Geschatte leestijd: 3 minuten
De Paasstol is een ingeburgerd stukje brood hier in Nederland. Of het nou een grote of een klein stolletje is, kans is dat jij er vast één in huis haalt. En dan lekker besmeren met een beetje roomboter en wat suiker erop. Misschien heb je er zelfs al eens een tosti of een wentelteefje mee gemaakt! De mensen bij Crisp (boodschappen service) daagden mij uit om met een verrassend receptje met de Paasstol te komen. Nou dat lijkt me aardig goed gelukt met deze Paasstol popsicles gedipt in chocolade. We gaan lekker creatief aan de slag met verschillende soorten chocolade. Het is helemaal geen ingewikkeld recept het kost alleen een beetje tijd. Maar dan heb je wel hele lekkere chocolade lolly’s! chocolade recept
Paasstol popsicles gedipt in chocolade
De traditie van de Paasstol ( en ook de Kerststol ) is al eeuwenoud. En zoals dat gaat met een recept het wordt aangepast en klaargemaakt zoals het op dat moment mogelijk is. De oorsprong lijkt in Duitsland te liggen. De archieven in Dresden noemen hem namelijk al in 1438. Maar zo vroeg als 1329 wordt er al over stollen gesproken en geschreven.
We kunnen dus wel spreken van een eeuwoude traditie die tot op heden in de basis niet veel veranderd is. Amandelspijs in het midden van het brood, flink wat krenten en rozijnen en geschaafde amandelen bovenop het brood. Aan het brood zelf heb ik dus ook niets veranderd, ik heb hem alleen een lekker chocolade jasje gegeven. Het brood binnenin blijft lekker zacht, en het jasje er omheen zorgt dat dat zo blijft.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Paasstol popsicles gedipt in chocolade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Paasstol
- 150 gram melkchocolade - ( bijv van paaseitjes )
- 100 gram witte chocolade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de melkchocolade au bain marie smelten. Dit doe je door een schaal of kom boven een pan met bijna kokend water te hangen. Dit doen we zodat de chocolade niet te snel smelt. Zeker bij witte chocolade is dat heel belangrijk want die wordt heel snel een soort korrelig. Zeker deze chocolade moet niet té heet gesmolten worden.
- Smelt eerst de melkchocolade au bain marie.
- Snijd een paar plakken Paasstol in blokjes. Prik ze vervolgens op een houten stokje / prikker. Haal door de pan met gesmolten melkchocolade en laat even goed uitdruppen. ( Ik zette ze daarna zoals je kunt zien op de foto in een glaasje )
- Het stukje amandelspijs wat in je brood zit kun je een beetje pletten met je vingers en om 1 blokje kneden en dan in de chocolade dippen. Er zit natuurlijk niet genoeg spijs in een stol om dit met elk blokje te doen.
- Zet in de koelkast en laat de popsicles opstijven.
- Smelt daarna de witte chocolade au bain marie en haal de popsicles uit de koelkast. Met een lepel "swieper" je wat streepjes op de popsicles. Daarna gaan ze nog een keer de koelkast in om op te stijven en daarna zijn ze klaar om op te eten!
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere Paas recepten of ideetjes voor de Paasstafel? Kijk eens bij deze:
De perfecte Paastaart om te delen met je familie.
Hoe decoreer je een mooie Paastafel? Bekijk deze blog maar eens.
Of maak een fijne koolsalade met druiven en noten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
chocolade recept
Een heerlijk hapje lijkt mij dit.
Leuk om te maken
Wat een leuk idee om een stol te gebruiken voor de vulling van deze lekkernij! Het is natuurlijk ook een idee om een kerststol te gebruiken en deze met verschillende chocolade te versieren en te decoreren. Ik ga het recept bewaren voor de feestdagen, bedankt!
Geen dank! veel plezier met het maken ervan, Gr Francine