Geschatte leestijd: 3 minuten
Een weekje of twee liet ik de teugels een beetje vieren en heb ik stiekem her en der toch wat gesnoept, èchte koekjes gebakken en wat pasta gegeten. Gelukkig zien we dat niet gelijk terug op de weegschaal maar ik vond het toch weer tijd om weer wat gezonder te gaan eten. Voor je het weet is al het harde werk voor niks geweest en moet ik weer helemaal van vooraf aan beginnen. Dus dook ik de keuken in en toverde deze quinoa bowl met verse groenten op tafel. Goed gevuld dus met heel veel groenten en fijn gekruide stukjes kippendij. En zo is gezond eten en een beetje opletten helemaal niet zo vervelend meer. Aan de slag met het bereiden van Quinoa bowl met verse groenten. Quinoa salade bowl recept
Quinoa bowl met verse groenten
We toppen deze Quinoa bowl met verse groenten afaf met geroosterde kikkererwten. Daar schreef ik eerder een fijn basis-recept voor uit. Je moet er wel een Airfryer voor in huis hebben. Natuurlijk kan het ook in de oven hoor. Maar op deze manier ze bakken is wel heel easy peasy. Klik op deze link voor dat recept.
Een van de ingrediënten die we toevoegen aan de Quinoa bowl zijn een paar handenvol spinazie die we zachtjes laten slinken in een pan. Spinazie heeft een interessante geschiedenis: vroeger werd het vooral gebruikt als een middel om de stoelgang te bevorderen. Dat komt door het hoge gehalte aan oxaalzuur dat in deze groente zit. Oxaalzuur zit trouwens ook in andere voedingsmiddelen, zoals chocolade, bonen en bieten. Het is alleen schadelijk als je er heel veel van binnenkrijgt, maar dat is bij deze maaltijd natuurlijk niet het geval.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Quinoa bowl met verse groenten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gr quinoa
- ½ rode paprika
- 300 gr spinazie
- 300 gr pompoenblokjes
- 300 gr kipfilet
- 100 gr krokante kikkererwten
- zout
- peper
- ras-el-hanout
- kipkruiden
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de krokante kikkererwten volgens het recept wat ik in de notities heb gezet.
- Kruid de blokjes kippendij met de kipkruiden.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. ( ongeveer 10 minuutjes)
- Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak op laag vuur de pompoenblokjes, breng ze op smaak met een theelepel ras-el-hanout kruidenmix. Bak voor een 10 minuten en voeg dan de kip toe. Nogmaals 10 minuten bakken en mix het vlees lekker met de pompoen.
- In een aparte wog smoor je de spinazie met wat zout en olijfolie. Zorg dat het nog een beetje bite blijft houden dus niet helemaal plat bakken.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Neem de kom erbij en schep eerst de uitgelekte quinoa erin. Maak af met de groenten en kip. Strooi wat krokante kikkererwten erop, als je het lekker vind kun je nog wat tahini ( sesampasta) er overheen druppelen.
- Heerlijk Happen!
Gerechten in een bowl serveren zoals Quinoa bowl met verse groenten? Leuk en lekker! Ik heb hier nog een paar ideetjes voor je:
Quinoa cupcakes met gruyèrekaas
Gepofte quinoa chocolade Madeleines
Basisrecept krokante kikkererwten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
quinoa bowl recept
Verassend lekker deze salade