. Ga op zoek naar een parkeergarage! Ik deed dit thuis al, via Parclick reserveerde ik een plekje van te voren. Je kunt via hun website of app een garage in de buurt van jouw hotel of verblijfplaats zoeken. Ze geven precies weer op de kaart waar er een garage is, en ook wat hij kost als je je verblijf invult. Ik was voor 3 dagen 68 euro kwijt.

reistips Parijs
Je kijkt op de website van Parclick waar je hotel is en zoekt makkelijk een parkeergarage in de buurt. Zo kun je van te voren reserveren en heb je altijd plek.

Hilton Paris Opera

Jools en ik verbleven in het Hilton Paris Opera in hartje Parijs. Onze parkeergarage was 12 minuutjes lopen hier vandaan. Maar het hotel ligt direct naast het station Saint Lazare, dus ook heel makkelijk met de trein te bereiken. Dit prachtige hotel ligt dus heel centraal en heeft een heerlijke klassieke uitstraling. Onze kamer lag op de hoek dus we hadden een prachtige view aan twee kanten. Een ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Galeries Lafayette en de Opera op loopafstand.

Heerlijke hapjes in de executive lounge van het Hilton

Wat te doen op reis naar Parijs

Wel er valt echt héél veel te beleven in Parijs! Zoveel dat we dit allemaal niet konden doen in één reisje. Je doet er dus slim aan om van te voren alvast een beetje een planning te maken. Welke hotspots wil je zien, en wat ga je alvast reserveren. Je kunt online al heel veel tickets kopen en tijdstippen reserveren. Zo boekte ik voor onze eerste dag een bezoekje aan de Montparnasse. Het hoogste uitkijkpunt over heel Parijs. Bovenop een mega wolkenkrabber waar je een 360graden view over de hele stad hebt!

Top 10 hotspots:

 • Het Louvre, van te voren online reserveren!
 • De Eiffeltoren, ook hier geldt zeker reserveren.
 • Montparnasse voor de mooiste views.
 • La Notre Dame, helaas nu niet open, maar Quartier Latin zit ernaast, dus even een mooi kiekje schieten en daarna borrelen in een van de vele restaurantjes in de buurt.
 • Arc de Triomph en de Champs Elysees, prachtig om er langs te wandelen zowel overdag als in de avond.
 • Galeries Lafayette voor de notoire shopaddicts onder ons!
 • Place de la Concorde
 • Taartjes eten! Bij Aux Merveilleux de Fred, of natuurlijk LaDuree voor macarons.
 • Boek een mooie boottocht over de Seine. Zowel te doen in de avond als overdag.
 • Er zijn tal van musea die je kunt bezoeken, maar gewoon een beetje flaneren door de stad, terrasjes pakken en genieten van een wijtje kan ik je zeker aanraden.

Van A naar B in Parijs

Je kunt op heel veel manieren door de stad reizen, met de taxi of Uber, met de bus, metro of op elektrische stepjes, en ook met de fiets. Jools wilde héél graag op zo’n step rondscheuren. Dus dat heb ik geregeld. Ze staan overal en nergens in de stad. Je moet even om je heen kijken en dan zie je ze vast wel. Zeker in de hele toeristische gebieden zie je ze overal. Je download de app van het betreffende merk. Dan koppel je je creditcard, je apple-pay of debetcard aan de app, je scant de QRcode en rijden maar!

Je kunt maar één stepje per mobiel opstarten dus iedereen moet wel zijn eigen step opstarten. Let wel op want die dingen kunnen 25km per uur, en Parijs is vrij hysterisch wat het verkeer betreft. De kosten verschillen nogal per aanbieder, dus dat is wel iets om even naar te kijken. Wij reden met DOTT, zij rekenen 1 euro starttarief. Daarna 0,23ct per minuut.

De metro van Parijs

De rest van de tijd hebben we met de metro gereisd. Parijs kent een extreem groot netwerk en alle grote hotspots hebben een station in de buurt. Download de metro app op je telefoon en je kunt super gemakkelijk je reis plannen. Je voert in waar je heen wilt en de app geeft je precies de tijden, welke richting je uit moet, en welke keur de lijn heeft die je moet hebben. Een Metro kaartje kost 7,50 pp per dag. Je kunt daarmee de hele dag onbeperkt reizen binnen Parijs. Kijk altijd even goed naar de bordjes en houd het eindstation in de gaten, de app geeft je trouwens precies het aantal stops door.

Op reis naar Parijs
Je toetst in de app in vanaf waar je wilt reizen, en naar welke hotspot je wit. De app geeft je de route en welke kleur metrolijn je moet hebben. Je kijkt op de stations naar de eindbestemming van die route en stapt uit op jouw stop.

Wat hebben wij bezocht?

Wel we vetrokken maandagochtend en waren eventjes na 13:00 in Parijs. Nadat we het Hilton hadden gevonden en hadden ingecheckt hebben we de metro gepakt naar Montparnasse. Die tickets had ik dus al in Nederland geboekt. In 38 sec ben je boven en heb je een adembenemende 360view over heel Parijs. Alle grote trekpleisters zijn te zien vanaf dat punt. Daarna zijn we bij het metrostation van Montparnasse wat gaan shoppen. Nespresso voor papa thuis, Rituals voor mama, en een beetje windowshopping. In de avond zijn we met de metro naar de Champs Elysees gereden. De bomen daar waren prachtig verlicht, en de Arc de Triomph was prachtig uitgelicht. Met een twaalfjarige reizen betekent dat je niet eindeloos kunt blijven lopen of kunt opblijven, dus dat was de laatste stop voor de eerste dag.

Echt mega hoog de wolkenkrabber waar je met een lift in een paar seconden boven bent!

Dag 2 op reis naar Parijs

De tweede dag hadden we een volle dag Parijs die we begonnen met een ontbijtje in het hotel. Daarna zijn we lopend naar de Galeries Lafayette gegaan. Dit warenhuis is echt mega groot! Het is eigenlijk meer een hele lange winkelstraat met prachtige etalages. Je kunt hier uren en uren doorbrengen, alle dure merken zijn er te vinden. Er werd wat kleding gekocht, en ook een korte stop bij de Apple store gemaakt. Daarna was het lunchtijd en met de metro naar de Eiffeltoren. Jools wilde haar ( La tour Eiffel is vrouwelijk ) graag van dichtbij zien. Ze hoefde hem niet te beklimmen en dat vond ik wel prima!

Daarna was het tijd om gebakjes te gaan eten bij “Aux Merveilleux de Fred”. Deze vind je op meerdere locaties in Parijs en ik kan je zeker aanraden er één te bezoeken en een doosje met alle smaken van de mini Merveilleux te kopen. ( Zelf maken kan ook hoor ik heb hier het recept voor je). We doken een gezellig terrasje op en dronken een wijntje ( ik natuurlijk ). Terug in het hotel genoten we van wat lekkere hapjes in de executive lounge, en hebben we daarna ons opgefrist om samen een hapje te gaan eten. De beentjes waren moe van de dag, en rond 22:00 lagen we lekker in bed.

wat te doen in Parijs
Dit zijn Merveilleux gebakjes met witte chocolade, maar ze zijn er in heel veel smaken! Koop de mini’s en proef ze allemaal!

Laatste dag in Parijs

We besloten om lekker een beetje uit te slapen en ons te laten verwennen met ontbijt op bed! Rond 11:00 vertrokken we richten de Notre Dame, helaas is deze door de grote brand die er woedde niet te bezoeken. We konden dus alleen maar de buitenkant bekijken. In de buurt hebben we in een kleinere kerk een kaarsje aangestoken en in Quartier Latin een drankje gedronken. Het laatste stopje wat we gemaakt hebben was bij de bloemenmarkt, bij de metrostop Cité. Daarna was het de koffers ophalen en weer naar de parkeergarage. De spits in Parijs begint rond haf vier en die wilden we graag voorzijn. Rond drie uur reden we heel rustig Parijs weer uit en naar huis.

Joos bij de Notre Dame die helaas deels is afgefikt, we komen zeker terug als hij weer open gaat.

Dat was hem dan! Op reis naar Parijs, een moeder-dochter tripje

Als je een kind hebt kan ik je van harte aanraden om eens alleen met je kind op reis te gaan. Je zult verteld staan van de gesprekken die we gehad hebben, en de aandacht je die voor elkaar hebt. Zeker met een puber die thuis niet van kun kamer af te krijgen zijn, en het mobieltje vergroeid met de hand is. Vroeger had ik eens per jaar een dagje uit met mijn vader en die zal ik nooit vergeten. Die traditie zet ik nu voort met mijn dochter, en we zijn stiekem al een beetje aan het nadenken waar we volgend jaar heen gaan….

Op reis naar Parijs samen met mijn dochter, wat was het fijn!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Op reis naar Parijs

2 gedachten over “Op reis naar Parijs”

 1. Pingback: Merveilleux gebakje met chocovlinder - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *