Geschatte leestijd: 3 minuten
Vandaag heb ik een heerlijk bijgerecht voor jullie: paupiettes de tartiflette. Tarti-watte hoor ik je zeggen… Dit is een gerechtje geïnspireerd door de Franse keuken. Tartiflette is een heel klassiek gerecht uit de Haute-Savoie. Een stevige maaltijd op basis van aardappelen, kaas en spek. Hele zware kost die je bovendien vaak in de herfst of winter maakt. Recept Paupiettes de Tartiflette
Maar deze paupiettes kun je bijvoorbeeld super leuk serveren als bijgerecht met een lekkere frisse salade. En zo hoef je hem dus niet te eten in de herfst maar gewoon lekker in de zomer. Jullie kennen mij: super makkelijk om te maken, aan de slag dus!
Paupiettes de tartiflette: een Frans bijgerecht
Paupiettes zijn eigenlijk rolletjes van dun vlees die gevuld worden met iets lekkers. Ik heb gekozen voor kalkoenfilet die ik heb gevuld met aardappelplakjes, reblochonkaas en spekreepjes. Dat is precies wat er ook in een tartiflette gaat. Je rolt de kalkoenfilet op en zet hem vast met een prikker. Dan bak je hem even aan in een pan en laat je hem verder garen in de oven.
De paupiettes worden heerlijk mals en sappig en de vulling smelt in je mond. De kaas, het spek en de aardappel geven veel smaak en maken het gerecht lekker romig. Je kunt er een frisse salade bij serveren om het geheel wat lichter te maken. Of je kunt er nog wat stokbrood bij eten om in de saus te dippen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Paupiettes de tartiflette
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Was eerst de aardappels en doe ze daarna in een pan. Met schil en een snuf zout. Kook de aardappelen 20 minuten. Giet ze af en lat ze even afkoelen, daarna kun je heel makkelijk het vel eraf pellen. Snij ze met een scherp mes door de lengte door het midden.
- Verwarm vervolgens je oven voor op 200 graden.
- Neem een koekenpan erbij en doe hierin een scheut olijf olie en een blok roomboter ( ik gebruikte 50 gram). Laat de boter in de olie smelten. Leg voorzichtig de aardappel helften in de pan en bak de aan beide zijdes voor ongeveer 2 minuten. Ze mogen een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze daarna even op keukenpapier uitlekken.
- Snij de plakken raclette door het midden en leg deze op één helft van de aardappels, leg daar dan twee plakjes spek op en dek hem af met de andere kant van de aardappel. paupiettes de tartiflette
- Pak het bind-touw erbij en wikkel deze om de aardappel zodat het geheel stevig blijft zitten.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daarop de paupiettes. Zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Paupiettes de tartiflette? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Kalfsrolletjes in champignonsaus
Zomerse salade met Frans fruit
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Paupiettes de Recept Paupiettes de Tartiflette
Een heerlijk bijgerechjtje dat mij doet denken aan vakantie!