Estimated reading time: 3 minuten
Een shakshuka recept wordt over het algemeen gemaakt met tomatensaus. En tegenwoordig vooral als vegetarisch gerecht geserveerd. Zoals dat met veel stoofpotjes het geval is, werd het vroeger met vlees geserveerd. Nu is ook dit een gerecht waarvan verschillende gemeenschappen hun eigen stempel erop hebben gedrukt. Honderd procent zeker kunnen we dus niet zeggen wie als eerste met dit gerecht kwam. En omdat dit dus een potje is waar je lekker je eigen draai aan kunt geven maakte ik mijn versie. Deze shakshuka zoete aardappel met paprikasaus heeft volop smaak. We geven hem lekker wat pit door het gebruik van chorizo worst. De shakshuka kruiden we verder met wat chilipoeder en veel verse kruiden. zoete aardappel recept
Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus
Je shakshuka kruiden kun je op vele manieren doen. In dit shakskuka recept doen we dat door een lekkere pittige paprikasaus te maken. Ook de chorizo worst geeft zijn smaak goed af. Doordat hij verwarmd wordt raakt hij zijn vet kwijt in de saus. Hierdoor krijgt de saus nog weer wat extra smaak.
En ik zal Heerlijke Happen niet zijn als ik in deze shakshuka zoete aardappel met paprikasaus géén verse peterselie toevoeg. Zoals jullie weten zeker een favoriet kruid in de keuken. Peterselie heeft een frisse smaak en past hier dus perfect bij. Al met al een makkelijk gerechtje maar absoluut een smaakexplosie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 eieren
- verse gehakte peterselie
- 3 zoete aardappels
- 100 gram chorizo - in blokjes gesneden
Voor de paprikasaus heb je nodig:
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 blik gepureerde tomatenstukjes
- 1 pot gegrilde paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- chilipoeder
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus, haal uit de verse paprika's de zaadlijsten en hak ze in blokjes. Snipper de ui, haal het velletje van de knoflook tenen, en laat de paprika's uit de pot uitlekken.
- Verhit een stoofpan en doe er wat olijfolie in, bak de ui, knoflook en paprika's tot ze zacht worden en voeg dan het blikje tomatensaus toe. Breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Laat even een kwartiertje pruttelen. Daarna met je staafmixer tot een saus mixen.
- Schil de zoete aardappels en hak ze in kleine blokjes. Kook ze voor 10 minuutjes in water met een beetje zout. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
- Schep de saus in de ovenschaal erbij en voeg ook de chorizo toe die je in blokjes hebt gesneden.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Maak met een lepel twee holletjes waar je voorzichtig de eitjes in laat glijden. Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuutjes tot het ei mooi is gestold.
- Bestrooi met de fijngehakte verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met zoete aardappel of ei, hier een aantal suggesties:
Ook erg lekker is deze gevulde eitjes kruidige eiersalade.
Een makkelijke zoete aardappel ovenschotel met veel extra groente.
Of deze pittige avocado eiersalade, een recept in 10 minuten klaar.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Hier heb ik nog een aantal suggesties voor je:
zoete aardappel recept
Ziet er lekker uit. Ga ik snel eens maken.
Verassend Lekker!
Super leuk om te horen! Grtjes Francine
Delicious!