Het favoriete recept van Anoukskookboek, bonenburger

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het favoriete recept van Anoukskookboek, de bonenburger

Vandaag heb ik een heel speciaal recept voor jullie: het favoriete recept van Anouk van Anoukskookboek. Anouk is een lieve vriendin van mij en een geweldige foodblogger. Ze is vegetariër en maakt de heerlijkste gerechten zonder vlees. Ik ben fan van haar recepten en haar prachtige foto’s. bonenburger zwarte bonenburgers bonenburger recept

Anouk heeft mij haar favoriete recept laten zien en proeven: de zwarte bonenburger. Dit is een vegan burger die je helemaal zelf kunt maken met gezonde en smaakvolle ingrediënten. Je hebt geen vleesvervanger nodig om te genieten van een goede burger, dat bewijst dit recept wel!

Anouk heeft deze zwarte bonenburger gemaakt met onder andere zwarte bonen, zongedroogde tomaat, olijven en kruiden. Dat geeft de burger veel smaak en pit. Je kunt de burger in de oven bakken of in de pan, net wat je zelf prettig vindt. Ik heb de burger geserveerd met een frisse salade van courgette, tomaat, komkommer en pijnboompitjes. En natuurlijk een lekker sausje van yoghurt met munt.

Het favoriete recept van Anoukskookboek bonenburger

Ik heb het recept precies gevolgd zoals Anouk het mij heeft laten zien. Het is zo makkelijk en snel te maken dat je het bijna niet kunt geloven. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het koken en het eten van deze zwarte bonenburger. Ik weet zeker dat je er net zo dol op zult zijn als Anouk en ik.

Het favoriete recept van Anoukskookboek bonenburger zwarte bonenburgers

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

De bonenburger

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. de bonenburger

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 11 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: bonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 343kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 blikje bonenmix
  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 1 kommetje tarwebloem
  • 1/2 limoen - sap
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 1 krop sla
  • 2 hamburgerbroodjes

De kruidenmix voor de burgers:

De salade die we op de burger leggen

  • 1 biet - gesneden
  • 1 wortel - gesneden
  • 1 witte ui
  • yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak eerst je keukenmachine erbij, doe hier het uitgelekte blikje bonen in, de bevroren tuinbonen, het sap van de limoen en de kruidenmix voor de burgers. Pulseer dit met je machine tot je een mooie mix hebt. Je mag best nog wat stukjes boon zien, het hoeft niet helemaal tot moes gedraaid te worden. Daarna voeg je het kommetje tarwebloem toe en mix je dit door het bonenmengsel.
  • Strooi op je werkblad wat bloem en schep hierop het bonenmengsel en vorm er een mooie bol van. Zoals je in de video kunt zien maken we er dan vier gelijke delen van die we tot burgers vormen. Leg ze op een bordje met wat bakpapier en dan kunnen ze de koelkast in om wat op te stijven. Ongeveer 10 minuutjes.
  • Terwijl ze in de koelkast staan maken we de salade. Maak het uitje schoon en snipper deze en doe alle groenten in een kom. Voeg wat yoghurt, en de mosterd toe en hussel het geheel door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Als je wat overhoudt gebruik je dat gewoon voor een andere dag.
  • Dan gaan we de burgers bakken. Pak je koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Wanneer deze heet is leg je de burgers erin en bak je ze op middelhoog vuur voor drie minuutjes aan beide zijdes.
  • Als ten slotte de burgers lekker krokant gebakken zijn haal je ze uit de pan en gaan we de broodjes bouwen. Rooster even kort je broodjes en besmeer beide zijdes met wat mayo en ketchup. Leg wat sla en tomaat op het onderste broodje, daarop de burger en als laatste een beetje salade. Prik er een leuke prikke
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vind jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de bonenburger? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Het favoriete recept van » Het favoriete recept van Anoukskookboek, bonenburger

zwarte bonenburger recept zwarte bonenburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept