Pasteitje met garnalenragout

Pasteitje met garnalenragout

Pasteitje met garnalenragout

Leuk om ook eens zelf te maken zijn pasteibakjes. Je kunt ze makkelijk kopen in de supermarkt maar dan vind ik ze wat uitgedroogd van smaak. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk en ook de ragout maken kun je zo zelf. Het opentrekken van een blik vol conserveringsmiddelen haalt het in de verste verte niet bij een huisgemaakte ragout! Ik serveerde dit pasteitje met garnalenragout voor de lunch en hij werd goed gewaardeerd…

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • één geklutst ei
  • 1 uitsteekring van ongeveer 7 cm en 1 van ongeveer 4 cm

Voor de ragout he je nodig:

  • 300 gram kleine garnalen
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml groentebouillon (half bouillonblokje of verse bouillon)
  • 40 ml slagroom
  • vers geknipte bieslook
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 200 graden

-We beginnen eerst met de pasteibakjes. Ontdooi het bladerdeeg, je kunt het met een deegroller iets dunner uitrollen om met de uitsteekringen de rondjes eruit te steken. De eerste 4 die je uitsteekt met de ring van 7 cm zijn de bodems. Daarna maak je nogmaals 12 rondjes en met de kleine ring steek je daar het midden mee uit. Zo krijg je dus een soort ring vorm. Vier van de kleine rondjes bewaar je dat zijn de dekseltjes.

-Neem het geklustste ei erbij, met een kwastje bestrijk je het randje van de bodem, daarop leg je de eerste ring deze bestrijk je weer met wat ei en vervolgens bouw je een torentje met 3 ringen.Elke keer bestrijk je de ring met wat ei. In het midden prik je gaatjes in de bodem met een vork zodat deze niet opbolt tijdens het bakken.

-Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop de pasteibakjes, bak ze vervolgens af in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf er wel bij want je wilt ze niet te donker hebben.

De ragout:

-Terwijl de pasteitjes bakken maken we de ragout.

-Eerst smelt je de boter in een steelpannetje, voeg dan in één keer de bloem toe en al roerend laat je de bloem garen in ongeveer 2 minuten. (Een roux dus).

-Schenk al roerend de witte wijn erbij en voeg daarna langzaam de bouillon erbij, zet het vuur laag anders stolt het veel te hard.

-Schenk als laatste de slagroom erbij en laat dit eventjes pruttelen.

-Breng op smaak met zout en peper en voeg de garnalen toe.

 

Haal de pasteitjes uit de oven en neem de borden erbij, vul de pasteitjes met de garnalen ragout en garneer met de verse bieslook: Heerlijk happen!

 

1 gedachte over “Pasteitje met garnalenragout”

  1. Pingback: Garnalen cocktail met zalmrolletje - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.