Vitello salade met huisgemaakte pesto

Vitello salade met huisgemaakte pesto

Geschatte leestijd: 4 minuten

Stiekem heb ik al een vitello tonnato salade recept op mijn site staan. Maar daar kan er best nog één bij. Waarom ik daarvoor gekozen heb? Wel Tim van het foodblog recepten Ninja” vroeg mij of we een recepten-swap konden doen. Hij gaat op zoek op mijn blog naar één van mijn ruim 800 recepten die hem het lekkerst lijkt. En ik dook zijn site op en kwam deze topper tegen. Vooral de combinatie van de tonijnmayonaise met een verse pesto sprak me erg aan. Ik spreek Tim regelmatig via Instagram waar hij me allerlei vragen stelt want hij is nog maar net van start met zijn blog. Wel een vliegende start want hij maakt al de mooiste gerechten. salade vitello tonato

vitello tonnato recept
Geserveerd in een schaaltje als bijgerechtje.

En hij experimenteert vrolijk verder, niet alleen met zelfgemaakte kwark, maar ook met zuurdesembrood, een culinaire kunst die niet voor iedereen is weggelegd. Persoonlijk waag ik me er niet aan, lachend geef ik toe dat ik mijn brood verkies te kopen bij de lokale bakker. Maar goed, laten we onze aandacht richten op de heerlijke vitello salade, bereid met een huisgemaakte pesto volgens het recept van Tim, een ware smaaksensatie die je zeker niet mag missen.

vitello tonnato
Als er saus overblijft kun je deze makkelijk bewaren en bijvoorbeeld op een tosti smeren!

Vitello salade met huisgemaakte pesto

Vitello tonato is een Italiaans gerecht bestaande uit dunne plakjes gepocheerd kalfsvlees, geserveerd met een saus van tonijn, ansjovis, kappertjes, citroensap en mayonaise. Het wordt meestal als koude voorgerecht gegeten.

Zo zie je maar dat je met een basis recept als vitello tonnato heel veel kanten uit kunt. Het lijkt wellicht gek om vlees te bestrijken met een tonijnmayonaise, maar het is een perfecte match. Een soort surf&turf zullen we maar zeggen. Het krokante dat Tim maakte van filodeeg werd hier thuis goed ontvangen door mijn dochter. Hoe simpeler de dingen soms zijn, hoe lekkerder het is.

Vitello salade met huisgemaakte pesto
Heerlijke verse huisgemaakte pesto.

Gewoon even bakken in de oven met wat olie en sesampitjes en je hebt ineens een hele fijne smaaksensatie op je bord erbij.

De filodeeg krokantjes zijn super lekker.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vitello salade met huisgemaakte pesto

Vitello salade met huisgemaakte pesto

De combinatie tussen de tonijnmayonaise en huisgemaakte pesto is een gouden match.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 42 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kappertjes, pesto, tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 1015kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfsfricandeau
  • 3 velletjes filodeeg
  • 1 el kapper-appeltjes
  • 1 bosje krul sla
  • 1 el sesamzaad

Voor de tonijnmayo heb je nodig:

  • 1 blikje tonijn op water
  • 4 anjovisfilets
  • 3 el halvanaise
  • 1 el kappertjes

Voor de huisgemaakte pesto

  • 1 bosje basilicum
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 25 gram pijnboompitten
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Met een uitstekertje steek je wat figuurtjes uit het ontdooide filodeeg. Bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi met zwart sesamzaad. Bak ze kort in de oven tot ze goudbruin zijn, blijf er dus bij staan want dat gaat redelijk snel.
  • Was de sla en dep of draai droog in een slacentrifuge.
  • Neem je (kleine) keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de tonijnmayo erin. Draai tot een gladde saus. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Maak je machine schoon en doe vervolgens alle ingrediënten voor de pesto erin en draai tot een mooie pesto.
  • Neem je kommen of borden erbij en leg hier eerst wat sla in. Druppel wat tonijnmayo erop. Bekleed met wat kalfsfricandeau, met een lepel strijk je naast de sla een "veeg" mayonasie en vul deze deels op met de pesto.
  • Maak af met wat krokantjes en kapper-appeltjes erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere salades maken? Dat kan hoor, probeer deze maar eens:

Deze vitello salade met courgetti en ansjovis is ook heerlijk.

En probeer eens een gegrilde romeinse salade van de bbq.

Maar deze gezonde avocado tonijnsalade wil je wel proeven.

Meer inspiratie?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Vitello salade met huisgemaakte pesto

salade vitello tonato

4 gedachten over “Vitello salade met huisgemaakte pesto”

  1. Pingback: Vitello salade met courgetti met ansjovis - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Klassieke Italiaanse vitello tonnato - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept