Geschatte leestijd: 3 minuten
Een tonijntartaar recept hoort wat mij betreft wel een beetje bij een kerstdiner. We wisselen vlees met vega en vis af! Een heerlijk gevarieerd menu waarbij elke gang weer een verrassing is. Omdat dit een vrij bekend gerechtje is was het even nadenken om met een verrassend element te komen. Maar dat is goed gelukt al zeg ik het zelf. We voegen namelijk knolselderij toe die we gekookt hebben in citroengras. Een extra Oosters tintje aan het gerecht. De tonijn heb ik besteld bij mijn visboer en is niet het goedkoopste stukje vis, maar erg lekker. tonijntartaar amuse
Aziatische tonijntartaar met citroengras
In dit heerlijke tonijntartaar recept koken we de knolselderij met citroengras, ook bekend als “sereh”. Het citroenachtige aroma van het citroengras geeft een verrassend frisse smaak aan het gerecht. Bovendien is het niet alleen een smaakmaker, maar kan het ook dienen als decoratief element om je gerechtje mooi op te maken.
Met deze aromatische en decoratieve toevoeging geef je je tonijntartaar een extra bijzondere twist. Experimenteer gerust met andere Aziatische kruiden om je gerecht nog meer pit te geven. Enjoy!
De stengeltjes kun je daarna gewoon weer gebruiken om er bijvoorbeeld thee mee te maken. Deze Aziatische tonijntartaar met citroengras zal een showstopper zijn op je tafel als voorgerechtje of een mooie tussengang.
Aziatische tonijntartaar met citroengras
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram verse rauwe tonijn
- ½ komkommer - geschild, in kleine blokjes
- ½ knolselderij - geschild, in kleine blokjes
- 1 sjalot - zeer fijn gesnipperd
- 6 steeltjes bieslook
- 2 el zwart sesamzaad
- 4 el sojasaus
- 5 steeltjes citroengras
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de knolselderij schoon en snijd de helft van de knol in kleine blokjes van 3x3mm.
- Zet een pan met water op en snijd 1 stengel citroengras in kleine blokjes. Voeg deze aan het kokende water toe en schep de blokjes knolselderij erbij. Kook ze voor een minuutje of 6 tot ze zacht zijn. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd van de tonijn 4 plakjes af in de lengte zodat je ze straks over de stengel citroengras kun hangen.
- De rest van de tonijn snijd je in kleine blokjes.
- Schil de komkommer en haal de zaadlijst in het midden eruit. Ook deze snijd je weer in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn, en knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes.
- Mix in een kom de blokjes tonijn, komkommer, knolselderij, bieslook en breng op smaak met wat versgemalen peper en de zwarte sesamzaadjes.
- Schenk de sojasaus in de glazen en schep daarop de tonijnmix.
- Serveer met op elk glas een stengel citroengras en daar overheen een plakje tonijn.
- Heerlijk Happen!
Wil je nog meer lekkere gerechtjes met tonijn maken? hier heb ik nog wat andere toppers voor je:
Deze mooi uitgesneden vleestomaat gevuld met huisgemaakte tonijnsalade.
Of deze vitello tonnato salade met verse pesto.
Maar je maakt ook vrij gemakkelijk zélf een tonijn pizza!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
tonijntartaar amuse Aziatische tonijntartaar met citroengras