Mediterraans gevulde paprika

Mediterraans gevulde paprika

Mediterraans gevulde paprika

Leuk bijgerecht voor bij de BBQ. Deze heerlijke mediterraans gevulde paprika. We gebruiken hier een behoorlijk pittige kaas voor. En met pittig bedoel ik dat het een goede stinker is en behoorlijk scherp van smaak. Niet voor iedereen dus maar als je een keer wat anders wilt proberen moet je het zeker eens eten. Het bereiden is super eenvoudig dus daar kan het niet aan liggen. Deze kaas heb ik gekozen op aanraden van de Franse dame die me geholpen heeft. Ik wilde eens wat anders dan een mozzarella als smeltkaas gebruiken.

Voor 2 gevulde paprika’s heb je nodig:Mediterraans gevulde paprika

  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gram zachte schapenkaas
  • verse peterselie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • verse peper

En zo maak je het klaar:

-Steek eerst je BBQ aan en zorg dat hij goed heet is, je kunt dit recept natuurlijk ook in de oven klaarmaken. Die verwarm je dan voor op 200 graden.

-Snij de paprika’s in de lengte in. Haal voorzichtig de zaadjes uit de paprika.

-Dan gaan we ze vullen, doe eerst de kaas erin.Mediterraans gevulde paprika

-De zongedroogde tomaten snij je in stukjes en de verse peterselie hak je fijn, doe deze vervolgens ook in de paprika met als laatste de pijnboompitjes. Breng op smaak met de verse harte peper.

-Leg ze vervolgens op de BBQ en laat ze rustig garen. Als de onderkant te zwart wordt kun je ze eventueel strak in aluminiumfolie rollen en zo ook met de snijkant naar beneden leggen. Zo druipt de kaas er niet uit.

-Als de paprika’s zacht zijn zijn ze klaar en kun je ze serveren. Heerlijk met een fris wijntje : Heerlijk Happen!

 

Ben jij nou geen fan van schapenkaas dan kun je natuurlijk ook voor zachte geitenkaas of toch gewoon voor mozzarella gaan. Ook kun je als vers kruid ook tijm of dragon gebruiken, dat geeft het gerecht net een wat andere smaak.