Geschatte leestijd: 7 minuten
Hallo nieuwe fotografie gadget! Ik kocht een macrolens om nóg dichterbij te kunnen fotograferen. Veelal worden deze lenzen gebruikt voor bijvoorbeeld het fotograferen van insecten. Je kunt akelig dichtbij komen en hierdoor kun je extreem goed de details bekijken. Natuurlijk zal ik hier mezelf nog in moeten gaan verbeteren, maar voor een eerste keer was ik al heel erg verrast door het effect! De structuur van de bloedsinaasappel is zo goed te zien. Dit bloedsinaasappel recept is eenvoudig maar wel heel smaakvol! Een bloedsinaasappel burrata crouton salade als deze kun je niet té lang bewaren. Het sap van de sinaasappels zal in de croutons trekken en daarmee verliezen ze hun knapperigheid. Gelijk serveren en lekker van genieten dus. Of pas op het laatste moment voordat je gaat eten de croutons toevoegen!
Een bloedsinaasappel is een citrusvrucht die qua uiterlijk lijkt op een gewone sinaasappel, maar van binnen een diep rode of paarse kleur heeft. Dit komt door het pigment anthocyaan, dat wordt geproduceerd in de vrucht als reactie op koude temperaturen tijdens de groei.
Bloedsinaasappels hebben een zoete en lichtzure smaak, vergelijkbaar met gewone sinaasappels, maar met een licht bittere nasmaak. Ze zijn een goede bron van vitamine C, foliumzuur, kalium en vezels, en worden vaak gebruikt in salades, sappen, marmelades en gebak.
Bloedsinaasappels zijn seizoensgebonden en worden meestal van december tot mei geoogst, afhankelijk van de regio. Er zijn verschillende soorten bloedsinaasappels, waaronder de Moro, de Tarocco en de Sanguinello, elk met een iets andere smaak en kleur.
Bloedsinaasappel burrata crouton salade
Ik ben fan van burrata salade! Deze kaas is een stuk zachter dan mozzarella en geeft dat super romige effect. Gemixt met wat pesto en die prachtige bloedsinaasappels is het ook nog eens een prachtig gerecht om naar te kijken. En je weet wat ze zeggen: “het oog wil ook wat”. Deze bloedsinaasappel burrata crouton salade is helaas wel heel erg seizoensgebonden want ze zijn maar een paar maandjes te krijgen. Als het seizoen voorbij is zou je ook voor minneola’s of gewone sinaasappels kunnen kiezen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloedsinaasappel burrata crouton salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zuurdesembroodje - klein afbakbroodje
- 1 zak veldsla
- 3 burrata's - mini
- 4 bloedsinaasappels
- 2 el pesto
Uit de voorraadkast:
- 3 el olijfolie
- 1 el persillade kruidenmix
- ½ el knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd het zuurdesembroodje in kleine blokjes en doe ze in een kom. Schenk er de olijfolie bij en strooi de persillade en het knoflookpoeder erbij. Mix het geheel goed en bak dan voor een minuut of 8 in een oven op 200 graden. ( De blokjes moeten mooi goudbruin zijn.) Laat afkoelen en leg apart tot gebruik.
- Snijd de bloedsinaasappels in plakjes en snijd dan rondom de schil eraf.
- Pak je schaal erbij en schud hier eerst de veldsla op. Leg de plakjes bloedsinaasappel erbij en breek de burrata's voorzichtig open en leg deze erbij.
- Garneer met de croutons en de pesto. Serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Salades zijn het jaar rond lekker! Om je nog wat fijne inspiratie te geven:
Deze Griekse maaltijdsalade met kip.
Maar ook deze radicchio salade met dille dressing.
En eens wat anders is deze gebakken mossel-couscous salade.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!