Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een uitdaging ga ik niet snel uit de weg, en dus toen ik werd uitgedaagd een mooi recept te maken zei ik zeker geen nee! Het blijft voor veel mensen moeilijk om meer groenten te eten. Vaak strandt het op het idee dat veel groenten moeilijk te verwerken zijn tot een lekker recept. Of dat er gewoonweg geen inspiratie is. En hoe geef je die groenten dan smaak? Ik laat je een simpele ‘groentehack” zien in dit recept van deze pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel. groenteschotel uit de oven

De eerste “hack” is al heel simpel, kies voor voorgesneden groente! En vervolgens in plaats van gewone olie kiezen we voor chili olie. Instant smaakexplosie op je tong! Verder zijn alle producten in dit recept vegetarisch. En geloof me deze schotel ga je vaker maken. Zo maak jij een makkelijke, gezonde en verse start in 2023.

Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel
Je groenten een “instant” smaakexplosie te geven doe je door chili olie te gebruiken.

Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

Sinds jaar en dag koop ik mijn wekelijkse boodschappen bij de supermarkt. En door de jaren heen zie ik steeds meer handige producten in de schappen verschijnen. Zoals dus ook deze zakken ovengroenten. Gesneden, gesorteerd en klaar voor gebruik. De meeste van de producten uit deze Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel zijn van het een huismerk. Dus wat betreft de kosten houden we het met dit recept ook nog eens lekker èn goedkoop. Meer groenten eten hoeft dus echt niet duur te zijn!

De handige zak vind je in het versschap bij jouw Albert Heijn.

Het fijne aan deze groentemix is dat hij kant en klaar voor je in het versschap ligt. Je hoeft hem thuis alleen nog maar even in je keukenmachine wat fijner te hakken.

Top de ovenschotel af met bijvoorbeeld wat zure room en rode salsa.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

Een heerlijk vegetarisch gerecht met een handige "groentehack" om je groenten extra smaak te geven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.7 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: chili olie, ovengroenten, tortilla chips
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 600 gram ovengroente courgette, rode paprika, gele peen - uit het gekoelde versschap
  • 200 gram rulstukjes
  • 150 gram Tex Mex geraspte kaas-mix
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 pot salsa mild
  • 125 gram zure room
  • 1 zakje Fajita seasoning mix
  • verse gehakte peterselie

Uit de voorraadkast:

  • chili olie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem je keukenmachine erbij en doe hier de ovengroenten in. Voeg de kruidenmix toe, een scheut chili olie en de blaadjes van drie takjes peterselie en draai een aantal keer zodat de groenten wat fijner gehakt zijn, en de kruiden en de olie goed gemengd zijn.
  • Neem een ovenschaal erbij en doe hier de ovengroentenmix in. Schep de rulstukjes ( het vega gehakt) door de mix en strooi de kaas erop.
  • Zet in de oven voor 20 minuutjes.
  • Serveer met de tortilla chips, zure room en wat salsa.
  • Heerlijk Happen!
De ovengroenten zijn al gesneden en klaar voor gebruik, dus makkelijk in gebruik. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

groenteschotel uit de oven

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel

5 gedachten over “Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel”

  1. 4 sterren
    incompleet recept.. 🙁
    je schrijft: 1 pot salsa mild, maar je beschrijft niet hoe dat wordt verwerkt in het recept.

    moet het er door? of moet je het bij doen als dipsaus?

    1. Hi Maria, zoals bij de receptkaart bij stap 5 staat: serveer met de salsa, je gebruikt het dus als saus die je bij deze schotel serveert. Niet incompleet dus 😉 veel kookplezier met dit lekkere recept, gr Francine

  2. 5 sterren
    Ik vond dit recept en dacht: lekker! Maar wat is het nut van “kant en klare” oven groenten die je in een keukenmachine kleiner moet hakken? Dus dank voor het recept, namens AH dank voor de reclame, maar ik haal gewoon een courgette, paprika en peen en dan snij ik het wel zelf. Als ik iets namelijk niet snel en makkelijk vind, is het een keukenmachine. Erg omslachtig en het gebruik er van doet het geclaimde gemak van de kant en klare oven groenten compleet te niet.

4.73 from 36 votes (32 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept