Geschatte leestijd: 5 minuten
Het favoriete recept van Anoukskookboek, de bonenburger
Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer : Het favoriete recept van Anoukskookboek. En Anouk is dus vegetariër. Zij heeft een prachtige website vol met mooie recepten! Neem zeker eens een kijkje en laat je inspireren. zwarte bonenburger zwarte bonenburgers recept
Het recept voor Heerlijk happen in de bonenburger :

- 1 blikje bonenmix
- 200 gram diepvries tuinbonen
- tarwebloem ( klein kommetje)
- sap van een halve limoen
- olijfolie
- tomaat
- sla
- hamburgerbroodjes
De kruidenmix voor de bonenburger:
- de blaadjes van 3 takjes verse tijm
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 bakje verse koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
De salade die we op de burger leggen bestaat uit:
- gesneden biet
- gesneden wortel
- kleine witte ui
- yoghurt
- 2 theelepels mosterd
- peper/zout
En dan nu aan de slag:

-Pak eerst je keukenmachine erbij, doe hier het uitgelekte blikje bonen in, de bevroren tuinbonen, het sap van de limoen en de kruidenmix voor de burgers. Pulseer dit met je machine tot je een mooie mix hebt. Je mag best nog wat stukjes boon zien, het hoeft niet helemaal tot moes gedraaid te worden. Daarna voeg je het kommetje tarwebloem toe en mix je dit door het bonenmengsel.
-Strooi op je werkblad wat bloem en schep hierop het bonenmengsel en vorm er een mooie bol van. Zoals je in de video kunt zien maken we er dan vier gelijke delen van die we tot burgers vormen. Leg ze op een bordje met wat bakpapier en dan kunnen ze de koelkast in om wat op te stijven. Ongeveer 10 minuutjes.
-Terwijl ze in de koelkast staan maken we de salade. Anouk gebruikte gewoon voorgesneden groente dat is net even wat makkelijker. Maak het uitje schoon en snipper deze en doe alle groenten in een kom. Voeg wat yoghurt, en de mosterd toe en hussel het geheel door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Als je wat overhoudt gebruik je dat gewoon voor een andere dag. zwarte bonenburger zwarte bonenburgers recept

-Dan gaan we de burgers bakken. Pak je koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Wanneer deze heet is leg je de burgers erin en bak je ze op middelhoog vuur voor drie minuutjes aan beide zijdes.
-Als ten slotte de burgers lekker krokant gebakken zijn haal je ze uit de pan en gaan we de broodjes bouwen. Rooster even kort je broodjes en besmeer beide zijdes met wat mayo en ketchup. Leg wat sla en tomaat op het onderste broodje, daarop de burger en als laatste een beetje salade. Prik er een leuke prikker en : Heerlijk Happen!
Het favoriete recept van Anoukskookboek
Anouk is dus vegetariër en daar hebben we nog even gezellig over zitten kletsen en vertelde ze me dat het helemaal niet zo heel erg moeilijk is. Af en toe mist ze nog wel een lekkere knoflookgarnaal maar verder is ze erg blij met haar keuze. Het filmen verliep helemaal soepel en we hebben flink veel lol gehad!
Dank Anouk voor je deelname aan ” Het favoriete recept van” , je hebt me echt verrast met je burger! En die ketchup :oei die was echt super lekker, snel het recept uitschrijven hoor!!

De bonenburger
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blikje bonenmix
- 200 gram diepvries tuinbonen
- 1 kommetje tarwebloem
- 1/2 limoen - sap
- olijfolie
- 1 tomaat
- 1 krop sla
- 2 hamburgerbroodjes
De kruidenmix voor de burgers:
- 3 takjes verse tijm - de blaadjes
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 bakje verse koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
En zo maak je het:
- Pak eerst je keukenmachine erbij, doe hier het uitgelekte blikje bonen in, de bevroren tuinbonen, het sap van de limoen en de kruidenmix voor de burgers. Pulseer dit met je machine tot je een mooie mix hebt. Je mag best nog wat stukjes boon zien, het hoeft niet helemaal tot moes gedraaid te worden. Daarna voeg je het kommetje tarwebloem toe en mix je dit door het bonenmengsel.
- Strooi op je werkblad wat bloem en schep hierop het bonenmengsel en vorm er een mooie bol van. Zoals je in de video kunt zien maken we er dan vier gelijke delen van die we tot burgers vormen. Leg ze op een bordje met wat bakpapier en dan kunnen ze de koelkast in om wat op te stijven. Ongeveer 10 minuutjes.
- Terwijl ze in de koelkast staan maken we de salade. Maak het uitje schoon en snipper deze en doe alle groenten in een kom. Voeg wat yoghurt, en de mosterd toe en hussel het geheel door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Als je wat overhoudt gebruik je dat gewoon voor een andere dag.
- Dan gaan we de burgers bakken. Pak je koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Wanneer deze heet is leg je de burgers erin en bak je ze op middelhoog vuur voor drie minuutjes aan beide zijdes.
- Als ten slotte de burgers lekker krokant gebakken zijn haal je ze uit de pan en gaan we de broodjes bouwen. Rooster even kort je broodjes en besmeer beide zijdes met wat mayo en ketchup. Leg wat sla en tomaat op het onderste broodje, daarop de burger en als laatste een beetje salade. Prik er een leuke prikke
Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vind jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de bonenburger? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
zwarte bonenburger recept zwarte bonenburgers