Geschatte leestijd: 3 minuten
Ben jij gek op vis? Ik persoonlijk niet enorm, waarom precies kan ik ook niet uitleggen want als ik je vertel welke vis ik allemaal eet zul je denken waar maak jij je druk om. En toch in een restaurant als ik de keuze krijg kies ik eerder voor vlees dan vis. Maar eten we een verrassingsmenu en zit er vis in dan heb ik daar totaal geen moeite mee. Nou ja wellicht ben ik gewoon een beetje raar. Door mijn vriend Luuk heb ik wel een hernieuwde liefde gekregen voor zalm. En om het geheel een beetje licht te houden zo in de eerste maand van het jaar maakte ik deze zalm uit de oven met courgetti. zalm uit de oven met groenten
Dit heb je nodig voor de Zalm uit de oven met courgetti
2 courgettes
2 stukken zalm
3 gekleurde paprika’s
amandelschaafsel
verse tomaatjes
zeezout/ vers gemalen peper
olijfolie
knoflookpoeder

En zo maak je de Zalm uit de oven met courgetti:
-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden
-Neem een ovenschaal erbij en doe hierin wat olijfolie. Leg de zalm erin met de huid naar boven. Strooi op de huid wat zout, peper en het amandelschaafsel. Druppel er wat olijfolie op en zet het daarna in de oven voor 20 minuutjes.
-Pak je spirelli apparaat erbij. Je hebt van die kleine handapparaatjes maar ook wat grotere zoals je op de foto kunt zien. Draai de courgette tot mooie spiralen. De paprika’s snij je in reepjes of ringen als je net als ik een puntpaprika hebt gebruikt.

-De paprika heb ik in de oven gegrild met wat zout, peper en knoflookpoeder er overheen gestrooid.
-In een koekenpan met wat olijfolie bak je kort de courgette, niet te lang anders wordt het geheel heel zacht en verliest het zijn knapperigheid.
Zalm uit de oven met courgetti
Haal ten slotte de zalm uit de oven en schep eerst op het bord de courgetti, en leg daarna de paprika en de zalm er bovenop. Ik heb verder geen saus gemaakt bij dit gerecht, dat heeft het wat mij betreft ook niet nodig. Ik kan alleen nog maar zeggen Heerlijk Happen!

Zalm uit de oven met courgetti
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 stukken zalm
- 3 paprika’s - gekleurde
- amandelschaafsel
- verse tomaatjes
- olijfolie
Kruiden en specerijen
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 180 graden
- Neem een ovenschaal erbij en doe hierin wat olijfolie. Leg de zalm erin met de huid naar boven. Strooi op de huid wat zout, peper en het amandelschaafsel. Druppel er wat olijfolie op en zet het daarna in de oven voor 20 minuutjes.
- Pak je spirelli apparaat erbij. Je hebt van die kleine handapparaatjes maar ook wat grotere zoals je op de foto kunt zien. Draai de courgette tot mooie spiralen. De paprika’s snij je in reepjes of ringen als je net als ik een puntpaprika hebt gebruikt.
- De paprika heb ik in de oven gegrild met wat zout, peper en knoflookpoeder er overheen gestrooid.
- In een koekenpan met wat olijfolie bak je kort de courgette, niet te lang anders wordt het geheel heel zacht en verliest het zijn knapperigheid.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm uit de oven met courgetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zalm uit de oven met groenten
Pingback: Zalm en croute met kruiden en spinazie - Heerlijke Happen
Pingback: Twee kleuren aspergequiche met zalm - Heerlijke Happen
Pingback: Op de huid gebakken zalm met courgetti - Heerlijke Happen
Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen
Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen
Pingback: Hele kip uit de oven met Italiaanse olijfolie - Heerlijke Happen
Pingback: Week 3 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen