Salade met zalm uit de oven

Salade met zalm uit de oven met amandelschaafsel

Laatst bijgewerkt: 02/02/2025

Estimated reading time: 4 minuten

Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten. Maar het is februari, de broekriem mag wel weer een paar tandjes strakker dus op zoek naar de goede middenweg. En dat kan met deze salade met zalm uit de oven. Want de zalm serveer je gewoon warm bovenop en daarmee is het een lauw-warme salade. Natuurlijk maken we er een homemade dressing bij en klaar is je lunch! salade met gebakken zalm uit de oven met groenten

Salade met zalm uit de oven
Lekker met de amandeltjes erop.

En zo maak je de Salade met zalm uit de oven:

Neem allereerst een mooie ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie in. Leg de zalmfilets met de huidkant naar boven in de schaal; dit geeft niet alleen een mooie presentatie, maar houdt de vis ook sappig. Strooi vervolgens royaal met versgemalen peper en zeezout, en voeg een handjevol amandelschaafsel toe voor dat extra crunch-effect. De amandelen geven de zalm een heerlijke, nootachtige smaak die perfect samengaat met de rijkdom van de vis. Zet de schaal nu voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dit zal de zalm heerlijk garen, waardoor het vlees mals en vol van smaak wordt. Geniet van een gemakkelijk, gezond en overheerlijk gerecht!

Salade met zalm uit de oven
Een heerlijke salade.

Amandelschaafsel is fijn geraspte amandelen die vaak gebruikt worden als topping voor gebak, ijs, desserts of andere zoete lekkernijen. Het is ook een populaire toevoeging aan granola, muesli of andere ontbijtgranen. Het geeft een knapperige textuur en een zoete, nootachtige smaak aan de gerechten waarin het wordt gebruikt.

Terwijl de zalm in de oven heerlijk aan het garen is, pakken we alvast een mooi bord en beginnen met het opmaken van onze salade. Leg een bedje van frisse sla en voeg hier de kleurrijke groenten aan toe; denk aan knapperige komkommer, radijsjes en zoete tomaatjes. Hussel het geheel voorzichtig door elkaar, zodat alle smaken goed kunnen mengen en de kleuren mooi tot hun recht komen. In een aparte kom maken we ondertussen de dressing.

Doe hierin een flinke scheut olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, een snufje zout en peper, en voeg eventueel wat verse kruiden toe voor extra smaak. Met een garde klop je dit alles tot een romige vinaigrette, die straks over de salade zal glinsteren. Zodra de zalm perfect gaar en geurig uit de oven komt, schotel je deze graag op de salade met een spatel, waarbij je zorgt dat ieder stuk gelijkmatig verdeeld is. Dit resulteert in een prachtige, kleurrijke maaltijd die niet alleen fantastisch smaakt, maar ook nog eens oogverblindend is! Heerlijk genieten van deze lauw-warme combinatie!

Salade met zalm uit de oven

Rest mij alleen nog maar te zeggen : aan tafel en Heerlijk Happen. Het amandelschaafsel is lekker knapperig geworden en geeft echt extra smaak aan je salade.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Salade met zalm uit de oven

Salade met zalm uit de oven

Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 stuk verse zalm
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 zakje julienne gesneden wortels
  • amandelschaafsel
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 tl honing mosterd van Maille
  • 1 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem eerst een ovenschaal erbij en doe hierin een beetje olijfolie. Leg daarna de zalm met de huid naar boven in de schaal. Strooi wat versgemalen peper en zout erop en een handjevol amandelschaafsel. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Terwijl de zalm staat te bakken nemen we een bord erbij. Doe hier de sla en de rest van de groenten op. Hussel het geheel een beetje door elkaar.
  • In een apart kommetje doe je alle ingrediënten voor de dressing. Met een garde klop je het geheel tot een mooie vinaigrette. Druppel deze bovenop de sla.
  • Wanneer ten slotte de zalm klaar is haal je hem uit de oven en met een spatel schep je hem op de salade.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Salade met zalm uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Courgette salade met garnalen

Broccoli salade met oude kaas en spekjes

Winter witlofsalade met geitenkaas en noten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

salade met gebakken zalm uit de oven met groenten

Start » Recepten » Lunchgerechten » Salade met zalm uit de oven met amandelschaafsel

2 gedachten over “Salade met zalm uit de oven met amandelschaafsel”

4.93 from 27 votes (25 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept