Geschatte leestijd: 3 minuten
Fruit is vaak veel lekkerder in warme landen. Het heeft veel langer aan de bomen gerijpt en is lekker zoet. Dat geldt ook voor de abrikoosjes die ik kocht voor dit zomer toetje met Franse abrikoos. Super rijp en de pit kon ik zo uit de vrucht drukken. De abrikoos komt van oudsher uit Noordoost China en heeft via wat omzwervingen Europa weten te bereiken. Er zijn heel wat taartjes te vinden met abrikoos en ook van de grill of de bbq is het heel erg lekker. Zelf ben ik niet een enorme bakster en hier in Frankrijk waar ik het mascarpone toetje maakte is ook helemaal geen oven aanwezig. Een toetje ermee maken is dan dus voor de hand liggend! Aan de slag met dit zomers toetje met Franse abrikoos.
En zo maak je het zomers toetje met Franse abrikoos:
Neem de Madeleines erbij en brokkel ze boven een bord. Je kunt natuurlijk eerst zelf Madeleines bakken, maar ik kocht ze bij de beste bakker in Frankrijk. Deze vind je in Aix en Provence en heet ” Christophe Madeleines”, je koopt er een doos met 20 stuks voor een tientje. Probeer nog maar eens om met een half gevulde doos thuis te komen 😉
Neem een grote kom erbij en doe hier de slagroom, mascarpone, en 4 el suiker in en klop het geheel tot een dikke lobbige massa.
Snij de canteloupe meloen en de abrikoos voor het zomers toetje met Franse abrikoos in kleine stukjes en bewaar in bakjes tot gebruik.
Neem je glaasjes erbij en doe hier eerst een laagje gebrokkelde Madeleine in, daarna wat mascarpone-slagroom en dan een laagje vruchtjes.
Zo vul je de glaasjes op tot ze vol zijn en serveer.
De handjes gingen hier op elkaar voor het zomers toetje met Franse abrikoos, ik kreeg zelfs een knuffel voor al het lekkere eten en de goede zorgen van onze mede-vakantiegangers hier in Frankrijk.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zomers toetje met Franse abrikoos
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- Madeleines - Franse cakejes
- abrikozen - Franse
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 4 el suiker
- canteloup meloen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de Madeleines erbij en brokkel ze boven een bord. Je kunt natuurlijk eerst zelf Madeleines bakken.
- Neem een grote kom erbij en doe hier de slagroom, mascarpone, en 4 el suiker in en klop het geheel tot een dikke lobbige massa.
- Snij de canteloupe meloen en de abrikoos voor het zomers toetje met Franse abrikoos in kleine stukjes en bewaar in bakjes tot gebruik.
- Neem je glaasjes erbij en doe hier eerst een laagje gebrokkelde Madeleine in, daarna wat mascarpone-slagroom en dan een laagje vruchtjes.
- Zo vul je de glaasjes op tot ze vol zijn en serveer.
Wil jij nog meer van dit soort lekkere mascarpone toetje maken zoals toetje met Franse abrikoos?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
En weer een heerlijk mascarpone toetje