Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei en pittige mosterd

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze venkel preisoep met mosterd gelijk even verandering in aangebracht.
Venkel preisoep met mosterd

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze Venkelsoep met prei en pittige mosterd gelijk even verandering in aangebracht. De anijsachtige smaak van de venkel gaat heel goed samen met de scherpe smaak van de mosterd die ik gebruikt heb. En waarom ook nog de prei erbij? Ik had nog een restje liggen en zo is dat ook gelijk mooi weggewerkt. Eigenlijk weer een veel té simpel recept om uit te schrijven maar ik doe het toch, want anders krijg ik gelijk weer de vraag : Heb je een recept voor me 😉 preisoep

Dit heb je nodig voor de Venkelsoep met prei

  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pittige mosterd (bijv Dijon of Gentse mosterd)
  • 2 boullionblokjes
  • 1 hele prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien
Venkelsoep met prei
Een heerlijke winterse soep.

En zo maak je de Venkelsoep met prei:

-Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.

– Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.

-Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar!

Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze venkel preisoep met mosterd gelijk even verandering in aangebracht.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

staafmixer

Ingrediënten: 

  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pittige mosterd - bijv Dijon of Gentse mosterd
  • 2 boullionblokjes
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.
  • Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar! En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Venkelsoep met prei

En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat en dan : Heerlijk Happen

Wil je meer recepten uitproberen zoals Venkelsoep met prei? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

De kommen en de plank op de foto zijn een cadeau van Bowls&dishes.

preisoep


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept