Geschatte leestijd: 3 minuten
Weekend! Tijd om iets meer aandacht aan het ontbijt te besteden. Hier wordt er meestal eerst gesport en daarna pas ontbeten, dus het is haast brunch te noemen. En daar is dit kwark ei pannenkoek recept uitermate geschikt voor. Het maken ervan neemt trouwens ook niet zoveel tijd in beslag. Wil je wat variëren met dit receptje dan kun je dat prima met de kwark doen. Voor het ontbijt maakte ik heerlijke pannenkoeken met appel en kaneel.
Ik koos in dit geval voor vanillekwark dat past perfect bij de smaak van kaneel en de appel. Omdat dit een wat gezondere versie is heb ik verder geen suiker gebruikt, maar je zou het er op het einde overheen kunnen strooien. Goed genoeg geketst aan de slag met deze appel kaneel kwark pannenkoeken.
Appel kaneel kwark pannenkoeken
Dit recept is heel makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende soorten meel, zoals boekweitmeel of speltmeel. Als je helemaal een gekke bui hebt, kun je ook natuurlijke kleurstof toevoegen aan het beslag. Zo kun je bijvoorbeeld roze pannenkoekjes maken met pink pitayapoeder, of groene pannenkoekjes met spirulina. Daarmee geef je wat kleur en extra voedingsstoffen aan de pannenkoekjes.
Deze appel kaneel kwark pannenkoeken waren zó op bij mij thuis, want ze zijn heerlijk zoet en luchtig. Wil je meer maken? Verdubbel dan het recept naar twee appels. Je kunt de pannenkoekjes ook prima bewaren voor later, want je kunt ze koud ook eten. Neem ze dan mee naar je werk voor een gezonde lunch, of eet ze als tussendoortje met wat honing of jam.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Appel kaneel kwark pannenkoeken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 100 gram vanille kwark
- 1 Jonagold appel - ( of andere zoete appel )
- 1 ei
- 50 gram bloem
- ½ citroen - uitgeperst
- 3 el roomboter
- 2 el kaneel
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de appel en steek met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snijd de appel in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met het citroensap en wat kaneelpoeder. ( Je kunt eventueel ook wat suiker erover sprenkelen).
- Pak een kom erbij en doe hierin kwark, het ei, en de bloem en met een garde klop je dit tot een egaal beslag.
- Verhit je koekenpan en doe er een beetje roomboter in, haal een aantal ringen door het beslag en zorg dat er aan beide zijdes beslag zit. Leg ze in de pan en bak ze aan beide zijdes goudbruin. Herhaal tot alle ringen op zijn. Ik haalde een stuk of 10 ringen uit deze hoeveelheid.
- Strooi wat kaneel op de appelpannenkoekjes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere ontbijtjes maken? Maak dan deze ook eens:
Dit koolhydraatarme Engelse ontbijt met ei, champignons en tomaat.
Of deze witlof eiersalade om zo ongezien wat extra groente te eten.
Maar ook deze hartige ei-bacon muffins zijn top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pannenkoeken recept