De fusilli pasta salade van Agnes

Agnes ken ik inmiddels al een paar jaar, wij leerden elkaar kennen in Frankrijk op vakantie. Nou moet toch even gezegd worden dat ze niet de meest avontuurlijke persoon is op het gebied van de keuken. Zo had ze voordat ze mij leerde kennen nog nooit een mossel geproefd. Ook als we uiteten gaan op vakantie of gewoon in Nederland kiest ze veelal de veilige route. Een pasta hier, een salade daar. Fusilli pastasalade pasta pesto tonijn salade

Wanneer ze bij ons komt eten is het dus ook een hele verrassing wat ze allemaal voorgeschoteld krijgt. Maar ik moet zeggen ze proeft alles en inmiddels durft ze ook het verrassingsmenu in het restaurant te kiezen. Voor onze gezamenlijke bbq in Frankrijk maakte ze dus de fusilli pasta salade van Agnes. Ik maakte nog even snel de verse pesto want die kopen we natuurlijk niet in een potje.

De pasta salade van Agnes
We hadden een flinke schaal vol.

Fusilli pasta is een type Italiaanse pastavorm, die bekend staat om zijn gedraaide, spiralevormige uiterlijk. Het wordt vaak gebruikt in pasta-salades, pasta-schotels en soepen en is geschikt voor verschillende sauzen, waaronder marinara, kruidige tomatensaus en roomsaus. Fusilli pasta is gemaakt van durum-tarwebloem en wordt vaak beschouwd als een gezonde optie voor pasta, aangezien het hoog is in eiwitten en vezels en relatief laag in koolhydraten. Fusilli pasta is een populaire keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een smakelijke en gezonde manier om pasta te eten.

Wat heb je nodig:

  • 1 pak fusilli
  • 2 doosjes gemengde cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 zak rucola
  • peper/zout
  • huisgemaakte pesto ( met Old Amsterdam)
  • 1 groot blik tonijn

En zo maak je het:

We koken eerst de fusilli, zet een pan met ruim water en zout erin op en kook de pasta. Liever wat zachter want fusilli is al een redelijk harde pasta. Giet de pasta in een vergiet en spoel af met koud water.

Was de tomaatjes en snij ze door het midden. De komkommer schil je en snijd je in kleine partjes.

Neem een grote schaal erbij en doe hier alle ingredienten in. Mix het geheel goed door elkaar.

De fusilli pasta salade van Agnes

De fusilli pasta salade van Agnes

En daar is hij dan, de fusilli pasta salade van Agnes, makkelijk te maken maar volop smaak met maar een paar ingrediënten! De hoeveelheid van deze salade was genoeg voor een bbq van ruim 8 personen.

pastasalade
Op links de enige echte Agnes die even als handmodel diende.

De pesto in dit recept heeft een kleine afwijking op de normale, namelijk het gebruik van Old Amsterdam. We waren namelijk al naar de supermarkt gereden en vervolgens de Parmezaanse kaas vergeten. Gelukkig had een andere vriendin die hier ook met haar gezin op vakantie is een pakje kaas bij zich en was de pesto gered.

  • 150 ml olijfolie
  • de blaadjes van 1 plantje basilicum
  • 4 el pijnboompitjes
  • zout / peper
  • 75 gr Old Amsterdam
  • 2 tenen knoflook
Ik postte een insta-story van het maken van de pesto.

Zo maak je pasta salade:

Voeg alle ingredienten voor de fusilli pastasalade toe aan je keukenmachine met 50 ml olie. Mix het geheel en voeg daarna de resterende 100 ml toe. Draai tot je een mooie gladde pesto hebt.

Fusilli pasta salade

Voor een bbq maakte ik een fusilli pasta salade. Lekker met zelfgemaakte verse pesto want die kopen we natuurlijk niet in een potje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 455kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

flinke schaal

Ingrediënten:

  • 1 pak fusilli
  • 2 doosjes gemengde cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 zak rucola
  • peper
  • 1 groot blik tonijn
  • zout
  • 150 ml olijfolie
  • de blaadjes van 1 plantje basilicum
  • 4 el pijnboompitjes
  • 75 gr Old Amsterdam
  • 2 tenen knoflook

En zo maak je het:

  • We koken eerst de fusilli, zet een pan met ruim water en zout erin op en kook de pasta. Liever wat zachter want fusilli is al een redelijk harde pasta. Giet de pasta in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Was de tomaatjes en snij ze door het midden. De komkommer schil je en snijd je in kleine partjes.
  • Neem een grote schaal erbij en doe hier alle ingredienten in. Mix het geheel goed door elkaar.
  • Voeg alle ingredienten voor de fusilli pastasalade toe aan je keukenmachine met 50 ml olie. Mix het geheel en voeg daarna de resterende 100 ml toe. Draai tot je een mooie gladde pesto hebt.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Wil je nog meer lekkere pasta recepten proberen?
  • Deze pasta met romige champignonsaus
  • En dit top recept voor pasta van gevulde schelpen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

pastasalade pasta pesto tonijn salade maken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » De fusilli pasta salade van Agnes

3 gedachten over “De fusilli pasta salade van Agnes”

  1. Pingback: Coeur de boeuf salade met geitenkaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pesto fusilli met aubergine uit de oven - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept