Huisgemaakt Pasteitje met Garnalenragout & Bieslook

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Vergeet kant-en-klare pasteitjes: dit huisgemaakte pasteitje met heerlijke garnalenragout en knapperig bladerdeeg is feest op je bord. Met Hollandse garnalen en verse bieslook bereid je deze klassieker in slechts 30 minuten!

Leuk om ook eens zelf te maken zijn pasteibakjes. Je kunt ze makkelijk kopen in de supermarkt maar dan vind ik ze wat uitgedroogd van smaak. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk en ook de ragout maken kun je zo zelf. Het opentrekken van een blik vol conserveringsmiddelen haalt het in de verste verte niet bij een huisgemaakte ragout! Ik serveerde dit pasteitje met garnalenragout voor de lunch en hij werd goed gewaardeerd door mijn gasten. Een heerlijk recept pasteitje met hollandse garnalenragout.

Pasteitje met garnalenragout

De krokante korst van het pasteibakje en de romige garnalenragout vullen elkaar heerlijk aan. Het recept is gemakkelijk te volgen en de ingrediënten zijn eenvoudig te vinden. Met dit traditionele Nederlandse gerecht serveer je een smakelijke en feestelijke maaltijd. Je kunt er eventueel wat fijngehakte peterselie over strooien voor een mooie garnering.

Varianten: Krab, Zalm of Champignons

Vervang de garnalen door verse krab voor een zachte, zilte smaak of gebruik gerookte zalm in combinatie met dille voor een verfijnde twist. Voor een vegetarische variant zijn gebakken champignons met tijm en knoflook ideaal. Serveer alle varianten met krokante pasteibakjes voor een feestelijke borrelhap en extra verse peterselie garnering.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Haal de pasteitjes voor de garnalenragout uit de oven en neem de borden erbij, vul de pasteitjes met de garnalen ragout en garneer met de verse bieslook: Heerlijk happen!

Pasteitje met garnalenragout

Huisgemaakt Pasteitje met Garnalenragout & Bieslook

Klassiek pasteitje gevuld met romige Hollandse garnalenragout, geserveerd in knapperig bladerdeeg en afgewerkt met verse bieslook. Snel, feestelijk voorgerecht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ragout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 geklutst ei

Voor de ragout heb je nodig:

  • 300 gram kleine garnalen
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml groentebouillon - half bouillonblokje of verse bouillon
  • 40 ml slagroom
  • vers geknipte bieslook
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • We beginnen eerst met de pasteibakjes. Ontdooi het bladerdeeg, je kunt het met een deegroller iets dunner uitrollen om met de uitsteekringen de rondjes eruit te steken. De eerste 4 die je uitsteekt met de ring van 7 cm zijn de bodems. Daarna maak je nogmaals 12 rondjes en met de kleine ring steek je daar het midden mee uit. Zo krijg je dus een soort ring vorm. Vier van de kleine rondjes bewaar je dat zijn de dekseltjes.
  • Neem het geklustste ei erbij, met een kwastje bestrijk je het randje van de bodem, daarop leg je de eerste ring deze bestrijk je weer met wat ei en vervolgens bouw je een torentje met 3 ringen.Elke keer bestrijk je de ring met wat ei. In het midden prik je gaatjes in de bodem met een vork zodat deze niet opbolt tijdens het bakken.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop de pasteibakjes, bak ze vervolgens af in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf er wel bij want je wilt ze niet te donker hebben.

De ragout:

  • Terwijl de pasteitjes bakken maken we de ragout.
  • Eerst smelt je de boter in een steelpannetje, voeg dan in één keer de bloem toe en al roerend laat je de bloem garen in ongeveer 2 minuten. (Een roux dus).
  • Schenk al roerend de witte wijn erbij en voeg daarna langzaam de bouillon erbij, zet het vuur laag anders stolt het veel te hard.
  • Schenk als laatste de slagroom erbij en laat dit eventjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg de garnalen toe.
Tip: Prik de onderkant van de pasteibakjes goed in om opbollen te voorkomen
Serveren: Werk af met extra bieslook of ringetjes lente-ui
Nutrition Facts
Huisgemaakt Pasteitje met Garnalenragout & Bieslook
Amount per Serving
Calories
343
% Daily Value*
Fat
 
26
g
40
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
27
mg
9
%
Sodium
 
10679
mg
464
%
Potassium
 
48
mg
1
%
Carbohydrates
 
18
g
6
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
335
IU
7
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals het Pasteitje met garnalenragout? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Hartige Tourte de blettes met pijnboompitten

Slagroomtaartjes met vers fruit

Cheeseburger cresent roll met cheddar kaas

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Huisgemaakt Pasteitje met Garnalenragout & Bieslook

2 gedachten over “Huisgemaakt Pasteitje met Garnalenragout & Bieslook”

4.88 from 31 votes (29 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept