Tortilla Tuesdays

Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans

De mexicaanse keuken is zeker een favoriet van mij, de kleuren de geuren en de vrolijkheid die de gerechten uitstralen.
Tortilla Tuesdays

Tortilla Tuesdays

De mexicaanse keuken is zeker een favoriet van mij, de kleuren de geuren en de vrolijkheid die de gerechten uitstralen. Ik hou persoonlijk niet van héél erg pittig eten maar dat hoeft dus ook helemaal niet op Tortilla Tuesdays!
Taco’s, tortilla’s, empanadas, er zijn zoveel makkelijke en leuke recepten mee te verzinnen, en in dit recept houden we het lekker makkelijk, snel op tafel te zetten maar we maken wel de knoflooksaus zelf.

Dit heb je nodig voor 2 personen op Tortilla Tuesdays:

Tortilla Tuesdays
  • 1 pak meergranen tortilla’s
  • 300 gram kipfilets
  • mexicaanse kruidenmix
  • 1 zak van 300 gram mexicaanse groenten
  • Ijsbergsla

Voor de knoflooksaus in dit recept Mexicaans Tortilla:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • zout/peper ( rood pepertje als je pittig wilt)
  • 2 tenen geperste knoflook

Dit is hoe je het recept voor Mexicaans Tortilla maakt:

-Snij de kipfilets in smalle repen en bestrooi ze met de mexicaanse kruidenmix, klein beetje olijfolie erbij en laat ze vervolgens even marineren.
-Maak nu de knoflooksaus door eerst de knoflooktenen en de limoen uit te persen in een kommetje, voeg daar de mayonaise en de yoghurt aan toe, en breng op smaak met peper en zout, zet dan de kom even in de koelkast apart zodat de smaken zich goed vermengen. ( Vershoudfolie over het kommetje anders ruikt heel de koelkast naar knoflook).
-Neem nu een grote koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen gaar, zet ze apart, roerbak daarna de groetenmix even 4 minuutjes op hoog vuur, ook deze groenten zet je apart.
-De tortilla’s kun je daarna opwarmen in de koekenpan of heel even in de oven.

Pak de borden erbij en leg hier een tortilla op, start met de ijsbergsla, daarna een laagje groentenmix, vervolgens wat kipreepjes en als laatste de knoflooksaus, serveer er een sappige maiskolf bij: Héérlijk happen!

Tortilla Tuesdays

Tortilla

De mexicaanse keuken is zeker een favoriet van mij, de kleuren de geuren en de vrolijkheid die de gerechten uitstralen.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: tortilla
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • grote koekenpan

Ingrediënten:

  • 1 pak meergranen tortilla’s
  • 300 gram kipfilets
  • mexicaanse kruidenmix
  • 300 gram mexicaanse groenten
  • Ijsbergsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • zout/peper rood pepertje als je pittig wilt
  • 2 tenen geperste knoflook

En zo maak je het:

  • Snij de kipfilets in smalle repen en bestrooi ze met de mexicaanse kruidenmix, klein beetje olijfolie erbij en laat ze vervolgens even marineren.
  • Maak nu de knoflooksaus door eerst de knoflooktenen en de limoen uit te persen in een kommetje, voeg daar de mayonaise en de yoghurt aan toe, en breng op smaak met peper en zout, zet dan de kom even in de koelkast apart zodat de smaken zich goed vermengen. ( Vershoudfolie over het kommetje anders ruikt heel de koelkast naar knoflook).
  • Neem nu een grote koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen gaar, zet ze apart, roerbak daarna de groetenmix even 4 minuutjes op hoog vuur, ook deze groenten zet je apart.
  • De tortilla’s kun je daarna opwarmen in de koekenpan of heel even in de oven.
  • Pak de borden erbij en leg hier een tortilla op, start met de ijsbergsla, daarna een laagje groentenmix, vervolgens wat kipreepjes en als laatste de knoflooksaus

5 gedachten over “Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans”

Reacties zijn gesloten.