Risotto ai frutti di mare

Klassieke Risotto ai Frutti di Mare – Italiaans Zeevruchten Recept

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★★☆☆

Deze klassieke risotto ai frutti di mare brengt de Italiaanse kust naar je keuken. Met verse zeevruchten, romige arborio rijst en de juiste techniek maak je in 25 minuten een restaurant-waardig gerecht.

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht. Je moet er wel bij blijven en niet van weglopen want voor je het weet staat je rijst droog. Risotto is een natte rijst en dient zo heet mogelijk opgediend te worden. Hierdoor heb je een lekker smeuïg gerecht.

Risotto ai frutti di mare

Tips voor het beste resultaat

Veel chefs noemen risotto een moeilijk gerecht waar je niet zomaar je vingers aan moet branden. Maar al doende leert men, dus ga gewoon aan de slag, laat je niet intimideren en voor je het weet serveer jij een héérlijk gerechtje risotto ai frutti di mare aan je vrienden en familie.

Houd bouillon warm in aparte pan voor optimale opname door rijst.
Voeg saffraan toe voor authentieke kleur en smaak.
Risotto is het lekkerst vers, niet geschikt om op te warmen.

Risotto ai frutti di mare

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

risotto ai frutti di mare

Klassieke Risotto ai Frutti di Mare

Traditionele Italiaanse risotto met verse zeevruchten, arborio rijst en Parmezaanse kaas. Romig en vol van smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Arborio rijst, risotto, risotto ai frutti di mare, zeevruchten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes - fijn gehakt
  • 200 gram arborio rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas - geraspte
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml visboullion
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 450 gram gemengde zeevruchten - fruits de mer

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.
  • Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.
  • Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.
  • Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.
  • Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.
  • Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.
  • -Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas erbij en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.
  • Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto ai frutti di mare mooi op. Strooi er wat peterselie over
Nutrition Facts
Klassieke Risotto ai Frutti di Mare
Amount per Serving
Calories
380
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
 
0.2
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
17
mg
6
%
Sodium
 
408
mg
18
%
Potassium
 
170
mg
5
%
Carbohydrates
 
7
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
281
IU
6
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
315
mg
32
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals risotto ai frutti di mare? Probeer deze eens

Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker

Romige orzo risotto met pompoen

Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Klassieke Risotto ai Frutti di Mare – Italiaans Zeevruchten Recept

Eén gedachte over “Klassieke Risotto ai Frutti di Mare – Italiaans Zeevruchten Recept”

4.94 from 15 votes (15 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept