Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Deze Op de huid gebakken zalm met courgetti heeft helemaal geen opsmuk nodig. Gewoon lekkere pure smaken en een hele simpele bereiding en je zit zo aan tafel. Lunch, diner kies jij maar want Op de huid gebakken zalm met courgetti is geschikt voor beide!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Heerlijk verse gemarineerde zalm.

Dit heb je nodig voor de Op de huid gebakken zalm met courgetti

Dit recept is uitgeschreven in hoeveelheden voor 1 persoon.

  • een stuk zalm
  • een halve courgette
  • gemixte salade
  • kapper appeltjes ( de grote kappertjes)
  • 1 takje trostomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes

Voor de marinade van de zalm:

  • olijfolie
  • peper
  • Italiaanse kruiden ( ongeveer een theelepel)

En zo maak je de Op de huid gebakken zalm met courgetti:

We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Bak de tomaatjes eventjes in de pan.

Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.

De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.

De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Lekker gezond en een heerlijke lichte maaltijd.

Neem ten slotte je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten. Garneer met de pijnboompitjes, olijven en kappertjes en dan: Heerlijk Happen! courgetti recept

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.7 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 18kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalm
  • 1/2 courgette
  • gemixte salade
  • kapper appeltjes - de grote kappertjes
  • 1 takje trostomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes

Voor de marinade van de zalm:

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.
  • Bak de tomaatjes eventjes in de koekenpan.
  • Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.
  • De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.
  • De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.
  • Vervolgens neem je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.

courgetti recept

Start » Recepten » Lunchgerechten » Op de huid gebakken zalm met courgetti

3 gedachten over “Op de huid gebakken zalm met courgetti”

  1. Pingback: Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept