Een lekker simpel gerechtje dat gezond is, veel smaak heeft en niet heel lang duurt om te bereiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Deze Op de huid gebakken zalm met courgetti heeft helemaal geen opsmuk nodig. Gewoon lekkere pure smaken en een hele simpele bereiding en je zit zo aan tafel. Lunch, diner kies jij maar want Op de huid gebakken zalm met courgetti is geschikt voor beide!

Dit heb je nodig voor de Op de huid gebakken zalm met courgetti
Dit recept is uitgeschreven in hoeveelheden voor 1 persoon.
- een stuk zalm
- een halve courgette
- gemixte salade
- kapper appeltjes ( de grote kappertjes)
- 1 takje trostomaatjes
- een aantal groene olijven
- geroosterde pijnboompitjes
Voor de marinade van de zalm:
- olijfolie
- peper
- Italiaanse kruiden ( ongeveer een theelepel)
En zo maak je de Op de huid gebakken zalm met courgetti:
We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.

Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.
De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.
De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.
Op de huid gebakken zalm met courgetti

Neem ten slotte je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten. Garneer met de pijnboompitjes, olijven en kappertjes en dan: Heerlijk Happen! courgetti recept

Op de huid gebakken zalm met courgetti
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 stuk zalm
- 1/2 courgette
- gemixte salade
- kapper appeltjes - de grote kappertjes
- 1 takje trostomaatjes
- een aantal groene olijven
- geroosterde pijnboompitjes
Voor de marinade van de zalm:
- olijfolie
- peper
- Italiaanse kruiden - ongeveer een theelepel
En zo maak je het:
- We gaan eerst de zalm marineren. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Strooi er wat vers gemalen peper op en de Italiaanse kruiden en laat even een half uurtje marineren in de koelkast.
- Bak de tomaatjes eventjes in de koekenpan.
- Terwijl de zalm aan het marineren is gaan we de courgette met een spiraalsnijder snijden om courgetti te krijgen. Je hebt hier handzame kleine apparaatjes voor maar het kan ook met je keukenmachine en het juiste soort mes wat je er dan bij gebruikt.
- De pijnboompitjes kun je even kort roosteren in een koekenpan.
- De tomaatjes heb ik even in de koekenpan even meegebakken nèt tot de velletjes een beetje open beginnen te springen. Ze passen zeer goed bij de zalm met courgette.
- Vervolgens neem je koekenpan erbij en bak hier de zalm in tot hij mooi gaar is. Leg de courgetti op je bord en vul het aan met de rest van de ingrediënten.
Meer recepten als op de huid gebakken zalm met courgetti? Probeer dan eens dit gerecht met zalm.
courgetti recept
Dat is nog eens lunchen!
Pingback: Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus - Heerlijke Happen
Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen