Estimated reading time: 4 minuten
Laatst reed ik lang de “vleesautomaat” hier in de buurt om vers lamsvlees te kopen. Dat leidde tot verbaasde reacties op social media want een vleesautomaat? Wat is dat dan voor iets aparts?! Hier in de regio hebben veel boeren een gekoelde automaat staan waar je normaal je Mars, Snickers, of ander snoepgoed uithaalt. Echter hier is dat dus vlees! Zo zijn er ook boeren met groenten, kaas, melk, eieren en alle andere producten die zij zelf produceren. Ideaal dus, lekker vers en ik maakte er deze parelcouscous met lamskotelet en labneh mee.
Parelcouscous met lamskotelet en labneh
Labneh is ook wel gewoon bekend onder de naam “hangop”. Uitgelekte Griekse yoghurt waar we een lekkere frisse dipsaus mee maken. De combinatie tussen lamsvlees, de yoghurt en frisse munt is echt fantastisch. Ben je nou echt geen fan van lamsvlees dan zou je ook varkenskarbonade kunnen gebruiken. En eet je geen varken dan een mooi stukje rundvlees wat je rosé grillt.
Dit recept gebruikt parelcouscous, maar het mag ook de gewone wat kleinere couscous zijn. Als je wilt, kun je zelfs experimenteren met andere granen zoals quinoa of bulgur voor een unieke smaak- en textuurervaring. De variatie hierop kan zijn dat je rijst gebruikt, of orzo; beide opties geven een andere wending aan het gerecht. Zo zie je wederom dat je dit recept als een basisidee kunt gebruiken en zelf mee aan de slag kunt.
Voel je vrij om te spelen met verschillende groenten en eiwitten, zoals geroosterde paprika’s, courgettes of wat kipfilet voor extra voeding. Voeg bijvoorbeeld ook lekker olijven en kappertjes toe voor een zoute bite. Of ingelegde ui voor een frisse kick; probeer ook eens wat verse kruiden toe te voegen, zoals peterselie of munt, om het gerecht naar een hoger niveau te tillen. Lamskotelet
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Parelcouscous met lamskotelet en labneh
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 150 gram parelcouscous
- 200 gram lamskotelet
- 6 zongedroogde tomaatjes - in reepjes gesneden
- ½ el everything but the bagel mix
- 3 lente uitjes - in ringetjes gesneden
- 1 el ras-el-hanout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen de avond van te voren. Doe de Griekse yoghurt in een schone theedoek en leg deze in een vergiet die je in een kom hangt. Zet overnacht in de koelkast. De yoghurt zal nu uitlekken en wat je overhoud is je labneh die we nog gaan aankleden.
- Kruid de lamskoteletten met de ras el hanout en doe dat aan beide zijdes van het vlees.
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
- Mix de uitgelekte labneh met de yoghurt en de fijngehakte muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Doe in een kom en giet de chililolie erover.
- Verhit je grillpan en grill de lamskoteletten tot ze mooi rosé gebakken zijn.
- Schep de parelcouscous in een kom, bestrooi met wat bagelmix, en schep wat labneh ernaast. Leg het lamsvlees erop en bestrooi met wat lente uitjes en leg de zongedroogde tomaatjes erbij.
- Heerlijk Happen!
Zelf ben ik dol op lamsvlees, het is echt een traktatie als het op tafel komt. Om je inspireren met wat andere recepten heb ik onderstaande gerechtjes voor je verzameld.
Lamsbout gyros met zelfgemaakte tzatziki
Lamsbout met zomerse tomatensalsa
Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Yummy!