Geschatte leestijd: 3 minuten
Eerlijk gezegd bevat dit recept veel meer ingrediënten dan wat de titel doet vermoeden. De saus is eigenlijk een heerlijke roomsaus op basis van roomkaas. Het is eenvoudig zelf te maken en je kunt experimenteren met verschillende soorten kaas. De basis van veel sauzen is de klassieke roux, waarop we vervolgens variëren. Voor dit gerecht kun je verse tortellini gebruiken, verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt. Mocht je wat meer tijd hebben, kun je altijd zelf verse pasta maken. Maar mocht je dat niet hebben, is het zeker geen schande om kant-en-klare tortellini te gebruiken! tortellini champignons recept
En zo maak je de Tortellini in champignon roomsaus:
-Maak eerst de champignons schoon en bak ze daarna in een koekenpan op laag vuur gaar, haal ze er uit en doe de spinazie in de pan en roerbak deze in 2 tot 3 minuutjes gaar. Voeg daarna de champignons weer aan de pan toe.
-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de roomboter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je dit goed door elkaar. Dan voeg je de melk al roerend toe en dat is je roux. Pak dan de verschillende soorten kaas erbij en voeg ook deze al roerend toe tot je een mooie gebonden saus hebt.
-Voeg dan de saus toe aan de koekenpan met de gebakken champignons en spinazie en laat dit zachtjes pruttelen terwijl je de tortellini’s kookt.
-Kijk even op de verpakking om te zien precies hoe lang je de tortellini’s moet koken.
Als laatste stap giet je de tortellini’s af en voeg je deze ook toe aan de romige champignonsaus. Meng het geheel grondig door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen. Laat het geheel nog even pruttelen op laag vuur voordat je het opdient. Deze zorgvuldige bereiding zorgt voor een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal genieten.
Tortellini in champignon roomsaus
Pak ten slotte je borden erbij en schep de tortellini’s op de borden, strooi nog wat parmezaanse kaas er op.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tortellini in champignon roomsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 bakje tortellini’s naar keuze uit het versvak
- 1 doosje champignons
- 200 gram verse spinazie
- olijfolie
- geraspte parmezaanse kaas
Voor de saus heb je nodig:
- 20 gram roomboter
- 20 gram bloem
- 200 ml halfvolle melk - de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt
- 30 gram geraspte pecorino
- 3 eetlepels mascarpone
- 3 eetlepels ricotta
- 30 gram gruyère
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de champignons schoon en bak ze daarna in een koekenpan op laag vuur gaar, haal ze er uit en doe de spinazie in de pan en roerbak deze in 2 tot 3 minuutjes gaar. Voeg daarna de champignons weer aan de pan toe.
- Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de roomboter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je dit goed door elkaar. Dan voeg je de melk al roerend toe en dat is je roux. Pak dan de verschillende soorten kaas erbij en voeg ook deze al roerend toe tot je een mooie gebonden saus hebt.
- Voeg dan de saus toe aan de koekenpan met de gebakken champignons en spinazie en laat dit zachtjes pruttelen terwijl je de tortellini’s kookt.
- Kijk even op de verpakking om te zien precies hoe lang je de tortellini’s moet koken.
- En dan als laatste giet je de tortellini’s af en voeg je ook deze toe aan de champignon saus en mix je het geheel even door elkaar.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Tortellini in champignon roomsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
tortellini recept