Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei en pittige mosterd

Geschatte leestijd: 2 minuten

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze Venkelsoep met prei en pittige mosterd gelijk even verandering in aangebracht. De anijsachtige smaak van de venkel gaat heel goed samen met de scherpe smaak van de mosterd die ik gebruikt heb. En waarom ook nog de prei erbij? Ik had nog een restje liggen en zo is dat ook gelijk mooi weggewerkt. Eigenlijk weer een veel té simpel recept om uit te schrijven maar ik doe het toch, want anders krijg ik gelijk weer de vraag : Heb je een recept voor me 😉 preisoep venkelsoep recept

Dit heb je nodig voor de Venkelsoep met prei

1 grote venkelknol

2 el pittige mosterd (bijv Dijon of Gentse mosterd)

2 boullionblokjes

1 hele prei

2 tenen knoflook

2 witte uien

Venkelsoep met prei
Een heerlijke winterse soep.

En zo maak je de Venkelsoep met prei:

-Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.

– Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.

-Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar!

Venkelsoep met prei

En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat en dan : Heerlijk Happen

Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze venkel preisoep met mosterd gelijk even verandering in aangebracht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 45kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pittige mosterd - bijv Dijon of Gentse mosterd
  • 2 boullionblokjes
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.
  • Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar! En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Venkelsoep met prei? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

De kommen en de plank op de foto zijn een cadeau van Bowls&dishes.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!


venkelsoep recept preisoep

Start » Recepten » Soep » Venkelsoep met prei en pittige mosterd

4 gedachten over “Venkelsoep met prei en pittige mosterd”

  1. Pingback: Prei courgettesoep met gerookte kip - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gegrilde venkel paprika soep met persillade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept