Geschatte leestijd: 3 minuten
Met deze salade ben je bijna op weg naar een Ceasar salade. Echter maken we net even een andere dressing en houden we hem heel basic. Soms heb je ook gewoon niet meer nodig dan dat! Pure smaken en verder weinig opsmuk. Zo zou deze Romaine salade met tahin dressing ook prima als side dish bij een diner passen. Of wat dacht je van gewoon lekker in de zomer bij een BBQ. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een heerlijke salade met romaine sla.
Romaine salade met tahin dressing
De tahin in deze dressing geeft weer net even een andere smaak aan je salade dan de dressing van een ceasar salade. Je hoeft trouwens niet alles te gebruiken, we willen niet dat de blaadjes sla verdrinken in dressing! Dat overkwam me een keer tijdens een lunch op de piste in Frankrijk. En dan vergaat je toch echt de lust om hem verder op te eten…. Overdaad schaadt zeg maar! Je kunt de dressing gewoon een aantal dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.
De croutons die we hebben toegevoegd aan deze heerlijke salade zijn lekker knapperig en maken de salade extra lekker. Ik heb gekozen voor Pecorino kaas, bekend om zijn rijke en ietwat zoutere smaakprofiel in vergelijking met de klassieke Parmezaan.
Voor hen die een dieet volgen waarin beperkte zoutinname centraal staat, is de minder zoute, traditionele Parmezaanse kaas een uitstekende vervanger. Deze kaaskeuze beïnvloedt niet alleen de smaaksubtiliteit maar ook de algehele culinaire ervaring van de salade.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Romaine salade met tahin dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kropjes romaine sla
- 1 klein zuurdesem stokbrood
- 1 el olijfolie
- 50 gram Pecorino
- knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in je (kleine) keukenmachine of blender. Draai tot je een mooie gladde dressing krijgt en zet apart tot gebruik.
- Haal de blaadjes van de romaine sla los en maak ze goed schoon onder de kraan. Draai droog in je slacentrifuge of in een schone theedoek.
- Doe de blaadjes in een kom en schenk wat dressing erover, hussel goed zodat alle blaadjes een klein laagje dressing hebben.
- Verwarm je oven voor op 215 graden.
- Snijd het zuurdesem stokbroodje in kleine blokjes en leg op een bakblik. Schenk er wat olijfolie over en hussel. Breng op smaak met peper, zout, en wat knoflookpoeder. Bak in de oven af voor een minuut of 8 tot de blokjes mooi goudbruin zijn.
- Leg de blaadjes sla op een bord en brokkel de Pecorino erover en strooi de croutons erop. Druppel nog wat extra dressing erop en serveer.
- Heerlijk Happen!
Salades, ik ben er dol op! Wil je nog eens wat anders proberen, maak dan eens deze:
Wat dacht je van deze geroosterde pompoen walnoot salade?
Maar ook deze heerlijke Mediterraanse borrelplank antipasti salade.
En deze Ossenhaas carpaccio salade is hier favoriet!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
salade met romaine sla