Geschatte leestijd: 3 minuten
Alles smaakt beter als het in een krokant jasje zit toch? Het knisperende bladerdeeg wanneer je je mes erin zet, en het cadeautje wat aan de binnenkant op je wacht. Deze camembert in krokant bladerdeeg jasje is ook echt een cadeautje om op te eten! Op deze manier bakken dat noemen ze in Frankrijk ” en croute “. In een mooi krokant jasje dus. Je kunt deze gebakken camembert heel gemakkelijk als vegetarisch gerechtje serveren. Of je kunt ervoor kiezen zoals ik deed er spekjes aan toe te voegen. Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld wat confiture ertussen te smeren. Op deze manier serveer je gewoon een hele fijne zachte gebakken camembert met heel veel smaak. gebakken camembert in de oven bladerdeeg
Camembert in krokant bladerdeeg jasje
Er zijn veel creatieve manieren om deze camembert die in de oven wordt gebakken te versieren. Ik heb besloten om met een metalen uitsteekvormpje wat leuke figuurtjes in het bladerdeeg te maken. Maar je zou ook nog andere dingen van bladerdeeg erop kunnen doen, zoals blaadjes, vlechtjes of andere vormpjes. Dit is een recept uit de Franse keuken voor camembert in een knapperig jasje van bladerdeeg. Ik heb dit idee op Pinterest gezien en het leek me erg lekker.
Dat is voor mij echt een eindeloze inspiratiebron om lekker foto’s te kijken. De aardappeltjes heb ik overgoten met een verse basilicumolie voor een extra smaak dimensie. Hier thuis hebben we er enorm van genoten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Camembert in krokant bladerdeeg jasje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 3 kruimige aardappelen
- 1 camembert
- 150 gram spekjes
- 2 takjes verse tijm
- 3 eetlepels basilicumolie
- 1 ei
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- In de koekenpan bak je spekjes uit tot ze krokant zijn. Voeg tijdens het bakken wat verse blaadjes tijm toe. Laat uitlekken in een vergiet.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze voor 15 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ook deze goed uitlekken.
- "Ontrol" de twee rollen bladerdeeg en leg het ene vel net iets over de andere. Leg de camembert in het midden en gebruik bijvoorbeeld een pizzabord of een groot deksel om een rondje in het deeg te duwen. Besmeer met losgeklopt ei. Snijd in zoals je op de foto ziet.
- Snijd de camembert door het midden. Leg er eerst wat spekjes op, daarna wat aardappeltjes, giet daar een beetje basilicumolie overheen, vervolgens weer wat spekjes en dek af met de andere helft van de camembert.
- Vouw het deeg om de camemebert heen om hem zo helemaal af te sluiten. Prik bovenin een gaatje zofdat er nog wat stoom uit kan ontsnappen.
- Leg op een bakblik bekleed met bakpapier en bak goudbruin in een 25 tot 30 minuten.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met deze kaas, of in een krokant jasje? Maak dan deze eens:
Probeer eens deze camembert voor de borrel! Heerlijke aanvulling op je kaasplankje.
Een klassieker zalm “en croute“, vaak met kerst gegeten maar het jaar rond erg lekker.
Deze heerlijke camembert quiche met broccoli is ook een topper.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gebakken camembert in de oven bladerdeeg
Die gaat bij ons snel op het menu
Fantastisch recept