Geschatte leestijd: 7 minuten
Soms krijg ik al kokend een idee voor een nieuw recept, dan zie ik iets liggen op het aanrecht of in de koelkast en “poef” het idee is er. In dit geval keken een paar dikke mooie bramen mij aan vanuit de koelkast en deze moesten op! Nu stond er dus een bieten tarte tatin op mijn lijstje en ik bedacht me waarom vul ik de gaatjes niet op met de bramen. De kleuren passen zo mooi bij elkaar. En zoals je kunt geloven, het resultaat mag er zijn, want de zoete bieten en bramen tarte tatin prijkt vanaf vandaag op mijn blog. Een tarte tatin recept, tart tatin.
Een heerlijke combinatie tussen hartig en zoet, en in het geheel niet ingewikkeld om te maken. Kijk maar naar het recept en de handige fotocollage in dit recept.
Zoete bieten en bramen tarte tatin
Deze taart heeft een bijzondere geschiedenis die je misschien al eens hebt gehoord. Hij is ontstaan door een gelukkig toeval toen de zussen Stephanie en Caroline Tatin een appeltaart wilden bakken. De zussen waren de eigenaressen van het hotel ” Tatin” in het dorpje Lamotte-Beuvron, dat in het hart van Frankrijk ligt. T
Toen ze op een dag een appeltaart in de oven hadden gezet, vergaten ze de bodem eronder te doen. Ze besloten toen om de taart om te keren en zo ontstond de beroemde appeltaart tatin. Deze regio is natuurlijk heel trots op deze taart en als je er ooit komt, zul je hem overal zien.
Dit recept is zo veelzijdig dat je er allerlei variaties op kunt bedenken, zoals deze zoete bieten en bramen harte tatin. Je kunt de taart zowel hartig als zoet maken, en verschillende ingrediënten gebruiken. Deze versie combineert het beste van beide werelden: een zoete korst met een hartige vulling van bieten en bramen. 🥧
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete bieten en bramen tarte tatin
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 gekookte bieten
- 10 tal bramen
- 1 rol bladerdeeg
- 4 el lichtbruine basterd suiker
- 3 el balsamicoazijn
- verse munt
Voor de saus:
- 3 el Chavroux, zachte geitenkaas
- 3 el magere yoghurt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem de quiche vorm erbij. Schep hier de suiker in en giet er de balsamicoazijn bij en mix het geheel.
- Snijd de gekookte bieten in plakken. Leg deze op de suiker mix. Vul de gaatjes op met de bramen.
- Maak de saus door beide ingrediënten met elkaar te mixen.
- En zo ziet het er uit
- Snijd het deeg op maat en vouw het voorzichtig om de bietjes heen. Zet in de oven voor 25 minuten tot het deeg mooi goudbruin is. ( verlaag de temperatuur naar 180 graden als het iets te snel gaat)
- Het kan wat vochtig zijn rondom het deeg, giet voorzichtig af en kieper dáárna pas de taart om. Leg een bord net zo groot als de taart op het deeg, pak met ovenwanten de quichevorm vast en hopla draai het geheel om. Garneer met de saus en verse munt.
- Heerlijk Happen!
Gek op tarte tatin zoals Zoete bieten en bramen tarte tatin? Ik ook hoor probeer deze maar eens, daar krijg je geen spijt van!
- Deze witlof tarte tatin met cranberry’s, een topper op de site.
- Maar ook deze sjalotjes tarte tatin met gebrokkelde feta.
- Of een easy to bake peren tarte tatin.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
tarte tatin recept tart tatin
Normaal niet zo’n gerecht voor mij maar deze is echt aan te raden.
Wauw! Dit spat zo van het scherm af!
Ik vond hem verrassend lekker. Echt nooit eerder gegeten