Estimated reading time: 3 minuten
Soms mag een mens zich in het leven best een beetje luxe gunnen toch? Nu gaat echte kaviaar kopen mij ook wel een beetje te ver hoor… Met prijzen van soms wel tweehonderd euro per potje laat ik dat aan hélé rijke mensen over. We kiezen toch voor een beetje luxe in deze bloemkoolsoep met roze garnaaltjes. We gaan voor de “poor man’s” versie met haringkaviaar. Nog steeds heel lekker hoor! Dit bloemkoolsoep recept is binnen een half uur gemaakt. Maar zeker ook nog te bewaren, dus al je dit gerechtje met de kerst serveert kun je hem een dag van te voren maken. Dat scheelt je weer een hoop stress op de dag zelf! Gewoon even opnieuw opwarmen en afmaken met de garnaaltjes en kaviaar. bloemkoolsoep recepten recept gezond
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes
Dit bloemkoolsoep recept maken is dus heel gemakkelijk. Kook je een ander gerecht met vis? Bewaar dan de graten en koppen bijvoorbeeld. Hier kun je later met wat verse groenten een mooie visbouillon mee maken. Als je een hele pan maakt kun je deze in zakjes in delen invriezen. Maar het is geen schande om gewoon een blokje of een potje vis-fond te gebruiken. Tijdens de feestmaanden gaan garnalen vaak in de aanbieding.
Hierdoor hoeft het hele soepje dus niet zo veel te kosten. Het potje haringkaviaar kocht ik zelf bij de Sligro bij de visafdeling. Heb je zelf geen pasje kun je altijd nog aan iemand vragen of hij het voor je mee wilt nemen. Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat de kosten van het soepje niet alleen afhangen van de haringkaviaar, maar ook van andere ingrediënten die je gebruikt. Daarnaast kan het handig zijn om verschillende winkels te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor de haringkaviaar. Het vragen aan iemand om het voor je mee te nemen is een slimme manier om kosten te besparen als je zelf geen pasje hebt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 2 witte uien
- 150 ml kookroom
- 2 blokjes visbouillon
- 4 el roze garnaaltjes
- 4 tl haring kaviaar
- verse tijm
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de uien en bak ze glazig in de pan met een scheutje olie.
- Snijd de bloemkool in roosjes en voeg deze aan de pan toe. Bak eventjes mee.
- Voeg de bouillonblokjes toe en 1 liter water.
- Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zacht koken zodat de bloemkool helemaal zacht wordt.
- Met de staafmixer pureer je het geheel en dan voeg je de room toe. Roer door.
- Ris de blaadjes van twee takjes tijm af en voeg deze aan de soep toe, breng op smaak met vers gemalen peper.
- Schep de garnaaltjes en de kaviaar op de soep en garneer met nog wat blaadjes tijm en peper.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere soepjes? Ik heb er genoeg hoor, probeer deze maar eens:
Deze gegrilde venkel paprika soep met persillade.
Maar ook deze creamy groentesoep van drie groenten is lekker.
En anders eens deze “voortruffelijk” lekkere Franse uiensoep.
Nog meer inspiratie? Dat kan hoor check deze maar:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bloemkoolsoep recepten recept gezond
Deze gaat op mijn lijstje voor de kerst.
Lijkt me erg lekker
Delicious soup!