Broccoli artisjok asperge salade

Broccoli Artisjok Asperge Salade – Gezonde Lunch met Persillade Dressing

🕒 Bereidingstijd: 20 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Ontdek deze kleurrijke broccoli artisjok asperge salade met zelfgemaakte persillade vinaigrette, heerlijk als gezonde lunch of bijgerecht bij een diner. Met geblancheerde groenten voor een heerlijke bite en een frisse dressing die dagen houdbaar is. Volledig vegetarisch, maar ook vegan te maken of aan te vullen met vlees naar wens. Klaar in slechts 20 minuten!

Deze salade is heerlijk als gezonde lunch, of wellicht als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Ook kun je hem zowel koud als warm eten. Natuurlijk maken we zelf een fijne dressing erbij. Deze frisse vinaigrette kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Fijn voor andere dagen waarin je een andere salade kunt maken. Deze broccoli artisjok asperge salade is vegetarisch, maar ook vegan te maken als je dat zou willen. Ben jij juist een vleeseter dan kun je ook spekjes of stukjes kip toevoegen. Het maakt dus niet echt uit wélke kant je ermee op wilt, het is een mooi basis recept waar jij lekker zelf mee kunt gaan sleutelen.

Broccoli artisjok asperge salade
Serveer op je mooiste serviesgoed, het oog wil ook wat toch?!

Ingrediënten voor Groentesalade

Salades zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken en te eten. Op mijn blog kun je al veel salade recepten vinden, voor elke smaak en gelegenheid. Ik hou van de variatie en creativiteit die salades bieden. Je kunt ze zo simpel of zo uitgebreid maken als je wilt, met allerlei ingrediënten die je lekker vindt. Deze broccoli artisjok asperge salade is een voorbeeld van een salade die ik heb bedacht met wat ik nog in mijn koelkast had liggen. Ik had nog een stronk broccoli, een pot artisjokharten en wat groene asperges over.

Broccoli artisjok asperge salade
Serveer met wat verse basilicum erbij.

Zelfgemaakte Persillade Vinaigrette

Daar heb ik een heerlijke salade van gemaakt met een zelfgemaakte persillade dressing. Ik vind het altijd fijn om mijn groentelade goed gevuld te hebben, zodat ik altijd iets gezonds kan maken. Zo voorkom ik dat ik ga snoepen van ongezonde dingen. Groente zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je smaakpapillen!

Stap-voor-Stap Bereidingswijze

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Broccoli artisjok asperge salade

Kleurrijke Broccoli Artisjok Asperge Salade met Persillade Dressing

Een frisse en voedzame salade met geblancheerde broccoli, artisjokharten en groene asperges, geserveerd op veldsla met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en zwarte olijven. De zelfgemaakte persillade vinaigrette bindt alle smaken samen. Vegetarisch, vegan mogelijk, en uitbreidbaar met vlees naar wens.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: artisjok, asperges, broccoli, rode ui
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram veldsla
  • 1 pot artisjok harten - uitgelekt
  • ½ rode ui - in reepjes gesneden
  • 1 stronk broccoli
  • 6 groene asperges
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitjes
  • 10 zwarte olijven

Voor de vinaigrette heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Haal het "houtige" einde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd de broccoli in roosjes. Blancheer ze samen in een pan met kokend water voor een minuutje of 3/ 4 en laat dan uitlekken.
  • We maken intussen de vinaigrette, doe alle ingrediënten in een maatbeker en met een garde klop je flink tot alles goed gemixt is. Doe het daarna in een glazen potje of flesje. Laat staan tot gebruik.
  • Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in kwarten.
  • Rooster de pijnboom pitjes kort in een koekenpan.
  • Snipper de rode ui.
  • Pak een schaal erbij en doe hier de veldsla in, druppel een klein beetje dressing erop.
  • Maak de schaal verder af met de rest van de ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!
Vegan: Vervang Parmezaanse kaas door gefermenteerde notenpasta of vegan kaas
 
Paleo: Laat kaas weg, voeg avocado toe voor extra gezonde vetten
 
Keto: Verhoog de olijfolie portie, voeg meer kaas toe
 
Glutenvrij: Het recept is al natuurlijk glutenvrij
Nutrition Facts
Kleurrijke Broccoli Artisjok Asperge Salade met Persillade Dressing
Amount per Serving
Calories
194
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
17
mg
6
%
Sodium
 
726
mg
32
%
Potassium
 
645
mg
18
%
Carbohydrates
 
10
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
7742
IU
155
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
371
mg
37
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salade lover? Check! Hier ook, ik heb dus zeker nog een aantal fijne recepten voor je:

Deze fijne groene asperges salade met munt en zacht gekookte eitjes.

Of deze gekruide Griekse maaltijd salade met kip.

En wat dacht je van witlof salade met gerookte kip en mandarijn?!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Broccoli Artisjok Asperge Salade – Gezonde Lunch met Persillade Dressing
4.93 from 41 votes (41 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept