Geschatte leestijd: 5 minuten
De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Ieder doet dit vanuit zijn of haar overtuiging de wereld een stukje beter te maken. Nu zal ik niet heel snel het eten van vlees opgeven maar zo nu en dan maak ook ik lekkere vega gerechtjes. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik in dit receptje totaal geen vlees mis. En de huisgemaakte pesto in deze pesto fusilli met aubergine uit de oven is om je vingers bij af te likken! Deze heerlijke knapperige vegetarische pasta fusilli met aubergine uit de oven smaakt alsof je in een Italiaans restaurant zit. 😋
Shout-out naar een echte Vega-blogster
Omdat ik natuurlijk niet heel erg bekend sta om mijn Vega gerechten geef ik jullie graag wat extra inspiratie in de vorm van Nienke van Foxilicious! Natuurlijk heb ik wel zat recepten op mijn site staan, maar zij is hélémaal vegetarisch. En heeft dus een complete website vól met fingerlicking good food! Klik even op deze link en neem eens een kijkje op haar site!
Fusilli is een populaire pastasoort die afkomstig is uit Italië. De naam “fusilli” komt van het Italiaanse woord “fuso,” wat “spil” betekent, verwijzend naar de spiraalvormige structuur van deze pasta. De karakteristieke gedraaide vorm van fusilli is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dient ook een praktisch doel: het helpt sauzen goed vast te houden, waardoor elke hap rijk en smaakvol is.
En zo maak je de Pesto fusilli met aubergine uit de oven:
We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.
In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.
Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.
De pesto pasta maken
Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe. Vegetarische pasta
Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer met een lekkere salade .
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram fusili
- 1 potje pesto - het recept voor de huisgemaakte + ingrediënten vind je hieronder
- 1 aubergine
- Provençaalse kruiden
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- tros tomaatjes
- verse basilicumblaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.
- In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.
- Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.
- De pesto pasta maken volgens het recept
- Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe.
- Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Wil je meer recepten uitproberen zoals Pesto fusilli met aubergine uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
De fusilli pasta salade van Agnes
Gezonde aubergine pizza met parmaham
Gegrilde aubergines met pittige salsa
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
knapperige Vegetarische pasta aubergine uit de oven italiaans
Een heerlijk receptje!
Lekker gezond vegetarisch