Estimated reading time: 3 minuten
Deze smaakvolle zalm gebakken in boter met noodles is een perfect Aziatisch geïnspireerd gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat! Met malse zalm gekruid met Chinese 5-spices, knapperige paksoi en umami-rijke sojasaus creëer je een complete maaltijd die zowel doordeweeks als in het weekend indruk maakt. De combinatie van botermalse zalm, oosterse noodles en verse groenten zorgt voor een perfect gebalanceerd bord vol smaak dat je eenvoudig zelf kunt maken!

Zalm en noodles een match made in heaven! Dit gerechtje ontstond een beetje uit noodzaak doordat aantal dingen uit mijn koelkast echt opgemaakt dienden te worden. Het gebeurt me wel eens dat ik mijn weekmenu maak en dat er dan toch tijdens de week een aantal dingen veranderen. Ik maak wat anders klaar, gebruik per ongeluk de groente die voor een andere recept was bedoeld was en zo blijf ik dan zitten met de andere ingrediënten.
Zalm Gebakken in Boter met Aziatische Noodles en Paksoi

Omdat deze hier thuis erg goed in de smaak viel schrijf ik even het recept voor deze zalm gebakken in boter met noodles voor jullie uit.

Stap-voor-Stap: Zalm Bakken in Roomboter
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Aziatische Zalm in Roomboter met Wok Noodles en Paksoi
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bosje groene paksoi
- 2 zakjes woknoodles - Conimex
- 1 lente ui - in ringetjes
- 1 citroen - sap van
- 2 stukken zalm - à 125-150 gram per stuk
- zeekraal - een handvol, ongeveer 50 gram
- 50 gram roomboter
- 2 tenen knoflook
- sojasaus - 2-3 eetlepels, naar smaak
- 2 el 5 spices Chinese kruiden
- wokolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de zalm. Bestrooi deze met wat 5spices poeder en wat peper en zout. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, smelt de boter in de pan en bak de zalm voor 2 tot 4 minuutjes aan beide zijdes tot hij gaar is. Leg ze daarna op een bordje apart tot gebruik.
- Zorg dat je intussen de knoflooktenen gesnipperd hebt en de paksoi gewassen is. We gebruiken in dit geval de kleinere groene paksoi dus je hoeft de bladeren niet kleiner te snijden. In de pan met de roomboter voeg je een klein scheutje wokolie toe en de gesnipperde knoflook. Daarna voeg je de paksoi bladeren toe en ga je ze even een paar minuten bakken. Blus af met het citroensap en een flinke scheut sojasaus en laat het geheel nog even pruttelen.
- De kleine groene paksoi past prima zonder de bladeren te hoeven snijden.
- Haal de noodles uit de verpakking en voeg ze toe aan de pan, roerbak het geheel zodat alles lekker met elkaar vermengd is.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm gebakken in boter met noodles? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Paksoi poké bowl met rijst en kip
Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren
Gebakken Udon noodles met beef
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een lekker stukje gebakken zalm lust ik altijd wel!