Zeevruchten paella met kippendij

Zeevruchten paella met kippendij

Estimated reading time: 3 minuten

De zon laat zich steeds vaker zien en daar kunnen we allemaal weer heel blij mee zijn. Lange avonden in de tuin, onder het genot van een lekker wijntje en een fijne maaltijd. Met dit recept voor zeevruchten paella met kippendij gaan we aan de slag met de paella-pan op mijn BBQ. Als je wel eens in Spanje op vakantie bent geweest heb je ongetwijfeld paella gegeten! En nu halen we een stukje Spaanse zon op tafel met dit fijne gerecht gewoon hier in Nederland met paella rijst.

Zeevruchten paella met kippendij
Deze beauty gaat hier nog heel vaak gebruikt worden!

Achtergrond: De Spaanse Paella

Paella is een typisch Spaans gerecht dat oorspronkelijk uit Valencia komt. Het is een rijstschotel met saffraan, vlees, vis en groenten. Paella wordt al sinds de 8e eeuw gemaakt, toen de Moren de rijstteelt introduceerden in Spanje.

paella recept
De kip braden we eerst in de paella pan, daarna kunnen ze op het rooster doorgaren terwijl we de paella maken.

.De naam paella komt van de pan waarin het gerecht wordt bereid, die een platte bodem en twee handvatten heeft. Er zijn veel verschillende varianten van paella, afhankelijk van de regio en de ingrediënten die beschikbaar zijn. 

Een fantastische zeevruchten paella met kippendij.

De meest traditionele paella is de paella valenciana, die kip, konijn, slakken, bonen en rozemarijn bevat. Andere populaire soorten zijn de paella de marisco, met zeevruchten, en de paella mixta, met een combinatie van vlees en vis.

Paella wordt beschouwd als een feestelijk gerecht dat vaak wordt gemaakt voor speciale gelegenheden of op zondagen. Het wordt meestal buiten op een houtskoolvuur gekookt in een grote paellera en geserveerd met citroen.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zeevruchten paella met kippendij

Zeevruchten paella met kippendij

Haal de Spaanse zon op tafel met dit hele fijne paella gerecht wat we lekker thuis op het terras op de Campingaz bbq bereiden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: BBQ, Hoofdgerecht
Keuken: spaanse
Trefwoord: Chorizo, kippendij, paella, paella mixta, rijstschotel, Spaans recept, zeevruchten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kippenpoten
  • 2 kippendijen
  • 1 chorizo worst - 250 gram
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 1 gele paprika - in blokjes
  • 250 gram verse doperwten
  • 350 gram Paella rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram zeevruchten - ( garnalen, vongole, ocotpus, mosselen etc )
  • 200 ml tomatenpulp
  • 3 eetlepels olijfolie

Kruiden en specerijen:

  • 10 draadjes saffraan - ( in 4 el water weken )
  • zout - naar smaak
  • peper - naar smaak
  • kip kruiden - naar smaak

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de kippenpoten in twee delen, de dij en de drumsticks. Kruid ze met kipkruiden en wrijf goed in.
  • Zet je bbq aan en zet de paella pan in de uitsparing. Voeg wat olie toe aan de pan en bak op middelhoog vuur de kip. Als de kip zo goed als gaar is leg je deze op het rooster erboven zodat ze nog verder meegaren.
  • Voeg de paprika, ui en doperwten toe aan de pan en bak voor een paar minuutjes.
  • Dan kan de tomatenpulp erbij en de saffraan met het water waarin de draadjes hebben geweekt. Roer even door en giet de bouillon erbij.
  • Dan kan de paella rijst erbij en roer het geheel goed, breng aan de kook en laat het rustig staan zodat de rijst al het vocht in zich kan opnemen. Zo nu en dan even voorzichtig roeren.
  • Na ongeveer 20-25 minuten koken van de rijst, wanneer deze bijna gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen, voeg je de chorizo, zeevruchten en de kip (van het rooster) toe aan de pan. Laat nog 5 minuten meewarmen
  • Serveer met bijvoorbeeld wat verse peterselie en citroen schijfjes.
  • Geen BBQ? Gebruik een grote paellapan of hapjespan op hoog vuur op het fornuis. Volg verder de stappen zoals beschreven.
Niet iedereen heeft natuurlijk een BBQ als deze, je kunt het ook op een open vuur bbq maken.  
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zeevruchten paella met kippendij

Andere lekkere zomerse gerechten? Probeer dan eens deze:

Linguine aglio olio met mosseltjes

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Op de bbq gegrilde zeevruchten schotel

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zeevruchten paella met kippendij

5 gedachten over “Zeevruchten paella met kippendij”

    1. Hi, dat is te lezen in de blog waarop je zojuist hebt gereageerd. De Campingaz 4 series. En dan de paella-pan die je in de speciale module daarvoor kunt gebruiken. ( overigens ook op een ander merkt bbq te maken hoor ) maar deze bbq is wel heel handig. Gr Francine

4.94 from 31 votes (27 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept