Estimated reading time: 3 minuten
Een makkelijk goed vullend vissoep recept, dat is deze pompoen vissoep met orzo zeker te noemen. Sowieso vind ik soep erg fijn om te eten. Als maaltijd met een stuk brood erbij bijvoorbeeld. Van wat overblijft kun je ook nog een fijne lunch maken. En ik vries vaak een deel in voor als ik eens alleen moet eten. Deze is een echte maaltijd doordat we orzo toevoegen. Dat zijn pastakorrels die op rijst lijken. Een soepje als deze kun je helemaal naar eigen idee op smaak maken. En hij kan best wat pit hebben. Grappig genoeg vond ik dille vroeger niet zo heel lekker, tegenwoordig eet ik het wat vaker en kan ik de smaak wel waarderen. vissoep recepten
Pompoen vissoep met orzo
Dit vissoep recept is een aangepaste versie van een recept van Crisp. Ik heb regelmatig een samenwerking met deze fijne club en naast losse producten bieden ze ook hele recepten aan. Je bestelt dan gewoon in de app alle ingrediënten.
Maar zoals dat een echte foodie betaamt, kon ik het absoluut niet laten om mijn eigen unieke versie van deze heerlijke soep te creëren. Deze verrukkelijke soep biedt eindeloze mogelijkheden om extra groenten toe te voegen, afhankelijk van wat je nog in je koelkast hebt liggen en wat seizoensgebonden vers is. Vergeet vooral niet om mijn sociale media in de gaten te houden, want af en toe deel ik daar een exclusieve kortingscode die je echt niet wilt missen. Met deze geweldige soep in huis, zul je gegarandeerd genieten van een smakelijk en gezond gerecht dat je telkens weer kunt aanpassen naar jouw eigen smaak en voorraad, zodat elke keer een nieuwe ervaring op je bord verschijnt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pompoen vissoep met orzo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram vis-mix - ( zalm, mosselen, kabeljauw, garnalen )
- 200 gram orzo
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 wortels - in blokjes
- ½ fles pompoen - in blokjes
- 1 ui - gesnipperd
- 3 takjes dille - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - gesnipperd
Uit de voorraadkast:
- 1 blokje visbouillon
- 2 el olijfolie
- ½ tl chilipoeder
- ½ el ras el hanout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de ui en de knoflook. Schil de wortels en de pompoen en hak deze in blokjes van ongeveer een cm.
- Pak je soeppan erbij en schenk de olijfolie erin, bak hierin de ui en knoflook tot de glazig zijn en voeg dan de pompoen en wortel toe. Strooi de ras el hanout en chilipoeder erbij en bak dit nog even mee.
- Voeg 750 ml water en het blokje visbouillon toe.
- Voeg het blikje gepelde tomaten en de orzo toe en laat het geheel nog even koken voor een 10 minuten.
- Voeg op het laatst de vismix toe en verwarm deze nog een aantal minuten. Proef of je eventueel nog wat peper of zout wilt toevoegen.
- Serveer met wat gesnipperde dille.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen? Ik geef je graag nog wat extra inspiratie:
Een romige orzo risotto met pompoen.
Of probeer eens deze pittige mediterraanse orzo salade.
Simpel maar oh zo lekker is deze kruidige Griekse tomatenrisotto met orzo.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
vissoep recepten
3 kommen van gegeten 🙂
Snel proberen
Délicieux !