Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Geschatte leestijd: 4 minuten

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Ieder doet dit vanuit zijn of haar overtuiging de wereld een stukje beter te maken. Nu zal ik niet heel snel het eten van vlees opgeven maar zo nu en dan maak ook ik lekkere vega gerechtjes. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik in dit receptje totaal geen vlees mis. En de huisgemaakte pesto in deze pesto fusilli met aubergine uit de oven is om je vingers bij af te likken! Deze heerlijke knapperige vegetarische pasta fusilli met aubergine uit de oven smaakt alsof je in een Italiaans restaurant zit. 😋

Shout-out naar een echte Vega-blogster

Omdat ik natuurlijk niet heel erg bekend sta om mijn Vega gerechten geef ik jullie graag wat extra inspiratie in de vorm van Nienke van Foxilicious! Natuurlijk heb ik wel zat recepten op mijn site staan, maar zij is hélémaal vegetarisch. En heeft dus een complete website vól met fingerlicking good food! Klik even op deze link en neem eens een kijkje op haar site!

Pesto fusilli met aubergine uit de oven
Een heerlijk vegetarisch gerechtje!

Dit heb je nodig voor de Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Deze hoeveelheden zijn voor 2 tot 3 personen

300 gram fusili

een potje huisgemaakte pesto ( het recept + ingrediënten vind je hier)

1 aubergine

Provençaalse kruiden

50 gram geraspte Parmezaanse kaas

tros tomaatjes

verse basilicumblaadjes

En zo maak je de Pesto fusilli met aubergine uit de oven:

We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.

Lekker op smaak gebracht met de kruiden.

In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.

Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.

De pesto pasta maken

Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe. Vegetarische pasta

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Vegetarische pasta
Teveel gemaakt? Heerlijk als lunch mee naar het werk te nemen.

Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer met een lekkere salade en dan : Heerlijk Happen!

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

Pesto fusilli met aubergine uit de oven

De “meatless” Monday, op Instagram is het een veel geziene hashtag op maandag. Er zijn inmiddels veel flexitariërs die één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 714kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 300 gram fusili
  • 1 potje pesto - het recept voor de huisgemaakte + ingrediënten vind je hieronder
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • tros tomaatjes
  • verse basilicumblaadjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de aubergine, was hem even onder de kraan en snij hem daarna in niet te dikke plakken. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de schijven aubergine op en bestrooi met wat zout en Provençaalse kruiden. Zet in de oven op 180 graden en laat ze daar een minuutje of 15 tot 20 bakken. Ze moeten lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt.
  • In de tussentijd gaan we de fusilli koken in een pan met water en wat zout. Kook de pasta beetgaar.
  • Ook maken we de pesto tijdens het koken van de pasta. Neem hiervoor je keukenmachine erbij en meng het geheel tot een gladde pesto. In de ingrediëntenlijst hierboven vind je de link naar het recept voor huisgemaakte pesto. We doen er in dit geval nog wat extra olijfolie bij om hem iets vloeibaarder te maken.
  • De pesto pasta maken volgens het recept
  • Giet de pasta af en doe deze in een ovenschaal. Schep de pesto erbij en meng het geheel. Als het nog iets te droog is naar je zin voeg dan wat extra olijfolie toe.
  • Haal de aubergine uit de oven en leg dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en leg hier nog wat door het midden gesneden trostomaatjes op. Zet vervolgens nog een keer in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto

Wil je meer recepten uitproberen zoals Pesto fusilli met aubergine uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

knapperige Vegetarische pasta aubergine uit de oven italiaans

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pesto fusilli met aubergine uit de oven

5 gedachten over “Pesto fusilli met aubergine uit de oven”

  1. Pingback: Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mediterraanse zoet zure caponata - Heerlijke Happen

  3. Pingback: De fusilli pasta salade van Agnes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept