Het favoriete recept van Anoukskookboek

Het favoriete recept van Anoukskookboek

Het favoriete recept van Anoukskookboek

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer : Het favoriete recept van Anoukskookboek. En Anouk is dus vegetariër. Zij heeft een prachtige website vol met mooie recepten! Neem zeker eens een kijkje en laat je inspireren.

Het recept voor Heerlijk happen in de bonenburger :Het favoriete recept van Anoukskookboek

  • 1 blikje bonenmix van Bonduelle
  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • tarwebloem ( klein kommetje)
  • sap van een halve limoen
  • olijfolie
  • tomaat
  • sla
  • hamburgerbroodjes
De kruidenmix voor de burgers:
  • de blaadjes van 3 takjes verse tijm
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 bakje verse koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper

De salade die we op de burger leggen bestaat uit:

  • gesneden biet
  • gesneden wortel
  • kleine witte ui
  • yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • peper/zout

En dan nu aan de slag:

-Pak eerst je keukenmachine erbij, doe hier het uitgelekte blikje bonen in, de bevroren tuinbonen, het sap van de limoen en de kruidenmix voor de burgers. Pulseer dit met je machine tot je een mooie mix hebt. Je mag best nog wat stukjes boon zien, het hoeft niet helemaal tot moes gedraaid te worden. Daarna voeg je het kommetje tarwebloem toe en mix je dit door het bonenmengsel. Het favoriete recept van Anoukskookboek

-Strooi op je werkblad wat bloem en schep hierop het bonenmengsel en vorm er een mooie bol van. Zoals je in de video kunt zien maken we er dan vier gelijke delen van die we tot burgers vormen. Leg ze op een bordje met wat bakpapier en dan kunnen ze de koelkast in om wat op te stijven. Ongeveer 10 minuutjes.

-Terwijl ze in de koelkast staan maken we de salade. Anouk gebruikte gewoon voorgesneden groente dat is net even wat makkelijker. Maak het uitje schoon en snipper deze en doe alle groenten in een kom. Voeg wat yoghurt, en de mosterd toe en hussel het geheel door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Als je wat overhoudt gebruik je dat gewoon voor een andere dag.

-Dan gaan we de burgers bakken. Pak je koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Wanneer deze heet is leg je de burgers erin en bak je ze op middelhoog vuur voor drie minuutjes aan beide zijdes. Het favoriete recept van Anoukskookboek

-Als ten slotte de burgers lekker krokant gebakken zijn haal je ze uit de pan en gaan we de broodjes bouwen. Rooster even kort je broodjes en besmeer beide zijdes met wat mayo en ketchup. Leg wat sla en tomaat op het onderste broodje, daarop de burger en als laatste een beetje salade. Prik er een leuke prikker en : Heerlijk Happen!

Het favoriete recept van AnoukskookboekHet favoriete recept van Anoukskookboek

Anouk is dus vegetariër en daar hebben we nog even gezellig over zitten kletsen en vertelde ze me dat het helemaal niet zo heel erg moeilijk is. Af en toe mist ze nog wel een lekkere knoflookgarnaal maar verder is ze erg blij met haar keuze. Het filmen verliep helemaal soepel en we hebben flink veel lol gehad!

Dank Anouk voor je deelname aan ” Het favoriete recept van” , je hebt me echt verrast met je burger! En die ketchup :oei die was echt super lekker, snel het recept uitschrijven hoor!!

Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vind jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!
Facebook Comments

Reacties

Reacties