Paupiettes de Tartiflette Recept – Heerlijk Frans Bijgerecht voor BBQ en Diner

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Heb je zin in een Frans geïnspireerd gerecht dat er ingewikkeld uitziet maar supermakkelijk is? Met dit recept voor paupiettes de tartiflette maak je van gewone ingrediënten een restaurant-waardig bijgerecht.

Vandaag heb ik een heerlijk bijgerecht voor jullie: paupiettes de tartiflette. Tarti-watte hoor ik je zeggen… Dit is een gerechtje geïnspireerd door de Franse keuken. Tartiflette is een heel klassiek gerecht uit de Haute-Savoie. Een stevige maaltijd op basis van aardappelen, kaas en spek. Hele zware kost die je bovendien vaak in de herfst of winter maakt. Recept Paupiettes de Tartiflette

paupiettes de tartiflette

Maar deze paupiettes kun je bijvoorbeeld super leuk serveren als bijgerecht met een lekkere frisse salade. En zo hoef je hem dus niet te eten in de herfst maar gewoon lekker in de zomer. Jullie kennen mij: super makkelijk om te maken, aan de slag dus!

Wat zijn Paupiettes de Tartiflette? Het Klassieke Franse Recept Uitgelegd

Paupiettes zijn eigenlijk rolletjes van dun vlees die gevuld worden met iets lekkers. Ik heb gekozen voor kalkoenfilet die ik heb gevuld met aardappelplakjes, reblochonkaas en spekreepjes. Dat is precies wat er ook in een tartiflette gaat. Je rolt de kalkoenfilet op en zet hem vast met een prikker. Dan bak je hem even aan in een pan en laat je hem verder garen in de oven.

paupiettes de tartiflette

De paupiettes worden heerlijk mals en sappig en de vulling smelt in je mond. De kaas, het spek en de aardappel geven veel smaak en maken het gerecht lekker romig. Je kunt er een frisse salade bij serveren om het geheel wat lichter te maken. Of je kunt er nog wat stokbrood bij eten om in de saus te dippen.

Stap-voor-Stap Bereidingswijze Paupiettes de Tartiflette

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

paupiettes de tartiflette

Klassieke Paupiettes de Tartiflette met Reblochon en Spek

Deze paupiettes de tartiflette brengen de authentieke smaken van de Franse Alpen naar jouw tafel. Dunne plakjes kalkoen gevuld met romige aardappel, smeltende reblochon kaas en knapperig spek – een bijgerecht dat indruk maakt zonder veel moeite.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 10 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 3 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 vastkokende aardappels
  • 3 plakken raclette kaas
  • 6 plakjes bacon
  • peper
  • zout
  • roomboter
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Was eerst de aardappels en doe ze daarna in een pan. Met schil en een snuf zout. Kook de aardappelen 20 minuten. Giet ze af en lat ze even afkoelen, daarna kun je heel makkelijk het vel eraf pellen. Snij ze met een scherp mes door de lengte door het midden.
  • Verwarm vervolgens je oven voor op 200 graden.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hierin een scheut olijf olie en een blok roomboter ( ik gebruikte 50 gram). Laat de boter in de olie smelten. Leg voorzichtig de aardappel helften in de pan en bak de aan beide zijdes voor ongeveer 2 minuten. Ze mogen een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze daarna even op keukenpapier uitlekken.
  • Snij de plakken raclette door het midden en leg deze op één helft van de aardappels, leg daar dan twee plakjes spek op en dek hem af met de andere kant van de aardappel. paupiettes de tartiflette
  • Pak het bind-touw erbij en wikkel deze om de aardappel zodat het geheel stevig blijft zitten.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daarop de paupiettes. Zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.
Tip: Bestel de reblochon kaas van tevoren bij je kaasboer. Niet verkrijgbaar? Camembert werkt ook!
Let op: Laat de paupiettes 2 minuten rusten voor het serveren zodat de kaas niet uitloopt.
Nutrition Facts
Klassieke Paupiettes de Tartiflette met Reblochon en Spek
Amount per Serving
Calories
186
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
3
mg
1
%
Sodium
 
22
mg
1
%
Potassium
 
898
mg
26
%
Carbohydrates
 
37
g
12
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
14
IU
0
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Paupiettes de tartiflette? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Kalfsrolletjes in champignonsaus

Amuse aardappeltjes met pesto

Zomerse salade met Frans fruit

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Paupiettes de Tartiflette Recept – Heerlijk Frans Bijgerecht voor BBQ en Diner

Eén gedachte over “Paupiettes de Tartiflette Recept – Heerlijk Frans Bijgerecht voor BBQ en Diner”

4.91 from 10 votes (9 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept