Mediterraans gevulde paprika
Leuk bijgerecht voor bij de BBQ. Deze heerlijke mediterraans gevulde paprika. We gebruiken hier een behoorlijk pittige kaas voor. En met pittig bedoel ik dat het een goede stinker is en behoorlijk scherp van smaak. Niet voor iedereen dus maar als je een keer wat anders wilt proberen moet je het zeker eens eten. Het bereidenvan de gevulde paprika met kaas van de bbq is super eenvoudig dus daar kan het niet aan liggen. Deze kaas heb ik gekozen op aanraden van de Franse dame die me geholpen heeft. Ik wilde eens wat anders dan een mozzarella als smeltkaas gebruiken. Mediterrane gevulde paprika
Voor de mediterraans-gevulde-paprika heb je nodig:
- 2 puntpaprika’s
- 200 gram zachte schapenkaas
- verse peterselie
- 6 zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels pijnboompitjes
- verse peper
En zo maak je de mediterraans gevulde paprika klaar:
-Steek eerst je BBQ aan en zorg dat hij goed heet is, je kunt dit recept natuurlijk ook in de oven klaarmaken. Die verwarm je dan voor op 200 graden.
-Snij de paprika’s in de lengte in. Haal voorzichtig de zaadjes uit de paprika.

-Dan gaan we ze vullen, doe eerst de kaas erin.
-De zongedroogde tomaten snij je in stukjes en de verse peterselie hak je fijn, doe deze vervolgens ook in de paprika met als laatste de pijnboompitjes. Breng op smaak met de verse harte peper.
-Leg ze vervolgens op de BBQ en laat ze rustig garen. Als de onderkant te zwart wordt kun je ze eventueel strak in aluminiumfolie rollen en zo ook met de snijkant naar beneden leggen. Zo druipt de kaas er niet uit.
-Als de paprika’s zacht zijn zijn ze klaar en kun je ze serveren. Heerlijk met een fris wijntje : Heerlijk Happen!
Gevulde paprika met kaas van de BBQ
Ben jij nou geen fan van schapenkaas dan kun je natuurlijk ook voor zachte geitenkaas of toch gewoon voor mozzarella gaan. Ook kun je als vers kruid ook tijm of dragon gebruiken, dat geeft het gerecht net een wat andere smaak.

Mediterraans gevulde paprika
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 puntpaprika’s
- 200 gram zachte schapenkaas
- verse peterselie
- 6 zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels pijnboompitjes
- verse peper
En zo maak je het:
- Steek eerst je BBQ aan en zorg dat hij goed heet is, je kunt dit recept natuurlijk ook in de oven klaarmaken. Die verwarm je dan voor op 200 graden.
- Snij de paprika’s in de lengte in. Haal voorzichtig de zaadjes uit de paprika.
- Dan gaan we ze vullen, doe eerst de kaas erin.Mediterraans gevulde paprika
- De zongedroogde tomaten snij je in stukjes en de verse peterselie hak je fijn, doe deze vervolgens ook in de paprika met als laatste de pijnboompitjes. Breng op smaak met de verse harte peper.
- Leg ze vervolgens op de BBQ en laat ze rustig garen. Als de onderkant te zwart wordt kun je ze eventueel strak in aluminiumfolie rollen en zo ook met de snijkant naar beneden leggen. Zo druipt de kaas er niet uit.
- Als de paprika’s zacht zijn zijn ze klaar en kun je ze serveren. Heerlijk met een fris wijntje

Wil jij meer recepten uitproberen zoals Mediterraans gevulde paprika? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Gevulde noodle bowl met shiitakes
of Argentijnse garnalenspies met linguine
of Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Mediterrane gevulde paprika
Pingback: Duivels lekkere eitjes, voor elk feestje - Heerlijke Happen
Pingback: Mediterraans kabeljauwhaasje met salade - Heerlijke Happen
Pingback: Gele courgettesoep met walnoten - Heerlijke Happen
Pingback: Goed gevulde zoete kiptajine met mango - Heerlijke Happen
Pingback: Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal - Heerlijke Happen
Fantastisch dit!