Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje wat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Deze op de huid gebakken zalm met courgetti heeft helemaal geen opsmuk nodig. Gewoon lekkere pure smaken en een hele simpele bereiding en je zit zo aan tafel. Lunch, diner kies jij maar want hij is geschikt voor beide!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Heerlijk verse gemarineerde zalm.

Dit recept is uitgeschreven in hoeveelheden voor 1 persoon.

Dit heb je nodig:

  • een stuk zalm
  • een halve courgette
  • gemixte salade
  • kapper appeltjes ( de grote kappertjes)
  • 1 takje trostomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes

Voor de marinade van de zalm:

  • olijfolie
  • peper
  • Italiaanse kruiden ( ongeveer een theelepel)

En zo maak je het:

We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Bak de tomaatjes eventjes in de pan.

Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.

De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.

De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Lekker gezond en een heerlijke lichte maaltijd.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Neem ten slotte je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten. Garneer met de pijnboompitjes, olijven en kappertjes en dan: Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *