Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Ieder doet dit vanuit zijn of haar overtuiging de wereld een stukje beter te maken. Nu zal ik niet heel snel het eten van vlees opgeven maar zo nu en dan maak ook ik lekkere vega gerechtjes. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik in dit receptje totaal geen vlees mis. En de huisgemaakte pesto in deze pesto fusilli met aubergine uit de oven is om je vingers bij af te likken!

Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Een heerlijk vegetarisch gerechtje!

Dit heb je nodig:

Deze hoeveelheden zijn voor 2 tot 3 personen

En zo maak je het:

We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.

Lekker op smaak gebracht met de kruiden.

In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.

Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.

De pesto pasta maken

Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe.

Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Teveel gemaakt? Heerlijk als lunch mee naar het werk te nemen.

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer met een lekkere salade en dan : Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *