Slagroomtaartjes met vers fruit

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Deze mini slagroomtaartjes met vers fruit zijn perfect voor speciale gelegenheden of als verwennerij tussendoor! Het eenvoudige recept combineert knapperig bladerdeeg met romige slagroom en seizoensfruit zoals frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Klaar in slechts 25 minuten en ideaal om te maken met kinderen. Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen – frambozen in de zomer, appels in de herfst. Een feestelijk toetje dat er indrukwekkend uitziet maar verrassend makkelijk te maken is.

Waarom Deze Slagroomtaartjes Zo Bijzonder Zijn

Als je wat te vieren hebt of gewoon om jezelf eens te verwennen. Deze héérlijke mini slagroomaartjes met vers fruit gaan gegarandeerd op! Je kunt ze elk seizoen maken en het fruit van dat moment gebruiken om ze te versieren. Ook bij dit receptje houden we het lekker makkelijk en je hoeft er dus geen uren voor in de keuken te staan. Omdat de frambozen in het voorjaar niet op te krijgen zijn hier in de tuin maak ik deze slagroomtaartjes met vers fruit. Deze keer  met flinke frambozen uit eigen tuin!

Slagroomtaartjes met vers fruit
Zien deze slagroomtaartjes met vers fruit er niet schattig uit?

Frambozen zijn afkomstig uit Europa en Noord-Azië. Ze worden al vele honderden jaren gegeten en werden in de Middeleeuwen vaak gebruikt voor het maken van gelei, sauzen en fruitwijn. Frambozen zijn rijk aan vitamine C, antioxidanten en vezels en worden gegeten als snack, gebruikt als ingredient in gerechten of verwerkt in producten zoals jams, sauzen en ijs. Ze zijn tegenwoordig wereldwijd verkrijgbaar en zijn een populaire keuze voor gezonde snacks en toetjes.

Slagroomtaartjes met Seizoensfruit – Makkelijk Bladerdeeg Toetje Recept

Deze slagroomtaartjes zijn zo lekker omdat ze een heerlijke combinatie zijn van knapperig bladerdeeg, romige slagroom en fris fruit. Het bladerdeeg is lekker luchtig en krokant en vormt een goede basis voor de vulling. De slagroom is zacht en zoet en geeft de taartjes een romige textuur. Het fruit is sappig en fris en zorgt voor een lekkere bite en een kleurrijk contrast. De smaken passen perfect bij elkaar en maken de taartjes tot een ware traktatie.

Stap-voor-Stap Bereidingswijze

En zo heb je super schattige slagroomtaartjes met vers fruit die eigenlijk iedereen wel lust, dus ik zeg: Heerlijk Happen!

Slagroomtaartjes met vers fruit

Feestelijke Mini Slagroomtaartjes met Seizoensfruit

Deze mini slagroomtaartjes combineren knapperig bladerdeeg met romige slagroom en vers seizoensfruit. Een elegant toetje dat er moeilijk uitziet maar verrassend eenvoudig te maken is. Perfect voor feestjes, high tea of als verwentoetje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: fruit, gebakje, slagroom, taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • kristalsuiker
  • vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakjes in 4 kleine vierkantjes.Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak, bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de vierkantjes uit de oven en laat even afkoelen, daarna snijd je ze met een kartelmes open.
  • Spuit wat slagroom op het onderkantje en leg wat fruit erop, vervolgens weer een laagje bladerdeeg en bouw zo je torentje.
  • Als laatste een toef bovenop met een stukje fruit en dan serveren.
  • Heerlijk Happen!
Voor een wat stevigere slagroom kun je een zakje klopfix gebruiken, of een beetje extra mascarpone.
Seizoen tip: Pas het fruit aan per seizoen – frambozen en aardbeien in de zomer, appels en peren in de herfst.
Voorbereiden: De bladerdeeg bodemjes kunnen een dag van tevoren gebakken worden.
Variatie: Voeg een beetje vanille-extract toe aan de slagroom voor extra smaak.
Serveren: Serveer binnen 2 uur na het maken voor de beste textuur.
Kinderen: Laat kinderen helpen met het versieren – ze vinden het leuk om hun eigen taartje te maken.
Bewaren: Restjes kunnen 1 dag in de koelkast, maar zijn het lekkerst vers.
Presentatie tip: Bestrooi met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Nutrition Facts
Feestelijke Mini Slagroomtaartjes met Seizoensfruit
Amount per Serving
Calories
626
% Daily Value*
Fat
 
93
g
143
%
Saturated Fat
 
32
g
200
%
Polyunsaturated Fat
 
10
g
Monounsaturated Fat
 
45
g
Cholesterol
 
71
mg
24
%
Sodium
 
475
mg
21
%
Potassium
 
172
mg
5
%
Carbohydrates
 
85
g
28
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
926
IU
19
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals slagroomtaartjes met vers fruit proberen? Kijk dan eens naar deze recepten:

Regenboog ontbijtje met vers fruit

De perfecte Paastaart om te delen

Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone

De perfecte Paastaart om te delen of Creepy eye Halloweentoetje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mini slagroomtaartjes

Start » Koek en taart » Slagroomtaartjes met vers fruit

6 gedachten over “Slagroomtaartjes met vers fruit”

4.92 from 23 votes (19 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept