Geschatte leestijd: 3 minuten
Scrollend door de website van Anouk kwam ik een Waldorf salade tegen. Deze keer kreeg ik namelijk Anoukskookboek toegewezen in de #swiepswoepswap challenge. De watte hoor ik je denken…. Dat is een uitwisseling van recepten tussen verschillende foodbloggers. En gek genoeg had ik deze klassieker nog helemaal niet op mijn website staan! Hoogtijd dus om daar verandering in aan te brengen. Ik ging aan de slag met deze Waldorf salade met een lekkere twist. Hij werd heerlijk fris en fruitig en zal hier zeker nog wel eens op tafel komen. waldorf salade recept met knolselderij
Waldorf salade met een lekkere twist
De naam van deze salade komt van het Waldorf-Astoria hotel in New York. Daar werd hij al in 1893 voor het eerst geserveerd. Eigenlijk is het een super simpele salade, want in die tijd was er nog niet echt bepaald de “haute cuisine” cultuur die we kennen tegenwoordig. De beroemde Franse chef Auguste Escoffier nam de salade op in zijn ” Kookboek der Klassieke keuken” en daarmee is deze salade met recht wel een echte klassieker te noemen.
Anouk van Anoukskookboek:
Anouk die kennen we toch al? Jazeker ik ben een tijdje geleden voor “het favoriete recept van” bij haar thuis geweest. Zij maakte toen een heerlijke groente burger. Dit dus de tweede keer dat er van Anouk een recept op mijn website komt. Je zou haar nu zomaar niet herkennen want ze is de laatste paar weken al ruim 12 kg afgevallen en helemaal druk bezig met haar gezondheid en sport.
Super leuk elke keer weer een andere blogger toegewezen te krijgen. Lekker een beetje rondstruinen op die website op zoek naar inspiratie en een mooi gerechtje om mijn eigen draai aan te geven.
Waldorf salade met een lekkere twist
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- ½ knolselderij
- 1 zoete appel
- 1 zure appel
- 1 rode grapefruit
- 1 bosje frisee sla
- 100 gr walnoten
- 50 gr rozijnen
- 2 stengels bleekselderij
- sap ½ citroen
Voor de dressing gebruiken we:
- 4 el mayonaise
- 5 el yoghurt
- sap ½ citroen
- 1 tl Dijon mosterd
- peper/zout naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de knolselderij door het midden. Maak hem schoon en snijd hem daarna in plakken van een cm dik. Hiervan snijd je weer dunne plakjes die je vervolgens in nog weer dunnere reepjes snijd. Julienne noemen we dat. Blancheer deze reepjes twee minuten in kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en klop er een dressing van. Deze dressing mag iets vloeibaar zijn.
- Was de frisee sla en laat ook deze goed uitlekken in een vergiet.
- Was de appels, de schil laten we zitten. Snijd plakken van de hele appels en vervolgens ook hier dunne reepjes van. Doe ze in een kom en giet er het sap van een halve citroen bij. Zo blijven de reepjes wit.
- Schil de grapfruit en haal het vruchtvlees eruit. De bleekselderij hak je in dunne plakjes.
- Voeg nu de bleekselderij en knolselderij toe aan de kom met de appel-reepjes en voeg een aantal eetlepels dressing toe. Mix het geheel.
- Leg de frisee sla op de borden en schep de groentemix uit de kom erop. Maak af met de grapefruit, walnoten en nog wat extra dressing.
- Heerlijk Happen!
Zin in een andere lekkere salade zoals Waldorf salade met een lekkere twist? Dat kan, ik heb er een flink aantal op de site, hier een paar tips:
- Deze kruidige pompoensalade met feta.
- Of deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik.
- Maar ook deze paprika-artisjok salade met Parmezaanse kaasdressing.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
waldorf salade recept met knolselderij
Echt een super lekkere salade dit!