Pittige ras el hanout pompoensoep

Pittige ras el hanout pompoensoep

Pompoen en wat pit gaan goed samen!
Pittige ras el hanout pompoensoep

In mijn beleving had ik al heel veel pompoensoepjes op de site. Maar niets is minder waar! En zeker geen pittige versie. Deze pittige ras el hanout pompoensoep heeft maar een paar ingrediënten. Hierdoor is hij super makkelijk en snel gemaakt. In herfstige tijden en middenin het pompoen seizoen een fijne keuze. De pittigheid komt door de chili olie. Wist je trouwens dat je deze heel makkelijk zelf kunt maken? Je neemt een goede olijfolie en verhit deze in een pan. Voeg hier chilipepers aan toe, knoflook en gedroogde chilipepers. Daarna giet je het in een fles en laat je het een paar dagen staan. Een pompoensoep pittig maken is dus makkelijk gedaan!

pompoensoep maken
Door de slagroom wordt de soep fluweelzacht.
Pittige ras el hanout pompoensoep

Pittige ras el hanout pompoensoep

Pompoen en wat pit gaan goed samen!
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: pompoen, ras el hanout, slagroom
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

staafmixer

Ingrediënten: 

  • 1 flespompoen
  • 1 witte ui
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 verse tijm takjes
  • 1 blokje groentebouillon

Uit de voorraadkast:

  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • chili olie

En zo maak je het:

  • Met een dunschiller schil je het velletje van de pompoen. Daarna hak je hem in stukken en haal je de pitjes eruit.
  • Snipper de ui.
  • Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut chili olie. Bak hierin de ui en de ras el hanout. Voeg dan de blokjes pompoen toe.
  • Brokkel de bouillon in de pan en vul het aan met een liter water. Laat het geheel een minuut of twintig koken tot de pompoen lekker zacht is.
  • Met je staafmixer pureer je tot je een mooie gladde soep hebt.
  • Schep de soep in de kommen en strooi er wat verse tijmblaadjes in. Schep een lepel slagroom erbij en druppel wat chili olie erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
pompoensoep pittig
Een paar druppels chili-olie toevoegen geeft hem wat extra spice!

Pittige ras el hanout pompoensoep

De ras el hanout in dit recept komt uit een blikje. Je zou als je daar een keer zin in hebt je eigen versie kunnen maken. Let wel het bestaat vaak uit meer dan twintig specerijen. Maar zo kun je er wel je eigen draai aan geven. Ik heb je in dit recept laten zien dat een pompoensoep pittig maken geen kunst is. Gewoon een fijne chili olie gebruiken. Zelf moet ik nog steeds wel voorzichtig doen met pittig eten. Ik kan het redelijk verdragen maar té heet liever niet! Door de slagroom toe te voegen voeg je ook wat zachtheid toe. De pompoen wordt er fluweelzacht van. En het beheerst de pittigheid een beetje.

Zomer of winter, soep kan altijd! Hier nog een paar lekkere soepjes voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
De ras el hanout geeft de pompoensoep een lekker kruidige smaak.

Nog meer lekkere gerechten proberen? Check dan eens de volgende:

1 gedachte over “Pittige ras el hanout pompoensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept