Op de huid gebakken zalm met courgetti

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Deze Op de huid gebakken zalm met courgetti heeft helemaal geen opsmuk nodig. Gewoon lekkere pure smaken en een hele simpele bereiding en je zit zo aan tafel. Lunch, diner kies jij maar want Op de huid gebakken zalm met courgetti is geschikt voor beide!

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Heerlijk verse gemarineerde zalm.

Dit recept is uitgeschreven in hoeveelheden voor 1 persoon.

  • een stuk zalm
  • een halve courgette
  • gemixte salade
  • kapper appeltjes ( de grote kappertjes)
  • 1 takje trostomaatjes
  • een aantal groene olijven
  • geroosterde pijnboompitjes

Voor de marinade van de zalm:

  • olijfolie
  • peper
  • Italiaanse kruiden ( ongeveer een theelepel)

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Bak de tomaatjes eventjes in de pan.

Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.

De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.

De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Lekker gezond en een heerlijke lichte maaltijd.

Op de huid gebakken zalm met courgetti

Neem ten slotte je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten. Garneer met de pijnboompitjes, olijven en kappertjes en dan: Heerlijk Happen!

Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.

1 gedachte over “Op de huid gebakken zalm met courgetti”

  1. Pingback: Ossobuco op Milanese wijze met gremolata - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *