Estimated reading time: 4 minuten
Leuk om ook eens zelf te maken zijn pasteibakjes. Je kunt ze makkelijk kopen in de supermarkt maar dan vind ik ze wat uitgedroogd van smaak. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk en ook de ragout maken kun je zo zelf. Het opentrekken van een blik vol conserveringsmiddelen haalt het in de verste verte niet bij een huisgemaakte ragout! Ik serveerde dit pasteitje met garnalenragout voor de lunch en hij werd goed gewaardeerd door mijn gasten. Een heerlijk recept pasteitje met hollandse garnalenragout.
De knapperige korst van het pasteibakje en de romige vulling van de garnalenragout vormen een perfecte combinatie. Het recept is eenvoudig te volgen en de ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar. Met dit klassieke Hollandse gerecht zet je een heerlijke en feestelijke maaltijd op tafel. Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe als garnering.
En zo maak je het Pasteitje met garnalenragout:
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-We beginnen eerst met de pasteibakjes voor het Pasteitje met garnalenragout. Ontdooi het bladerdeeg, je kunt het met een deegroller iets dunner uitrollen om met de uitsteekringen de rondjes eruit te steken. De eerste 4 die je uitsteekt met de ring van 7 cm zijn de bodems. Daarna maak je nogmaals 12 rondjes en met de kleine ring steek je daar het midden mee uit. Zo krijg je dus een soort ring vorm. Vier van de kleine rondjes bewaar je dat zijn de dekseltjes. hollandse garnalenragout
-Neem het geklustste ei erbij, met een kwastje bestrijk je het randje van de bodem, daarop leg je de eerste ring deze bestrijk je weer met wat ei en vervolgens bouw je een torentje met 3 ringen.Elke keer bestrijk je de ring met wat ei. In het midden prik je gaatjes in de bodem met een vork zodat deze niet opbolt tijdens het bakken.
-Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop de pasteibakjes, bak ze vervolgens af in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf er wel bij want je wilt ze niet te donker hebben.
De ragout:
-Terwijl de pasteitjes. voor de garnalenragout bakken maken we de ragout.
-Eerst smelt je de boter in een steelpannetje, voeg dan in één keer de bloem toe en al roerend laat je de bloem garen in ongeveer 2 minuten. (Een roux dus).
-Schenk al roerend de witte wijn erbij en voeg daarna langzaam de bouillon erbij, zet het vuur laag anders stolt het veel te hard.
-Schenk als laatste de slagroom erbij en laat dit eventjes pruttelen.
-Breng op smaak met zout en peper en voeg de garnalen toe.
Haal de pasteitjes voor de garnalenragout uit de oven en neem de borden erbij, vul de pasteitjes met de garnalen ragout en garneer met de verse bieslook: Heerlijk happen!
Pasteitje met garnalenragout
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 geklutst ei
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- We beginnen eerst met de pasteibakjes. Ontdooi het bladerdeeg, je kunt het met een deegroller iets dunner uitrollen om met de uitsteekringen de rondjes eruit te steken. De eerste 4 die je uitsteekt met de ring van 7 cm zijn de bodems. Daarna maak je nogmaals 12 rondjes en met de kleine ring steek je daar het midden mee uit. Zo krijg je dus een soort ring vorm. Vier van de kleine rondjes bewaar je dat zijn de dekseltjes.
- Neem het geklustste ei erbij, met een kwastje bestrijk je het randje van de bodem, daarop leg je de eerste ring deze bestrijk je weer met wat ei en vervolgens bouw je een torentje met 3 ringen.Elke keer bestrijk je de ring met wat ei. In het midden prik je gaatjes in de bodem met een vork zodat deze niet opbolt tijdens het bakken.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop de pasteibakjes, bak ze vervolgens af in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf er wel bij want je wilt ze niet te donker hebben.
De ragout:
- Terwijl de pasteitjes bakken maken we de ragout.
- Eerst smelt je de boter in een steelpannetje, voeg dan in één keer de bloem toe en al roerend laat je de bloem garen in ongeveer 2 minuten. (Een roux dus).
- Schenk al roerend de witte wijn erbij en voeg daarna langzaam de bouillon erbij, zet het vuur laag anders stolt het veel te hard.
- Schenk als laatste de slagroom erbij en laat dit eventjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg de garnalen toe.
Wil je meer recepten uitproberen zoals het Pasteitje met garnalenragout? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Hartige Tourte de blettes met pijnboompitten
Slagroomtaartjes met vers fruit
Cheeseburger cresent roll met cheddar kaas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
hollandse recept pasteitje met garnalenragout
Zo ouderwets lekker!