De fusilli pasta salade van Agnes

Agnes ken ik inmiddels al een paar jaar, wij leerden elkaar kennen in Frankrijk op vakantie. Nou moet toch even gezegd worden dat ze niet de meest avontuurlijke persoon is op het gebied van de keuken. Zo had ze voordat ze mij leerde kennen nog nooit een mossel geproefd. Ook als we uiteten gaan op vakantie of gewoon in Nederland kiest ze veelal de veilige route. Een pasta hier, een salade daar. Wanneer ze bij ons komt eten is het dus ook een hele verrassing wat ze allemaal voorgeschoteld krijgt. Maar ik moet zeggen ze proeft alles en inmiddels durft ze ook het verrassingsmenu in het restaurant te kiezen. Voor onze gezamenlijke bbq in Frankrijk maakte ze dus de fusilli pasta salade van Agnes. Ik maakte nog even snel de verse pesto want die kopen we natuurlijk niet in een potje.

De pasta salade van Agnes
We hadden een flinke schaal vol.

Wat heb je nodig:

  • 1 pak fusilli
  • 2 doosjes gemengde cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 zak rucola
  • peper/zout
  • huisgemaakte pesto ( met Old Amsterdam)
  • 1 groot blik tonijn

En zo maak je het:

We koken eerst de fusilli, zet een pan met ruim water en zout erin op en kook de pasta. Liever wat zachter want fusilli is al een redelijk harde pasta. Giet de pasta in een vergiet en spoel af met koud water.

Was de tomaatjes en snij ze door het midden. De komkommer schil je en snijd je in kleine partjes.

Neem een grote schaal erbij en doe hier alle ingredienten in. Mix het geheel goed door elkaar.

De pasta salade van Agnes

De fusilli pasta salade van Agnes

En daar is hij dan, de fusilli pasta salade van Agnes, makkelijk te maken maar volop smaak met maar een paar ingrediënten! De hoeveelheid van deze salade was genoeg voor een bbq van ruim 8 personen.

De pasta salade van Agnes
Op links de enige echte Agnes die even als handmodel diende.

De pesto in dit recept heeft een kleine afwijking op de normale, namelijk het gebruik van Old Amsterdam. We waren namelijk al naar de supermarkt gereden en vervolgens de Parmezaanse kaas vergeten. Gelukkig had een andere vriendin die hier ook met haar gezin op vakantie is een pakje kaas bij zich en was de pesto gered.

  • 150 ml olijfolie
  • de blaadjes van 1 plantje basilicum
  • 4 el pijnboompitjes
  • zout / peper
  • 75 gr Old Amsterdam
  • 2 tenen knoflook
Ik postte een insta-story van het maken van de pesto.

Zo maak je hem:

Voeg alle ingredienten toe aan je keukenmachine met 50 ml olie. Mix het geheel en voeg daarna de resterende 100 ml toe. Draai tot je een mooie gladde pesto hebt.

Wil je nog meer lekkere pasta recepten proberen?
  • Deze pasta met romige champignonsaus
  • Een heerlijke aglio pasta
  • En dit top recept voor pasta van gevulde schelpen
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *