Geschatte leestijd: 4 minuten
Deze salade is heerlijk als gezonde lunch, of wellicht als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Ook kun je hem zowel koud als warm eten. Natuurlijk maken we zelf een fijne dressing erbij. Deze frisse vinaigrette kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Fijn voor andere dagen waarin je een andere salade kunt maken. Deze broccoli artisjok asperge salade is vegetarisch, maar ook vegan te maken als je dat zou willen. Ben jij juist een vleeseter dan kun je ook spekjes of stukjes kip toevoegen. Het maakt dus niet echt uit wélke kant je ermee op wilt, het is een mooi basis recept waar jij lekker zelf mee kunt gaan sleutelen.
Broccoli artisjok asperge salade
Salades zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken en te eten. Op mijn blog kun je al veel salade recepten vinden, voor elke smaak en gelegenheid. Ik hou van de variatie en creativiteit die salades bieden. Je kunt ze zo simpel of zo uitgebreid maken als je wilt, met allerlei ingrediënten die je lekker vindt. Deze broccoli artisjok asperge salade is een voorbeeld van een salade die ik heb bedacht met wat ik nog in mijn koelkast had liggen. Ik had nog een stronk broccoli, een pot artisjokharten en wat groene asperges over.
Daar heb ik een heerlijke salade van gemaakt met een zelfgemaakte persillade dressing. Ik vind het altijd fijn om mijn groentelade goed gevuld te hebben, zodat ik altijd iets gezonds kan maken. Zo voorkom ik dat ik ga snoepen van ongezonde dingen. Groente zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je smaakpapillen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Broccoli artisjok asperge salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram veldsla
- 1 pot artisjok harten - uitgelekt
- ½ rode ui - in reepjes gesneden
- 1 stronk broccoli
- 6 groene asperges
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 3 el pijnboompitjes
- 10 zwarte olijven
Voor de vinaigrette heb je nodig:
- 1 tl Franse mosterd
- 3 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl Persillade kruidenmix
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal het "houtige" einde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd de broccoli in roosjes. Blancheer ze samen in een pan met kokend water voor een minuutje of 3/ 4 en laat dan uitlekken.
- We maken intussen de vinaigrette, doe alle ingrediënten in een maatbeker en met een garde klop je flink tot alles goed gemixt is. Doe het daarna in een glazen potje of flesje. Laat staan tot gebruik.
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in kwarten.
- Rooster de pijnboom pitjes kort in een koekenpan.
- Snipper de rode ui.
- Pak een schaal erbij en doe hier de veldsla in, druppel een klein beetje dressing erop.
- Maak de schaal verder af met de rest van de ingrediënten.
- Heerlijk Happen!
Salade lover? Check! Hier ook, ik heb dus zeker nog een aantal fijne recepten voor je:
Deze fijne groene asperges salade met munt en zacht gekookte eitjes.
Of deze gekruide Griekse maaltijd salade met kip.
En wat dacht je van witlof salade met gerookte kip en mandarijn?!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!