Ratatouille Tarte Tatin met Krokant Bladerdeeg

Estimated reading time: 3 minuten

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze Ratatouille Tarte Tatin transformeert klassieke Provençaalse groenten in een omgekeerde hartige taart. Met gegrilde aubergine, courgette en paprika onder knapperig bladerdeeg serveer je in 40 minuten een kleurrijk bijgerecht.

Ratatouille heb ik al zó vaak gemaakt! Kennen jullie de film van Pixar met het ratje? Ik heb hem op repeat gekeken en vind hem zó schattig! En zo zijn er heel veel verschillende recepten en manieren om een heerlijke ratatouille te maken. Ik kocht in Frankrijk in de supermarkt een kookmagazine dat altijd bij de kassa staat. Gourmand, dat zijn leuke kookmagazines met tal van voorbeelden en leuke receptjes. tarte tatin tart recept deeg

Ratatouille tarte tatin

Het idee voor deze ratatouille tarte tatin komt dan ook uit dit magazine. Ik kan dus ook niet wachten om volgende zomer weer nieuwe Gourmands te kopen. Het geeft mij het ultieme vakantiegevoel. Nu aan de slag want moeilijk, nee dat is dit recept helemaal niet!

Ratatouille tarte tatin

Serveertips en variaties

Serveer de ratatouille tarte tatin warm, direct uit de oven, zodat de gesmolten mozzarella nog heerlijk uitrekt bij elke hap. Leg er een frisse rucola- of veldsla-salade naast, besprenkeld met een simpele balsamicodressing, voor een mooie kleur- en smaakcontrast. Een schepje groene pesto ernaast tilt de smaken naar een hoger niveau en past perfect bij de Provençaalse groentemix.

Voor een luxe touch kun je gegrilde kipreepjes of stukjes gebakken halloumi toevoegen, zodat dit bijgerecht óf hoofdgerecht meer vulling krijgt. Vegetariërs kunnen variëren met geitenkaas of zongedroogde tomaatjes door de mozzarella, wat een pittige twist geeft.

Magioni pizza met veggiespread

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ratatouille Tarte Tatin met Krokant Bladerdeeg

Heerlijke vegetarische tarte tatin met gegrilde ratatouille groenten en bladerdeeg, afgetopt met mozzarella.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans, mediteraans
Trefwoord: tarte tatin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 gele courgette - groen mag ook
  • 1 aubergine
  • 4 tasty tom tomaten
  • 1/2 gele paprika
  • 1 witte ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el Persillade (kruidenmix)
  • verse basilicum
  • mini mozzarella bolletjes
  • pijnboompitjes
  • bladerdeeg
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de groente. Snij de aubergine, de courgette, de paprika, en de witte ui in kleine blokjes/ stukjes. De tomaten snij je in 4 kwarten en als laatste hak je de knoflooktenen fijn. Zo heb je alles netje voorbereid en kun je makkelijk aan d slag.
  • Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, doe vervolgend eerst de ui en de knoflook erin en bak deze tot ze glazig zijn. Daarna doe je de aubergine, courgette en paprika erbij en roerbak dit to ze zacht worden. Als laatste voeg je de tomaten erbij en bak je deze mee tot het vocht is verdwenen. Strooi er de persillade overheen en Meg dit door de groentemix.Ratatouille tarte tatin
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een quichevorm van ongeveer 24 cm doorsnede en vet deze in met wat olijfolie. Schep de groente erin en hou ongeveer een cm van de rand vrij. Neem de bladerdeegrol erbij, heb je die niet gebruik dan kleine vierkante velletjes uit de vriezer en gebruik er 6. Snijd een rondje uit het deeg dat net iets groter is als het groenterondje in je quichevorm. Leg vervolgens het deeg er overheen en duw de randjes goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet hem in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot het deeg mooi bruin is.
  • Als het deeg mooi bruin is haal je de tarte uit de oven en leg je er een bord op en zo kieper je hem voorzichtig om. Dan leg je er een paar bolletjes mozzarella op en de pijnboompitjes. Zet de tarte even terug in de oven op grillstand zodat de kaas mooi kan smelten.
  • Garneer als laatste de tarte met lekkere verse blaadjes basilicum, snij de taart aan èn : Heerlijk happen!
Gebruik vers bladerdeeg voor extra knapperigheid.
Nutrition Facts
Ratatouille Tarte Tatin met Krokant Bladerdeeg
Amount per Serving
Calories
254
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.03
g
Sodium
 
8
mg
0
%
Potassium
 
468
mg
13
%
Carbohydrates
 
12
g
4
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
6
g
7
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
155
IU
3
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals deRatatouille tarte tatin? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Zoete bieten en bramen tarte tatin

Basisrecept Mediterraanse ratatouille

Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ratatouille Tarte Tatin met Krokant Bladerdeeg

2 gedachten over “Ratatouille Tarte Tatin met Krokant Bladerdeeg”

4.94 from 32 votes (30 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept