Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm

Estimated reading time: 3 minuten

Deze sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm is een verrassend hartig bakrecept uit de Franse keuken. De gekarameliseerde sjalotten combineren perfect met romige feta en krokant bladerdeeg. Ideaal als vegetarisch bijgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade. Ontdek hoe je deze smaakvolle tarte tatin stap voor stap zelf maakt!

Sjalotjes tarte tatin met feta

Sjalotjes Tarte Tatin met Feta en Tijm – Hartige Franse Taart

Een tarte tatin kun je eigenlijk met bijna alle fruitsoorten wel maken. Een heerlijke omgekeerde taart, en de suiker die karameliseert onder het deeg. Het water loopt je zo in de mond als je hem ziet. Maar natuurlijk kun je ook een hartige tarte tatin maken! En dat gaan we dus doen met deze sjalotjes tarte tatin met feta met echt tarte tatin deeg recept.

Sjalotjes tarte tatin met feta

Ik serveerde hem aan mijn man en die zei: ” Ik heb geen idee wat je nu weer gemaakt hebt, of hóe dit heet maar potverdikkie wat is dit lekker!” Nou steek die maar in je zak dan! Het mooie is dat het helemaal niet ingewikkeld is om te maken. Serveer er een lekker stukje lamskotelet of biefstuk bij. Wil je het vegetarisch houden serveer er dan bijvoorbeeld een lekkere groene salade bij.

Sjalotjes tarte tatin met feta

Hoe maak je sjalotjes tarte tatin met feta?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Sjalotjes tarte tatin met feta

Hartige tarte tatin met sjalotten, feta en tijm

Deze Franse tarte tatin met gekarameliseerde sjalotten, feta en tijm is een heerlijk vegetarisch bijgerecht. Makkelijk te maken en perfect voor elke gelegenheid.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 38 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: feta, gekarameliseerde sjalotten, hartige taart, sjalotjes recept, sjalotten, tarte tatin sjalot
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 16 sjalotten - van dezelfde grootte
  • verse tijm
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • olijf olie
  • zout
  • peper - naar smaak
  • 1 blok feta
  • 1 bladerdeegrol - van de versafdeling
  • 50 gram roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwam de oven voor op 200 graden.
  • We beginnen eerst met de sjalotjes, pel deze allemaal en snij ze dan in de lengte door het midden.
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en smelt hierin de roomboter met wat olijfolie. Leg daarna voorzichtig de sjalotjes erin en bak ze op een lage temperatuur voor een minuutje of 10. Daarna strooi je de bruine suiker er overheen en laat je deze smelten op de sjalotjes. Keer ze af en toe voorzichtig om.
  • Voor de bakvorm gebruikte ik een springvorm, deze eerst bekleden met bakpapier en dan goed insmeren met olijfolie. Plaats dan de sjalotjes met de snijkant naar beneden in de vorm. Een beetje in een mooie ronde vorm als een bloem. Strooi er eventueel nog een beetje bruine suiker op. Ook is dit het moment om even wat zout en peper over de sjalotten te draaien met de peper- en zoutmolen.Sjalotjes tarte tatin met feta
  • Hak de feta in hele kleine stukjes en strooi deze over de sjalotten heen.
  • Pak het deeg erbij en rol het uit, ik sneed het in tweeën, leg het deeg als een mooi dekentje over de sjalotten met feta en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Van het deeg wat overbleef maakte ik mooie lange repen die ik rond om de tarte tatin wat aandrukte.
  • Zet hem vervolgens voor 30 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is geworden.
  • Haal hem als laatste uit de oven en haal de springvorm-ring eraf.Sjalotjes tarte tatin met feta
  • Leg een bord op het deeg en kiep hem dan snel maar wel voorzichtig om
Nutrition Facts
Hartige tarte tatin met sjalotten, feta en tijm
Amount per Serving
Calories
165
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyunsaturated Fat
 
0.4
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
27
mg
9
%
Sodium
 
95
mg
4
%
Potassium
 
337
mg
10
%
Carbohydrates
 
18
g
6
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
317
IU
6
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook eens proberen?

Veau Marengo de Napoleon, kalfsschouder

Zuurkoolstrudel met perenconfiture

Courgette tatin met brie

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm

2 gedachten over “Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm”

4.90 from 38 votes (36 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept