BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze champignons in witte wijnsaus met knoflook zijn hét simpele BBQ-bijgerecht dat je in een mum van tijd serveert. Met romige kruidenboter, frisse kervel en een scheutje wijn maak je indruk zonder gedoe. Perfect voor een relaxte avond met vrienden!

Champignons in witte wijnsaus

Waarom dit Bijgerecht Perfect is voor de BBQ

Wil je een leuk bijgerecht van de BBQ? Maak dan eens dit recept champignons in witte wijnsaus. Super simpel om te maken en met flink veel smaak! En ik heb voor jullie nog een aantal leuke weetjes over deze groente. Wist je dat bijvoorbeeld de eerste gedocumenteerde champignonteelt plaats vond in de omgeving van Parijs? Daar werden ze gekweekt in moestuinen op paardenmest. Rond 1780 ontdekten een aantal tuinmannen dat de steengroeven zeer geschikt waren om daar te telen. Dat deden ze in de groeven rond Parijs. Die witte champignon die we zo goed kennen? Die draagt dus de naam “Champignon de Paris”. Pas rond 1825 ging men in Nederland champignons kweken in Haarlem. Inmiddels is Nederland na Polen de derde grootste champignonproducent van de wereld!

Champignons in witte wijnsaus

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

De foto van de kruiden is genomen op de markt in Lorgues ( Zuid Frankrijk) Daar heb ik dit gerechtje voor het eerst gemaakt op ons vakantieadres.

BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus met Knoflook

Goudbruine champignons in een romige witte wijn-knoflooksaus, perfect als BBQ-bijgerecht. Binnen 25 min klaar én super smaakvol!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 43 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram champignons
  • 3 eetlepels kruidenboter
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Klein beetje fijngehakte kervel of platte peterselie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snipper eerst het teentje knoflook.
  • Snij dan het stokje van de champignons, maak ze schoon en snij ze in kwarten.
  • Bak eerst even kort de knoflook in een koekenpan in wat olijfolie en daarna doe je de champignons erbij. Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Blus af met de wijn en daarna bak je ze ongeveer 5 minuten.
  • Doe de gebakken champignons in een ovenschaal samen met de 3 eetlepels kruidenboter en zet de schaal op het bbq rooster en laat de boter lekker smelten.
  • Wanneer de boter helemaal is gesmolten roer je de champignons even door zodat ze overal een lekker laagje van de saus hebben gekregen.
Gebruik dezelfde wijn om te drinken als in de saus.
Nutrition Facts
BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus met Knoflook
Amount per Serving
Calories
153
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.2
g
Sodium
 
8
mg
0
%
Potassium
 
420
mg
12
%
Carbohydrates
 
5
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals Champignons in witte wijnsaus? Probeer dan onderstaande recepten eens:

Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum

Wit goud in een krokant jasje met mozzarella

Forel uit de oven met kruiden en citroen

recept witte wijnsaus

Start » Recepten » Voorgerechten » BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus

Eén gedachte over “BBQ-Bijgerecht: Champignons in Witte Wijnsaus”

4.94 from 43 votes (42 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept