Geschatte leestijd: 3 minuten
Deze bloemkoolsalade met ei is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd. Maar ook gewoon op een lekkere cracker. Dit soort salades vind je wel eens in bakjes in de supermarkt. Maar in deze verse bloemkoolsalade zit dus bloemkool en die ligt er niet tussen in het schap. Natuurlijk is het ook veel lekkerder om het zelf te maken! Je kunt hem in de koelkast bewaren. Sowieso wanneer je hem maakt moet je hem een dag laten staan om de smaken goed te laten intrekken. In dit recept gebruik ik selderijzout. recept bloemkoolsalade met ei
Dit is zout met selderij erin verwerkt en dat geeft een hele speciale smaak. Hier thuis serveer ik hem ook op feestjes en iedereen zegt altijd dat hij super lekker is. Dus snel aan de slag en steel de show. Dit unieke zoutmengsel met de subtiele toevoeging van selderij creëert een verrassend smaakprofiel dat het perfecte accent geeft aan al je gerechten. Of je nu een etentje thuis organiseert of een feestje hebt, dit zout zal altijd een hit zijn. Dus zet snel de eerste stap en verbaas je gasten met deze overheerlijke smaaksensatie.
En zo maak je de verse bloemkoolsalade:
-Neem de bloemkool voor de bloemkoolsalade met ei erbij en snijd er hele kleine roosjes van. De stam kun je wegdoen, ( of bewaren voor bijv een soepje) daarna kook je de roosjes voor 10 minuten. Ze moeten beetgaar zijn.
-Kook vervolgens de eieren hard en snijd ze in kleine blokjes.
-Snipper de uien, snijd daarna de augurken in kleine stukjes.
-Neem een grote kom erbij en doe alle ingrediënten erin. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper, kerrie, en selderijzout.
Verse bloemkoolsalade:
Zet de salade in de koelkast en laat de smaken dus een hele nacht intrekken. Ik serveerde de salade op rozemarijn crackers. Maar hij is ook erg lekker met een biefstukje en wat gebakken aardappeltjes.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Verse bloemkoolsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 bloemkool - ( kleine ongeveer 300 gram )
- 4 hardgekookte eieren
- 5 augurken
- 2 kleine witte uien
- 4 eetlepels mayonaise
- peper
- selderij zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de bloemkool erbij en snijd er hele kleine roosjes van. De stam kun je wegdoen, daarna kook je de roosjes voor 10 minuten. Ze moeten beetgaar zijn.
- Kook vervolgens de eieren hard en snijd ze in kleine blokjes.
- Snipper de uien, snijd daarna de augurken in kleine stukjes.
- Neem een grote kom erbij en doe alle ingrediënten erin. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper, kerrie, en het selderijzout.
- Zet de salade in de koelkast en laat de smaken dus een hele nacht intrekken. Ik serveerde de salade op rozemarijn crackers. Maar hij is ook erg lekker met een biefstukje en wat gebakken aardappeltjes.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de verse bloemkoolsalade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept bloemkoolsalade met ei
RT @HeerlijkeHappen: Verse bloemkoolsalade
Dit is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook gewoon op e…
Dat gaan we snel eens proberen!
Een heerlijke salade, bloemkoolsalade!
De echte persoon!
De echte persoon!
Heerlijk! Gemaakt met een restje halve bloemkool..
En inderdaad, toppertje deze salade, waarvoor je de rest vaak in huis hebt.