Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tortilla Tuesdays

Taco’s, tortilla’s en empanadas zijn allemaal heerlijke gerechten die op verschillende manieren kunnen worden gevuld en op smaak gebracht. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige bereiding om snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten, maar we maken wel zelf de smaakvolle knoflooksaus bij de tortilla wrap.

Tortilla’s zijn al honderden jaren een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse keuken. Ze zijn afkomstig van de traditionele maize tortilla’s die werden gemaakt van maïsmeel en water door de oorspronkelijke bewoners van Mexico. Deze tortilla’s werden gebruikt als basis voor talloze gerechten, waaronder tacos, burrito’s en enchilada’s. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten tortilla’s verkrijgbaar, gemaakt van verschillende soorten meel en andere ingrediënten.

Hoewel de tortilla zijn oorsprong heeft in Mexico, is het gerecht inmiddels wereldwijd populair geworden. Veel mensen gebruiken tortilla’s als basis voor hun eigen creatieve gerechten en vullen ze met verschillende soorten vlees, vis, groenten en sauzen. Het is een veelzijdig gerecht dat aan bijna elke smaakvoorkeur kan worden aangepast.

In dit recept laten we zien hoe je snel en gemakkelijk een smakelijke maaltijd kunt maken met tortilla’s. De zelfgemaakte knoflooksaus voegt een heerlijke smaak toe aan de vulling van de tortilla’s. Geniet van dit eenvoudige en smakelijke gerecht, geïnspireerd op de Mexicaanse keuken.

Tortilla Tuesdays wraps recept

Dit is hoe je het recept voor Mexicaans Tortilla maakt:

-Snij de kipfilets in smalle repen en bestrooi ze met de mexicaanse kruidenmix, klein beetje olijfolie erbij en laat ze vervolgens even marineren.
-Maak nu de knoflooksaus door eerst de knoflooktenen en de limoen uit te persen in een kommetje, voeg daar de mayonaise en de yoghurt aan toe, en breng op smaak met peper en zout, zet dan de kom even in de koelkast apart zodat de smaken zich goed vermengen. ( Vershoudfolie over het kommetje anders ruikt heel de koelkast naar knoflook).
-Neem nu een grote koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen gaar, zet ze apart, roerbak daarna de groetenmix even 4 minuutjes op hoog vuur, ook deze groenten zet je apart.
-De tortilla’s kun je daarna opwarmen in de koekenpan of heel even in de oven.

Pak de borden erbij en leg hier een tortilla op, start met de ijsbergsla, daarna een laagje groentenmix, vervolgens wat kipreepjes en als laatste de knoflooksaus, serveer er een sappige maiskolf bij dit tortilla wraps recept.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tortilla Tuesdays

Tortilla

De mexicaanse keuken is zeker een favoriet van mij, de kleuren de geuren en de vrolijkheid die de gerechten uitstralen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: tortilla
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 281kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pak meergranen tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • mexicaanse kruidenmix
  • 300 gram mexicaanse groenten
  • Ijsbergsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • zout - rood pepertje als je pittig wilt
  • peper
  • 2 tenen geperste knoflook

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij de kipfilets in smalle repen en bestrooi ze met de mexicaanse kruidenmix, klein beetje olijfolie erbij en laat ze vervolgens even marineren.
  • Maak nu de knoflooksaus door eerst de knoflooktenen en de limoen uit te persen in een kommetje, voeg daar de mayonaise en de yoghurt aan toe, en breng op smaak met peper en zout, zet dan de kom even in de koelkast apart zodat de smaken zich goed vermengen. ( Vershoudfolie over het kommetje anders ruikt heel de koelkast naar knoflook).
  • Neem nu een grote koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen gaar, zet ze apart, roerbak daarna de groetenmix even 4 minuutjes op hoog vuur, ook deze groenten zet je apart.
  • De tortilla’s kun je daarna opwarmen in de koekenpan of heel even in de oven.
  • Pak de borden erbij en leg hier een tortilla op, start met de ijsbergsla, daarna een laagje groentenmix, vervolgens wat kipreepjes en als laatste de knoflooksaus
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Tortilla Tuesdays? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans

tortilla wraps recept

10 gedachten over “Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans”

  1. Pingback: Gepofte zoete chili aardappel met tortilla chips - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zalm wrap met heerlijke roomkaas. - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Goed gevulde pompoen quesedilla - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Mexicaanse kip met maiskoekjes - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Quesedilla met Mexicaans gehakt - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept