Estimated reading time: 3 minuten
De Mexicaanse keuken is iets waar ik absoluut dol op ben. De eenvoud van de gerechten in combinatie met de pure ingrediënten maakt het zo ontzettend heerlijk. Een perfect voorbeeld hiervan is het recept voor chili con carne taco’s. Deze taco’s zijn werkelijk om je vingers bij af te likken! Het mooie is dat je bij elke keer dat je chili maakt, de smaak compleet anders kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld diverse groenten toevoegen of variëren met de saus. Hoe dan ook, dit kleurrijke recept zal iedereen aanspreken en zal ongetwijfeld vele complimenten opleveren. Bereid je maar voor op de lof, want die zal zeker komen! Probeer dit fantastische taco recept dus snel uit en geniet van de verrukkelijke Mexicaanse smaken.
En zo maak je de Chili con carne taco’s:
-Maak eerst de ui schoon en snipper deze. Ook de rode paprika maak je schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij hem vervolgens is kleine blokjes
-Neem daarna een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt.
-Voeg aan het gehakt de gesnipperde ui, maïskorrels, rode paprika, de chilibonen, en de gehakte groene olijven toe. Mix dit goed door elkaar. Daarna voeg je de Mexicaanse kruiden toe, 100 ml water en een eetlepel Lee Kum Kee. Dit is bovendien mijn geheime ingrediënt! Het is een pittige saus maar hij voegt een heerlijke smaak toe.Laat het geheel even pruttelen terwijl je de taco’s in de oven klaarmaakt.
-Verwarm je oven op 200 graden en leg de taco schelpen in de oven en bak ze kort.
-Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit, snij hem vervolgens in mooie dunnen plakjes.
Chili con carne taco’s
Pak de borden erbij en schep de chili in de tacoschelpen. Ik serveer er nog wat zwarte bonensaus in een apart bakje bij. Knijp wat limoensap over je gerechtje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chili con carne taco’s
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram gehakt
- 1 blikje maiskorrels
- 1 rode paprika
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
- 1 blikje chilibonen
- rode ui - grote
- 1 limoen - verse
- 1 avocado - rijpe
- 1 potje Lee Kum Kee zwarte bonen-knoflooksaus
- 1 potje salsa saus
- 1 handvol groene olijven - gehakte
- tacoschelpen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de ui schoon en snipper deze. Ook de rode paprika maak je schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij hem vervolgens is kleine blokjes
- Neem daarna een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt.
- Voeg aan het gehakt de gesnipperde ui, maïskorrels, rode paprika, de chilibonen, en de gehakte groene olijven toe. Mix dit goed door elkaar. Daarna voeg je de Mexicaanse kruiden toe, 100 ml water en een eetlepel Lee Kum Kee. Dit is bovendien mijn geheime ingrediënt! Het is een pittige saus maar hij voegt een heerlijke smaak toe.Laat het geheel even pruttelen terwijl je de taco’s in de oven klaarmaakt.
- Verwarm je oven op 200 graden en leg de taco schelpen in de oven en bak ze kort.
- Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit, snij hem vervolgens in mooie dunnen plakjes.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Paprika sandwich met verse tonijnsalade
Tortilla Tuesdays, heerlijk Mexicaans
Gepofte zoete chili aardappel met tortilla chips
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
taco’s recept chili con carne recept
RT @HeerlijkeHappen: #Chili con carne #Taco’s
Zoals jullie vast wel weten hou ik van de …
https://t.co/ftFavEMO3s
#ChiliConCarne #Zwarte…
Lekkerrrrr
Dit is echt verschrikkelijk lekker