Vitello salade met huisgemaakte pesto

Vitello salade met huisgemaakte pesto

De combinatie tussen de tonijnmayonaise en huisgemaakte pesto is een gouden match.
Vitello salade met huisgemaakte pesto

Stiekem heb ik al een vitello tonnato salade recept op mijn site staan. Maar daar kan er best nog één bij. Waarom ik daarvoor gekozen heb? Wel Tim van het foodblog “recepten Ninja” vroeg mij of we een recepten-swap konden doen. Hij gaat op zoek op mijn blog naar één van mijn ruim 800 recepten die hem het lekkerst lijkt. En ik dook zijn site op en kwam deze topper tegen. Vooral de combinatie van de tonijnmayonaise met een verse pesto sprak me erg aan. Ik spreek Tim regelmatig via Instagram waar hij me allerlei vragen stelt want hij is nog maar net van start met zijn blog. Wel een vliegende start want hij maakt al de mooiste gerechten. En hij experimenteert er lekker op los met eigen gemaakte kwark en zuurdesembrood. Iets waar ik me niet aan waag hoor, ik koop mijn brood wel bij de bakker haha. Goed hier nu de vitello salade met huisgemaakte pesto naar recept van Tim.

vitello tonnato recept
Geserveerd in een schaaltje als bijgerechtje.
Vitello salade met huisgemaakte pesto

Vitello salade met huisgemaakte pesto

De combinatie tussen de tonijnmayonaise en huisgemaakte pesto is een gouden match.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kappertjes, pesto, tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 400 gram kalfsfricandeau
  • 3 velletjes filodeeg
  • 1 el kapper-appeltjes
  • 1 bosje krul sla
  • 1 el sesamzaad

Voor de tonijnmayo heb je nodig:

  • 1 blikje tonijn op water
  • 4 anjovisfilets
  • 3 el halvanaise
  • 1 el kappertjes

Voor de huisgemaakte pesto

  • 1 bosje basilicum
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 25 gram pijnboompitten
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Met een uitstekertje steek je wat figuurtjes uit het ontdooide filodeeg. Bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi met zwart sesamzaad. Bak ze kort in de oven tot ze goudbruin zijn, blijf er dus bij staan want dat gaat redelijk snel.
  • Was de sla en dep of draai droog in een slacentrifuge.
  • Neem je (kleine) keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de tonijnmayo erin. Draai tot een gladde saus. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Maak je machine schoon en doe vervolgens alle ingrediënten voor de pesto erin en draai tot een mooie pesto.
  • Neem je kommen of borden erbij en leg hier eerst wat sla in. Druppel wat tonijnmayo erop. Bekleed met wat kalfsfricandeau, met een lepel strijk je naast de sla een "veeg" mayonasie en vul deze deels op met de pesto.
  • Maak af met wat krokantjes en kapper-appeltjes erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
vitello tonnato
Als er saus overblijft kun je deze makkelijk bewaren en bijvoorbeeld op een tosti smeren!

Vitello salade met huisgemaakte pesto

Zo zie je maar dat je met een basis recept als vitello tonnato heel veel kanten uit kunt. Het lijkt wellicht gek om vlees te bestrijken met een tonijnmayonaise, maar het is een perfecte match. Een soort surf&turf zullen we maar zeggen. Het krokante dat Tim maakte van filodeeg werd hier thuis goed ontvangen door mijn dochter. Hoe simpeler de dingen soms zijn, hoe lekkerder het is. Gewoon even bakken in de oven met wat olie en sesampitjes en je hebt ineens een hele fijne smaaksensatie op je bord erbij.

Andere lekkere salades maken? Dat kan hoor, probeer deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen op Instagram, Facebook of Pinterest? Tag me dan in je foto’s of reacties dan kan ik zien wat je gemaakt hebt! Ik vind het natuurlijk erg leuk om jullie creaties te zien.

Vitello salade met huisgemaakte pesto
Heerlijke verse huisgemaakte pesto.
De filodeeg krokantjes zijn super lekker.

Meer inspiratie?

1 gedachte over “Vitello salade met huisgemaakte pesto”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept