Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze venkel preisoep met mosterd gelijk even verandering in aangebracht. De anijsachtige smaak van de venkel gaat heel goed samen met de scherpe smaak van de mosterd die ik gebruikt heb. En waarom ook nog de prei erbij? Ik had nog een restje liggen en zo is dat ook gelijk mooi weggewerkt. Eigenlijk weer een veel té simpel recept om uit te schrijven maar ik doe het toch, want anders krijg ik gelijk weer de vraag : Heb je een recept voor me 😉

Dit heb je nodig:

  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pittige mosterd (bijv Dijon of Gentse mosterd)
  • 2 boullionblokjes
  • 1 hele prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien
Venkel preisoep met mosterd
Een heerlijke winterse soep.

En zo maak je het:

-Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.

– Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.

Venkel preisoep met mosterd

-Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar! En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat en dan : Heerlijk Happen

De kommen en de plank op de foto zijn een cadeau van Bowls&dishes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *