Zalm uit de oven met courgetti

Zalm uit de oven met courgetti

Ben jij gek op vis? Ik persoonlijk niet enorm, waarom precies kan ik ook niet uitleggen want als ik je vertel welke vis ik allemaal eet zul je denken waar maak jij je druk om. En toch in een restaurant als ik de keuze krijg kies ik eerder voor vlees dan vis. Maar eten we een verrassingsmenu en zit er vis in dan heb ik daar totaal geen moeite mee. Nou ja wellicht ben ik gewoon een beetje raar. Door mijn vriend Luuk heb ik wel een hernieuwde liefde gekregen voor zalm. En om het geheel een beetje licht te houden zo in de eerste maand van het jaar maakte ik deze zalm uit de oven met courgetti.

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 2 stukken zalm
  • 3 gekleurde paprika’s
  • amandelschaafsel
  • verse tomaatjes
  • zeezout/ vers gemalen peper
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
Zalm uit de oven met courgetti
Heerlijk krokant amandelschaafsel geeft het geheel extra smaak.

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden

-Neem een ovenschaal erbij en doe hierin wat olijfolie. Leg de zalm erin met de huid naar boven. Strooi op de huid wat zout, peper en het amandelschaafsel. Druppel er wat olijfolie op en zet het daarna in de oven voor 20 minuutjes.

-Pak je spirelli apparaat erbij. Je hebt van die kleine handapparaatjes maar ook wat grotere zoals je op de foto kunt zien. Draai de courgette tot mooie spiralen. De paprika’s snij je in reepjes of ringen als je net als ik een puntpaprika hebt gebruikt.

Zalm uit de oven met courgetti
Mijn spirelli apparaat waar je mooie krullen mee kunt draaien.

-De paprika heb ik in de oven gegrild met wat zout, peper en knoflookpoeder er overheen gestrooid.

-In een koekenpan met wat olijfolie bak je kort de courgette, niet te lang anders wordt het geheel heel zacht en verliest het zijn knapperigheid.

Zalm uit de oven met courgetti

Haal ten slotte de zalm uit de oven en schep eerst op het bord de courgetti, en leg daarna de paprika en de zalm er bovenop. Ik heb verder geen saus gemaakt bij dit gerecht, dat heeft het wat mij betreft ook niet nodig. Ik kan alleen nog maar zeggen Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *