Estimated reading time: 3 minuten
Als je fan van pasta bent dan moet je dit orzo salade recept zeker eens proberen. Wij zijn al jaren dol op deze kleine pasta korreltjes. Ze lijken op rijst maar het is dus gewoon pasta. En op heel veel verschillende manieren te bereiden. Deze salade eet je lauw-warm als je hem net gemaakt hebt, maar hij is ook prima te bewaren. Een dag of twee dagen later eet je hem dan gekoeld uit de koelkast.
Dit is ook een fijn gerechtje om je koelkast leeg mee te maken. Alle ingrediënten die ik je hier geef in dit recept zijn aan te vullen of te vervangen met restjes uit je koelkast. En zo dus ook heel gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen. Deze vegetarische pittige mediterraanse orzo salade staat binnen twintig minuutjes op tafel. Daarmee is het ook een fijn gerechtje voor de doordeweekse drukke werkdagen.
Pittige mediterraanse orzo salade
Een orzo salade recept dat ook nog eens helemaal vegetarisch is. Wil je hem vegan serveren? Dan haal je de Parmezaanse kaas eruit en vervang je dat voor vegan kaas, of gewoon geen kaas. Maar mét is natuurlijk wel lekkerder. Wist je dat heel veel van mijn recepten heel gemakkelijk vegetarisch te maken zijn?
Veelal hoef je alleen maar het stukje vlees of vis ofwel weg te laten of te vervangen voor de vegetarische optie. houd jij niet van pittig eten? Laat dan het rode pepertje achterwege in deze pittige mediterraanse orzo salade.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pittige mediterraanse orzo salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram orzo
- 150 gram spinazie
- 3 geroosterde rode paprika - uit pot
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 10 groene olijven
- 10 Kalamata olijven
- 3 tenen knoflook - fijngehakt
- 10 kapperappeltjes - ( of anders 2el kleine kappertjes )
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 50 gram Parmezaanse kaas - in krullen geraspt
- olijfolie
- ½ tl chilipoeder
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Hak de sjalot en knoflook fijn, snijd de gegrilde paprika's in stukjes, de rode peper in ringetjes, en de tomaatjes in stukjes.
- Neem je koekenpan erbij en zet op een laag vuurtje. Schenk een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak eerst de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de paprika, tomaatjes en rode peper toe en laat rustig staan terwijl de orzo kookt.
- Kook de orzo met 1el zout gaar in 1.5 liter water in 10 minuutjes. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
- Schep de orzo in de koekenpan erbij en mix heel goed.
- Neem de schaal erbij en doe hier de spinazie in, schep de orzo-mix erop en maak de salade af met de olijven, kapper-appeltjes, Parmezaanse kaas en strooi het chilipoeder erop.
- Heerlijk Happen!
Orzo is lekker divers in te zetten, andere lekkere receptjes proberen? Maak dan eens deze:
Kruidige Griekse tomatenrisotto met orzo.
Mediterraanse orzo met honingkip.
Heerlijk lijkt me dit
Verassend lekkere salade voor bij de BBQ