Estimated reading time: 3 minuten
Zelf ben ik al sinds ik een klein meisje was dol op spruiten. Toch zijn er zat mensen die ervan gruwelen en er niks van moeten weten. Dit recept kan misschien zelfs de grootste spruitjes-haters overhalen, want we serveren ze in een heerlijke roomsaus. Deze spruitjes in Parmezaan roomsaus staat in no-time op tafel en is een recept afgeleid van mijn kip in roomsaus. Dat is al jaren een topper op de site, deze keer zetten we dus de spruit in de hoofdrol.
Spruitjes in Parmezaan roomsaus
Wil je het jezelf echt gemakkelijker maken en besparen op je boodschappen? Koop dan schoongemaakte spruiten. Maar wist je dat je ze ook zelf kunt schoonmaken? Het kost wat extra moeite, maar het kan je al snel 2 tot 3 euro opleveren. Waarom niet een beetje extra tijd investeren en genieten van verse spruiten én van de besparingen?
De combinatie van deze verrukkelijke spruitjes, bereid in een romige Parmezaansaus met knapperige gebakken aardappeltjes als perfect bijgerecht, zorgt voor een unieke smaaksensatie. De smakelijke toevoeging van spek geeft het gerecht een onverwachte en smaakvolle twist. Mocht je geen varkensvlees eten, kun je ervoor kiezen om het spek weg te laten of te vervangen door “kalkoen spek”, dat ook heerlijk is. Deze hartige en goed samengestelde combinatie vormt samen een verrukkelijke maaltijd op zich, zonder dat de noodzaak voor extra vlees naar voren komt, waardoor het ideaal is voor vegetariërs of iedereen die een lichtere optie zoekt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Spruitjes in Parmezaan roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 600 gram spruiten - gehalveerd
- 200 gram zuurkoolspek - in blokjes gesneden
- 250 ml kookroom
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 150 ml witte wijn - ( of groentebouillon )
- 2 sjalotten - gesnipperd
- 3 knoflooktenen - fijngehakt
- 1 tl nootmuskaatpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de spruiten schoon en halveer ze. Blancheer ze voor een minuut of 4 in kokend water en laat dan uitlekken in een vergiet.
- Verhit je hapjes of stoofpan goed en doe er een scheutje olijfolie in.
- Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn en schep ze dan uit de pan, zet het vuur wat zachter en bak de knoflook en sjalot in een beetje overgebleven vet in de pan.
- Schep het spek en de spruiten in de pan en roerbak een paar minuten.
- Blus af met de witte wijn en schenk de room erbij, breng het gehad aan de kook en laat dan rustig pruttelen tot de spruitjes bijna zacht zijn.
- Strooi de kaas erbij en laat het smelten in de saus.
- Heerlijk Happen!
Ook zo gek op spruitjes? Hier heb ik nog een aantal andere lekkere spruitjes-recepten voor je:
Spruitjes plaattaart met romige brie
Spruitjesstamp met pompoen en gerookte spekjes
Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious!