Hele bloemkool met gegrilde groenten

Hele bloemkool met gegrilde groenten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Van uitstel komt afstel, of toch niet? Dit recept stond al een heel tijdje op de planning om te maken. Het idee komt uit het kookboek van Foodie-friend Jadis van The Lemonkitchen. Zij heeft tal van fijne recepten met een frisse twist. Een review van haar boek kon dan ook niet ontbreken op mijn site. Wat jullie wellicht niet weten is dat ik zelf ook een enorme fan van citroen ben. Het is dan ook zeker een fijne smaakmaker in de keuken. Naast persillade, zout en peper een veel gebruikt stukje fruit hier. Deze hele bloemkool met gegrilde groenten is een hele bloemkool uit de oven. Jawel we zetten hem in zijn geheel in de oven. Het grillen geeft hem nog een extra smaakdimensie. bloemkool ovenschotel recept

hele bloemkool uit de oven
Een prachtige groente op je tafel.

Hele bloemkool met gegrilde groenten

The Lemonkitchen het kookboek

Zoals ik eerder vermeldde, is dit recept voor een hele bloemkool met gegrilde groenten uit de oven geïnspireerd op een geweldig recept van Jadis. In haar boek vind je een overvloed aan informatie over biologische citroenen, waardoor Jadis je meeneemt op een culinair avontuur langs verschillende smaken. Haar boek bevat prachtige recepten die geïnspireerd zijn op de vier seizoenen, wat zorgt voor een diverse en smaakvolle keukenervaring. Door het volgen van Jadis’ recepten, kun je je smaakpapillen verwennen en ontdekken hoe deze bloemkool de hoofdrol kan spelen in een heerlijk gerecht.

Hele bloemkool met gegrilde groenten
Het originele recept in haar kookboek, haal hem snel in huis!

Elk seizoen heeft weer andere toppers in de hoofdrol maar de rode of eigenlijk gele draad door het boek is de citroen. Jadis laat zien dat het “zuurtje” in de citroen op vele manieren is te verwerken.

Hele bloemkool met gegrilde groenten
De gegrilde groenten zijn vol en rijk van smaak!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Hele bloemkool met gegrilde groenten

Hele bloemkool met gegrilde groenten.

Een bloemkool perfect op smaak gebracht en gegrild in de oven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, citroen, rode ui, sjalot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 314kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 citroen
  • 1 knolselderij
  • 3 sjalotten
  • 3 rode uien
  • 75 gram roomboter
  • 3 takjes verse gehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 droge boterham

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Haal de buitenste bladeren van de bloemkool weg. Verwijder ook het buitenste laagje van de rode uien en sjalotten en snijd deze in kwarten. ( Niet het "kontje" verwijderen anders vallen ze gelijk uit elkaar).
  • Maak de knolselderij schoon en snijd in partjes.
  • Kook de bloemkool in ruim water voor 6 minuten en laat dan goed uitlekken.
  • In een kommetje pers je de knoflooktenen uit. Voeg hier het paprikapoeder, de eetlepel persillade en twee takjes fijn gehakte peterselie aan toe. Prak de zachte roomboter erdoor tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem twee smalle ovenschalen erbij. De ene doe je de rode ui, sjalot en knolselderij in. Druppel hier wat olijfolie, en balsamicoazijn over.
  • Zet de hele bloemkool in de andere ovenschotel en smeer hem in met de boter. (Houd twee theelepels apart om de broodkruimels in te bakken.) Druppel het sap van 1 citroen over de bloemkool en zet dan beide schalen in de oven voor een minuut of 25. Halfweg bedruip je de bloemkool nog een keer met het vocht in de schaal.
  • In een koekenpan bak je het brood wat je tot kruim hebt vermalen met de twee theelepels boter.
  • Haal de schalen uit de oven en zet de bloemkool op een mooie serveerschaal en schep de groenten erbij. Strooi het broodkruim op de bloemkool en maak af met wat fijn gehakte verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recept inspiratie van Heerlijke Happen met citroen? Dat kan probeer deze dan maar eens:

Deze maanzaad citroen Madeleines van amandelmeel.

Of deze vis met Franse frietjes met citroen en peterselie.

En deze gevulde citroen met tonijn en Griekse yoghurt.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bloemkool ovenschotel recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Hele bloemkool met gegrilde groenten

3 gedachten over “Hele bloemkool met gegrilde groenten”

  1. Pingback: Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept