Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten.
Pesto fusilli met aubergine uit de oven

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Ieder doet dit vanuit zijn of haar overtuiging de wereld een stukje beter te maken. Nu zal ik niet heel snel het eten van vlees opgeven maar zo nu en dan maak ook ik lekkere vega gerechtjes. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik in dit receptje totaal geen vlees mis. En de huisgemaakte pesto in deze pesto fusilli met aubergine uit de oven is om je vingers bij af te likken! Vegetarische pasta.

Shout-out naar een echte Vega-blogster

Omdat ik natuurlijk niet heel erg bekend sta om mijn Vega gerechten geef ik jullie graag wat extra inspiratie in de vorm van Nienke van Foxilicious! Natuurlijk heb ik wel zat recepten op mijn site staan, maar zij is hélémaal vegetarisch. En heeft dus een complete website vól met fingerlicking good food! Klik even op deze link en neem eens een kijkje op haar site!

Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Een heerlijk vegetarisch gerechtje!

Dit heb je nodig voor de Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Deze hoeveelheden zijn voor 2 tot 3 personen

En zo maak je de Pesto fusilli met aubergine uit de oven:

We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.

Lekker op smaak gebracht met de kruiden.

In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.

Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.

De pesto pasta maken

Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe. Vegetarische pasta

groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto
Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

bakpapier
pan
keukenmachine
ovenschaal

Ingrediënten: 

 • 300 gram fusili
 • 1 potje pesto - het recept voor de huisgemaakte + ingrediënten vind je hierboven
 • 1 aubergine
 • Provençaalse kruiden
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • tros tomaatjes
 • verse basilicumblaadjes

En zo maak je het:

 • We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.
 • In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.
 • Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.
 • De pesto pasta maken volgens het recept
 • Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe.
 • Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Vegetarische pasta
Teveel gemaakt? Heerlijk als lunch mee naar het werk te nemen.

Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer met een lekkere salade en dan : Heerlijk Happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Pesto fusilli met aubergine uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Vegetarische pasta

3 gedachten over “Pesto fusilli met aubergine uit de oven”

 1. Pingback: Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Mediterraanse zoet zure caponata - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept