Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Estimated reading time: 3 minuten

Zelf slagroomsoesjes maken? Met dit basisrecept is dat verrassend makkelijk! Deze versie krijgt een extra luxe touch door een romige vulling van mascarpone en slagroom. Perfect voor een feestje of gewoon als lekkernij bij de koffie. Het mooie is: je kunt eindeloos variëren. Vul ze hartig met geitenkaas of dip ze in chocolade voor mini Bossche bollen. En het beste? Ze zijn sneller klaar dan je denkt!

slagroomsoezen maken
Lekker veel poedersuiker erop strooien voordat je de slagroom soesjes serveert.

Basisrecept Mascarpone Slagroomsoesjes (Zelf Maken)

Het was een gewoonte van zijn moeder om vroeger vaak zelf soezen te maken, zo vertelde mijn man me meerdere keren. Deze slagroom soesjes zijn ook helemaal niet moeilijk om te bereiden. Je kunt ze na het bakken nog een paar dagen in de koelkast bewaren, maar ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Wij zijn er namelijk gek op hier thuis.

slagroom soesjes
Maak de soezen niet te groot, dan kun je er meer van snoepen.

Dit basisrecept voor mascarpone slagroomsoesjes kun je makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer ze bijvoorbeeld eens te vullen met een hartige vulling, of maak er kleine Bossche bollen van door ze in gesmolten chocolade te dompelen!

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes
Zacht en romig, je kunt er van blijven snoepen.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Natuurlijk kun je ze kopen, maar waarom niet eens zelf maken? Kijk snel hoé makkelijk dat is!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: bloem, mascarpone, slagroom, suiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 6 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 70 gram bloem
  • 60 ml water
  • 60 ml volle melk
  • 60 gram roomboter
  • 2 eieren - maat M
  • ¼ tl zout
  • poedersuiker - om op de soezen te strooien

Voor de vulling:

  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Om overzichtelijk te werken meet je eerst al je ingrediënten af, dan kun je daarna snel doorwerken. Pak je pan erbij en giet hier de melk, het water, en het zout in, leg de boter erbij en smelt op middelhoog vuur de boter.
  • Zodra de boter is gesmolten en de melk kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe, spatel of roer goed en zet dan terug op het vuur.
  • Zet de pan terug op laag vuur. Blijf constant roeren en ‘bak’ het deeg zo’n 2 minuten door. Dit heet het garen van het deeg. Je merkt dat het deeg als een bal van de bodem loskomt en er kan een licht ‘vetlaagje’ op de bodem ontstaan.
  • Schep het deeg in de kom van je keukenmixer (of gebruik een stevige garde). Voeg het eerste ei toe en mix op lage snelheid (of klop krachtig met de hand) tot het ei volledig is opgenomen in het deeg. Schraap eventueel de zijkanten van de kom schoon. Voeg dan pas het tweede ei toe en mix weer tot het volledig is opgenomen en je een glad, glanzend en dik vloeibaar deeg hebt
  • Schep het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje (ca. 1-1.5 cm diameter). Spuit kleine, gelijkmatige ronde dotjes (ca. 3-4 cm diameter) op het bakpapier, met voldoende tussenruimte (min. 3 cm). Dip je vinger in wat water en druk voorzichtig de ‘puntjes’ die door het spuiten ontstaan plat (dit voorkomt verbranden)
  • Laat de soezen afkoelen op een bakrooster.
  • Terwijl de soezen bakken maken we de slagroom. Doe de ongeslagen room in je mixer met de mascarpone, de suiker en de klopfix en start op lage snelheid, wanneer de mascarpone lobbig wordt klop je het geheel op tot een dikke lobbige slagroom. Schep het in de andere spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Steek met een mes een gaatje onderin de soezen en steek de spuitzak erin en spuit langzaam de soezen vol met slagroom.
  • Voordat je ze serveert kun je er poedersuiker overheen strooien.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker aan het bakken? Laat je oven dan ook eens aan staan voor deze fijne baksels:

Bijvoorbeeld deze heerlijke aardbeienschelpen met slagroom en chocolade.

Of deze klassieker uit Italië, heerlijke cannoli gevuld met ricotta en pistache.

Maar ook dit vijgenbrood met roze slagroom is een topper.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Start » Koek en taart » Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes

Eén gedachte over “Basisrecept mascarpone slagroomsoesjes”

4.90 from 19 votes (18 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept