Zuurkoolstrudel met perenconfiture

Zuurkoolstrudel met perenconfiture

Laatst was er op het nieuws een bericht dat we in Nederland een mega overschot aan witte kool hebben op het moment. Om daar een klein beetje aan mee te helpen dit weg te werken: Zuurkoolstrudel met perenconfiture! Al eerder postte ik op deze website het recept voor huisgemaakte perenconfiture dus deze kun je zo terug vinden en er lekker zelf mee aan de slag gaan. De combinatie van de zure kool met de zoete peren gaat heel goed samen. Dit receptje viel daarom ook goed in de smaak hier thuis! zuurkool recept

Voor één Zuurkoolstrudel met perenconfiture heb je nodig:

Zuurkoolstrudel met perenconfiture
 • 1 rol vers bladerdeeg ( In het versvak bij je supermarkt)
 • 1 Veluwse fijne rookworst
 • zakje zuurkool  (250 gram )
 • 2 sjalotten
 • 6 tot 7 eetlepels broodkruim
 • een pot perenconfiture 
 • een paar theelepels grove mosterd
 • 1 ei-geel

En zo maak je de zuurkoolstrudel met perenconfiture:

-Neem eerst alle ingrediënten erbij en leg ze klaar op het aanrecht, verwarm je oven voor op 200 graden.

-Pel de sjalotten en snipper ze fijn. In een koekenpan met wat roomboter laat je ze glazig worden. Voeg daarna de goed uitgelekte zuurkool toe. Ik deed de zuurkool eerst in een slacentrifuge. Een aantal keer goed hard draaien en het vocht verwijderen en dan nog een keer goed draaien. Bak de zuurkool even op met de sjalotten en voeg dan een paar eetlepels perenconfiture en de grove mosterd toe. Mix dit goed door elkaar en zet dan het vuur uit. Laat gewoon in de koekenpan liggen tot gebruik.

-Rol het vel bladerdeeg uit en leg het op een bakblik bekleed met bakpapier. Met een mes snij je aan de twee zijdes het bladerdeeg op gelijke hoogte in. Laat in het midden een strook van ongeveer zo’n zeven centimeter vrij.

zuurkoolstrudel met perenconfiture

-Snijd de Veluwse fijne rookworst voor de zuurkoolstrudel met perenconfiture in pakjes. Strooi nu op de middelste strook bladerdeeg de eetlepels broodkruim, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te nat wordt tijdens het bakken in de oven. Leg de plakjes twee aan twee erop.

-Vervolg daarna met de zuurkool-sjalotmix en zorg dat het een mooi stapeltje blijft.

zuurkoolstrudel met perenconfiture

-Nu gaan we de strudel dichtvouwen, vouw eerst het eerste stuk om en daarna kruislings de strookjes bladerdeeg mooi over elkaar heen. Vouw aan het einde weer het bladerdeeg naar binnen en sluit hem netjes af. Neem het eigeel erbij en mix het met een klein beetje water. Met een kwastje bestrijk je vervolgens de hele strudel. Zet hem daarna in de oven. Bij mij was hij met 25 minuten mooi goudbruin en gaar. 

Zuurkoolstrudel met perenconfiture

En zo heb je ten slotte een super leuk gerechtje in iets meer dan een half uurtje op tafel staan! Snijd de strudel aan en serveer met een lekkere Riesling : Heerlijk happen!

Zuurkoolstrudel met perenconfiture

Laatst was er op het nieuws een bericht dat we in Nederland een mega overschot aan witte kool hebben op het moment. Om daar een klein beetje aan mee te helpen dit weg te werken: Zuurkoolstrudel met perenconfiture!
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zuurkool
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 1 rol vers bladerdeeg - In het versvak bij je supermarkt
 • 1 Veluwse fijne rookworst
 • 1 zakje zuurkool
 • 2 sjalotten
 • 6 tot 7 eetlepels broodkruim
 • 1 perenconfiture
 • een paar theelepels grove mosterd
 • 1 ei-geel

En zo maak je het:

 • Neem eerst alle ingrediënten erbij en leg ze klaar op het aanrecht, verwarm je oven voor op 200 graden.
 • Pel de sjalotten en snipper ze fijn. In een koekenpan met wat roomboter laat je ze glazig worden. Voeg daarna de goed uitgelekte zuurkool toe. Ik deed de zuurkool eerst in een slacentrifuge. Een aantal keer goed hard draaien en het vocht verwijderen en dan nog een keer goed draaien. Bak de zuurkool even op met de sjalotten en voeg dan een paar eetlepels perenconfiture en de grove mosterd toe. Mix dit goed door elkaar en zet dan het vuur uit. Laat gewoon in de koekenpan liggen tot gebruik.
 • Rol het vel bladerdeeg uit en leg het op een bakblik bekleed met bakpapier. Met een mes snijd je aan de twee zijdes het bladerdeeg op gelijke hoogte in. Laat in het midden een strook van ongeveer zo’n zeven centimeter breed vrij.
 • Snijd de Veluwse fijne rookworst in pakjes. Strooi nu op de middelste strook bladerdeeg de eetlepels broodkruim, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te nat wordt tijdens het bakken in de oven. Leg de plakjes twee aan twee erop.
 • Vervolg daarna met de zuurkool-sjalotmix en zorg dat het een mooi stapeltje blijft.
 • Nu gaan we de strudel dichtvouwen, vouw eerst het eerste stuk om en daarna kruislings de strookjes bladerdeeg mooi over elkaar heen. Vouw aan het einde weer het bladerdeeg naar binnen en sluit hem netjes af. Neem het eigeel erbij en mix het met een klein beetje water. Met een kwastje bestrijk je vervolgens de hele strudel. Zet hem daarna in de oven. Bij mij was hij met 25 minuten mooi goudbruin.
 • En zo heb je ten slotte een super leuk gerechtje in iets meer dan een half uurtje op tafel staan!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Zuurkoolstrudel bladerdeeg? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

zuurkool recept

3 gedachten over “Zuurkoolstrudel met perenconfiture”

 1. Pingback: Sjalotjes tarte tatin met feta en verse tijm - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Camembert quiche met broccoli - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept