Zalm uit de oven met courgetti en paprika’s

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ben jij gek op vis? Ik persoonlijk niet enorm, waarom precies kan ik ook niet uitleggen want als ik je vertel welke vis ik allemaal eet zul je denken waar maak jij je druk om. En toch in een restaurant als ik de keuze krijg kies ik eerder voor vlees dan vis. Maar eten we een verrassingsmenu en zit er vis in dan heb ik daar totaal geen moeite mee. Nou ja wellicht ben ik gewoon een beetje raar. Door mijn vriend Luuk heb ik wel een hernieuwde liefde gekregen voor zalm. En om het geheel een beetje licht te houden zo in de eerste maand van het jaar maakte ik deze zalm uit de oven met courgetti. zalm uit de oven met groenten

Zalm uit de oven met courgetti
Heerlijk krokant amandelschaafsel geeft het geheel extra smaak.

Zalm is enorm populair in Nederland, bekend als een veelzijdige vis die koud en warm gegeten kan worden. Hij verschijnt op menu’s van snackbars tot sterrenrestaurants. Deze vis wordt gewaardeerd om zijn rijke, zachte smaak en gezonde omega-3 vetzuren. Van simpele broodjes zalm tot luxe gerookte zalmgerechten, Nederlanders hebben zalm geïntegreerd in hun culinaire tradities, wat bijdraagt aan de vis’s aanhoudende populariteit bij een brede doelgroep.

En zo maak je de Zalm uit de oven met courgetti:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden

-Neem een ovenschaal erbij en doe hierin wat olijfolie. Leg de zalm erin met de huid naar boven. Strooi op de huid wat zout, peper en het amandelschaafsel. Druppel er wat olijfolie op en zet het daarna in de oven voor 20 minuutjes.

-Pak je spirelli apparaat erbij. Je hebt van die kleine handapparaatjes maar ook wat grotere zoals je op de foto kunt zien. Draai de courgette tot mooie spiralen. De paprika’s snij je in reepjes of ringen als je net als ik een puntpaprika hebt gebruikt.

Zalm uit de oven met courgetti
Mijn spirelli apparaat waar je mooie krullen mee kunt draaien.

-De paprika heb ik in de oven gegrild met wat zout, peper en knoflookpoeder er overheen gestrooid.

-In een koekenpan met wat olijfolie bak je kort de courgette, niet te lang anders wordt het geheel heel zacht en verliest het zijn knapperigheid.

Zalm uit de oven met courgetti

Haal ten slotte de zalm uit de oven en schep eerst op het bord de courgetti, en leg daarna de paprika en de zalm er bovenop. Ik heb verder geen saus gemaakt bij dit gerecht, dat heeft het wat mij betreft ook niet nodig.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de oven met courgetti

Zalm uit de oven met courgetti

Ben jij gek op vis? Ik persoonlijk niet enorm, waarom precies kan ik ook niet uitleggen want als ik je vertel welke vis ik allemaal eet zul je denken waar maak jij je druk om.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 81kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 stukken zalm
  • 3 paprika’s - gekleurde
  • amandelschaafsel
  • verse tomaatjes
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 180 graden
  • Neem een ovenschaal erbij en doe hierin wat olijfolie. Leg de zalm erin met de huid naar boven. Strooi op de huid wat zout, peper en het amandelschaafsel. Druppel er wat olijfolie op en zet het daarna in de oven voor 20 minuutjes.
  • Pak je spirelli apparaat erbij. Je hebt van die kleine handapparaatjes maar ook wat grotere zoals je op de foto kunt zien. Draai de courgette tot mooie spiralen. De paprika’s snij je in reepjes of ringen als je net als ik een puntpaprika hebt gebruikt.
  • De paprika heb ik in de oven gegrild met wat zout, peper en knoflookpoeder er overheen gestrooid.
  • In een koekenpan met wat olijfolie bak je kort de courgette, niet te lang anders wordt het geheel heel zacht en verliest het zijn knapperigheid.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm uit de oven met courgetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalm uit de oven met groenten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm uit de oven met courgetti en paprika’s

8 gedachten over “Zalm uit de oven met courgetti en paprika’s”

  1. Pingback: Zalm en croute met kruiden en spinazie - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Twee kleuren aspergequiche met zalm - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Op de huid gebakken zalm met courgetti - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Hele kip uit de oven met Italiaanse olijfolie - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Week 3 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Vitello salade met courgetti met ansjovis - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept