Geschatte leestijd: 3 minuten
Ok ok ik zal het eerlijk bekennen… ik ben super slecht in het koken van het perfecte eitje! En dat wordt veroorzaakt door het feit dat ik vergeet dat er een eitje staat te koken. Zelden zet ik mijn kookwekker, en dan ineens na een aantal minuten bedenk ik me dat. Tja hoe lang stonden ze nou op? En hoe lang moeten ze nog? Voor de zekerheid laat ik ze dan nog maar even extra koken, met zeer hardgekookte eieren als resultaat. Ik geef je in dit recept dé tip voor perfect gekookte eitjes mét mooi zacht eigeel! De groene asperges bereiden is trouwens ook een eitje, die hoeven maar heel eventjes geblancheerd te worden. Dit asperge recept voor asperge salade met muntdressing past perfect op je Paas tafel. Maar ook op andere momenten hoor. groene asperge salade
Asperge salade met muntdressing
En dan hadden we het in dit asperge recept nog niet eens gehad over de dressing! Die maakt wat mij betreft echt je salade. En in dit geval voegen we een verrassend ingrediënt toe. Wellicht niet iets wat je heel snel zou verwachten namelijk:
Parmezaanse kaas. Ik leerde dit eerder al eens eten in Frankrijk, daar serveerden ze ook hun salades met dit soort dressings erbij. De groene asperges bereiden is heel makkelijk, let wel op de dikte van je asperges. Ik kocht in dit geval hele dunne, heb je de wat dikkere versie dan zul je ze ook iets langer moeten blancheren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Asperge salade met muntdressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 eieren
- 400 gram groene asperges
- 100 gram gebakken bacon - ( kant en klaar uit de supermarkt)
- 1 el tuinkers
- 50 gram Parmezaanse kaas - in dunne plakjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de dressing. Rasp de Parmezaanse kaas met je microplane rasp. Doe alle ingrediënten in de blender behalve de olijfolie. Draai tot je een gladde saus hebt en voeg dan de olie toe. Draai nogmaals en schenk daarna alles in een glazen fles. Zet apart tot gebruik.
- Zet een grote pan op het vuur en vul hem met water en een snuf zout. Blancheer hierin je groene asperges. ( Bij de dunne versie een minuutje of 3/4, bij de wat dikkere versie een minuutje of 5/6.) Schep ze uit de pan en laat uitlekken.
- Doe de eieren in het water en kook ze 6,5 minuut! Daarna schep je ze uit de pan in een kom met ijswater. Doe hiervoor letterijk een aantal ijsblokjes in een kom met water. Laat de eieren daarin afkoelen.
- Schep de asperges in een grote schaal en voeg hier de gebakken bacon, Parmezaanse kaas plakjes en tuinkers aan toe.
- Pel de eitjes en snijd ze voorzichtig door het midden. Leg ze in de schaal erbij en druppel de dressing over de salade. Breng evt nog op smaak met wat versgemalen peper en zout.
- Heerlijk Happen!
- De dressing is nog een aantal dagen te bewaren in de koelkast.
- Een microplane rasp is een rasp met hele fijne gaatjes, alles wat je raspt komt er haast als “sneeuw” uit.
- Ik kocht de bacon al uitgebakken uit de supermarkt. Gebruik je verse bacon bak dan zelf een aantal plakjes uit in een koekenpan.
Dol op asperges? Wij hier thuis ook probeer dus zeker deze ook eens:
Deze witte asperges in bechamelsaus.
Of wat dacht je van deze twee kleuren asperges plaattaart?
Maar ook deze “waterzooi” met asperges en Hollandse garnaaltjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
groene asperge salade
Super lekkere salade