Geschatte leestijd: 3 minuten
De pastinaak heeft een rijke geschiedenis. Zo aten de oude Grieken en Romeinen deze groente al. Hij vindt zijn oorsprong in het Middellandse zeegebied. Net als venkel heeft de pastinaak een beetje een anijs-achtige smaak. In meerdere landen is hij vervangen door de aardappel maar je kunt er dus ook een heerlijke stamppot mee maken. In dit recept maken we een pastinaak kerrie soep. De smaak van kerrie gaat goed samen met de smaak van de pastinaak. Omdat de wortel niet doodvriest tijdens de winter kan hij dus de hele winter door geoogst worden.
En zo maak je de Pastinaak kerrie soep:
-Neem de pastinaken erbij en schil deze, daarna snij je ze in kleine stukken. Schil de uien en snipper deze. De biet moet je ook even schillen en dan in stukken snijden net als de prei.
-Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat olijf olie, doe eerst de gesnipperde ui erin en laat deze glazig worden. Voeg dan de eetlepels kerrie en kurkuma toe en bak even mee.
-Voeg de rest van de groenten en de uitgeperste knoflooktenen toe en roer alles goed door elkaar en laat het geheel zo’n vijf minuten smoren. Breng daarna op smaak met zout en peper en voeg de bouillon toe.
-Laat de groenten twintig minuten op zacht vuur koken zodat ze lekker zacht worden.
-Voeg als laatste wat verse peterselie toe en pak je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. bewaar wat peterselie om de soep mee te decoreren.
Pastinaak kerrie soep
Deze stevige soep is prima als hoofdmaaltijd te eten met wat lekkere soepstengels erbij of een afgebakken broodje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pastinaak kerrie soep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de pastinaken erbij en schil deze, daarna snij je ze in kleine stukken. Schil de uien en snipper deze. De biet moet je ook even schillen en dan in stukken snijden net als de prei.
- Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat olijf olie, doe eerst de gesnipperde ui erin en laat deze glazig worden. Voeg dan de eetlepels kerrie en kurkuma toe en bak even mee.
- Voeg de rest van de groenten en de uitgeperste knoflooktenen toe en roer alles goed door elkaar en laat het geheel zo’n vijf minuten smoren. Breng daarna op smaak met zout en peper en voeg de bouillon toe.
- Laat de groenten twintig minuten op zacht vuur koken zodat ze lekker zacht worden.
- Voeg als laatste wat verse peterselie toe en pak je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. bewaar wat peterselie om de soep mee te decoreren.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Pastinaak kerrie soep? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kerrie soep recept
Een heerlijke wintersoep is dit!
lekkere lunch was dit