Gebakken Zalm

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ben je op zoek naar een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Deze Op de huid gebakken zalm met courgetti heeft helemaal geen opsmuk nodig. Gewoon lekkere pure smaken en een hele simpele bereiding en je zit zo aan tafel. Lunch, diner kies jij maar want Op de huid gebakken zalm met courgetti is geschikt voor beide!

Bovendien is dit gerecht ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij, dus ideaal als je daar op let. Daarnaast krijg je ook nog eens veel groente binnen door de courgetti, die je makkelijk zelf kunt maken met een spiraalsnijder of een kaasschaaf. Kortom, dit is een heerlijk gerecht waar je geen spijt van zult krijgen!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Heerlijk verse gemarineerde zalm.

De eerste stap voor dit gerecht is om de zalm te marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie, zodat de kruiden goed blijven plakken. Strooi er vervolgens wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden naar smaak. Leg de zalm in een schaal en zet deze in de koelkast. Laat de zalm minstens een half uurtje marineren, zodat de smaken goed intrekken. Hoe langer je de zalm marineert, hoe meer smaak hij krijgt.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Bak de tomaatjes eventjes in de pan.

Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.

De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.

De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Lekker gezond en een heerlijke lichte maaltijd.

Ten slotte moet je de zalm bakken voor dit gerecht. Hiervoor heb je een koekenpan nodig die je op middelhoog vuur laat opwarmen. Vervolgens leg je de zalm met de huidkant naar beneden in de pan en laat je hem ongeveer 4 minuten per kant bakken, of totdat hij gaar is. Eventueel kun je de zalm ook nog even aan de bovenkant krokant maken door hem om te draaien. Daarna schep je de courgetti op je bord en strooi je de cherrytomaatjes, de mozzarella en de basilicum eroverheen.

Garneer met de geroosterde pijnboompitjes, de zwarte olijven en de kappertjes voor een extra bite. En dan: Heerlijk Happen! Geniet van je op de huid gebakken zalm met courgetti recept!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 18kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalm
  • 1/2 courgette
  • gemixte salade
  • kapper appeltjes - de grote kappertjes
  • 1 takje tros tomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes

Voor de marinade van de zalm:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.
  • Bak de tomaatjes eventjes in de koekenpan.
  • Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.
  • De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.
  • De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.
  • Vervolgens neem je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.

Zalm gebakken in boter met noodles

Courgetti met gebakken kip en persillade

Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

courgetti recept Op de huid gebakken zalm met courgetti recept

Start » Recepten » Lunchgerechten » Op de huid gebakken zalm met courgetti

3 gedachten over “Op de huid gebakken zalm met courgetti”

  1. Pingback: Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept